Sayonara Rokurinsha's Ramen!

Ahogy a Szaku online magazin cikkezte hétfőn, bezárt egy tokiói rámenes, mert túl népszerű volt.

Sajnálatos, de Japánban még ez is megtörténhet. A tokiói Shinagawa-ban található az üzlet és 2005-ben nyílt meg, de már akkor olyan népszerű lett, hogy újságok cikkeztek róla - főkép a , így aztán nem csoda hogy rengetegen várták ki a sorukat, akár több órát is dacolva az időjárással, hogy elfogyaszthassák kedvenc rámen különlegességüket.

http://i188.photobucket.com/albums/z131/legacy_otaku/Japan_2008_04_05_Day_6_Shibuya/08_04_05_Shinagawa_Roku_028.jpg

Ahogy egy blogban is megemlítik, csendes helyen található viszonylag közel a nyüzsgő városrésztől. A bolt kicsi, ahogy általában egy rámenesek, de picit mintha feltűnőbb lenne, azzal a közel 20 plusz emberrel, akik már nyitás előtt 45 perccel várják a finomságot. Épp ez a "baj" okozta a zárásra kényszerült tulajdonosok bánatát. A blog tulajdonosa is harcban az idővel, nem törődve hogy utolsó napját tölti Japánban, több mint egy órát állt sorban, hogy kézhez kapja, talán a legfinomabb ráment Japánban, vagy legalábbis Tokyo-ban. Igen sokan jártak oda, hangoskodtak és cigarettáztak, ami persze zavarta az ott lakó szomszédságot, így a rendőrség intézkedése nyomán be kellett hogy zárjanak, mert nem tudták megoldani a zavaró korgó gyomrúak problémáját.
A blog tulajdonosa viszont még bejutott és elmondta mit tapasztalt: ház különlegességét kérte, amiről tulajdonkép híres a Rokurinsha, a Tsukemen nevű levest (mártásos rámen metélt külön a zöldséges húslevessel (ahelyett hogy egy tálban lennének külön tálalják őket). Rendelt még Hanjyuku Egg-t ("Aji-Tsuke Tamago") illetve a pincér ajánlott még neki egy specialitást: Buta Hogushi-t (ez darabolt sertés chashu - ami eredetileg kínai (Char siu), roston sült általában sertéshúst jelent).
Néhány perc múlva megjött a rendelésük.
Elmondása szerint a metélt elég vastag volt, mint amihez szokott. Viszont a kellemes sertéshúsos és halas keverék íze egészen magával ragadta. "Minőségi húsleves, nagyon gazdag és komplex." - írja a blogjában. Kivételesnek és páratlannak nevezte, de az előző napon bizonyos Menya Kissou nevű étteremben kóstolt rámen jobban ízlett neki. "Abszolút friss (érezni benne a szeretetet amivel készült, nem mesterséges mint a legtöbb helyen" ... 

Röviden nagyon ízletes lehetett a rámen amit abban az étteremben készítettek. De nincs ok a szomorúságra, mert a szaku magazin értesülései szerint hamarosan újra megnyitja kapuit, csak még nem tudni hol és mikor.

Az étterem elérhetősége volt:
Rokurinsha
(Shinagawa, Tokyo, Japan) 
六厘舎(ろくりんしゃ)品川区大崎3-14-10 
Tel: 03-5434-0566
Nyitvatartás: 11:30 - 4:30 (vagy míg a leves el nem fogy). Keddenként zárva.
 

http://www.rokurinsha.com/

Ezeket a finomságokat látva és olvasva mennyire megnyerő teljesen megéheztem, rendelni kellene. xD De úgy tudom ráment nem szállítanak ki fővárosunkban, viszont ajánlok egy rámen éttermet, még facebook-on is elérhető, jó kritikákat kapott, és aki teheti ugarjon be!

Jó étvágyat! :)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hogyan menekülj ki Japánba?

Japán szépségtitkok