Anime-korlát törvény

Mint azt sokan hallottátok, a animéknek lesz korlátja, azaz szabályozzák milyen tartalmú animéket adnak le TV-ben, vagy mikor, miket lehet megvenni nem felnőtt és felnőtt árukat forgalmazó boltokban, illetve azt is, hogy egyáltalán mik jelenhetnek meg. 

Ugyanis elfogadták az anime korláttörvényt, aminek értelmében, az erkölcstelennek minősülő sorozatokat, ilyen a vérfertőzés vagy nemi erőszak; amely kegyetlenségre, bűnözésre, öngyilkosságra buzdít, valamint a nagyon véres tartalmúakat fogják korlátozni. 
Nemcsak animékat hanem mangákat és játékokat is megfigyelés alatt tartanak majd, és amelyek mégis átmennek ellenőrzésen azokat csak felnőtt boltokban lehet majd beszerezni. 

Legfőképp ez a yaoi, ecchi és bármely mostmár felnőtteknek szóló seinen sorozatra kiterjed. 
A törvény nem csak az új, hanem a régi kiadású darabokra is vonatkozik, így a korlát alá kerülők felnőtt tartalmúként kerülnek a polcokra.

Ami viszont leginkább megrendített, hogy gondolkoznak rajta, hogy a 2011-es Comiket megrendezésre kerüljön-e.... Még el sem jutottam oda, már ki is vonják a forgalomból? Nem érvényes!!

A törvény valószínűleg a 2011-es nyári szezonnal indul útjára, hogy kicsit visszafogja az otakuk kedvenceit. A szankciót egyébként a DPJ párt terjesztette be, és ezzel a rendelkezéssel szeretnék  a fiatalság moralitását megvédeni.

Ez van, fanok, de ne csüggedjünk mert kedvenceink nem tűnnek el, csak "újjászületnek"!

A forrásom, az AnimeAddict oldaláról származik!! Ott részletesebb leírást kaphattok a törvényről és jelentőségéről.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hogyan menekülj ki Japánba?

Japán szépségtitkok