Ore no Imouto ga Konna ni Kawaii Wake ga NaiA 2010-es téli szezon egyik legnagyobb sikert aratott anime-je az Ore no Imouto (rövidített) nevet viselő sorozat lett. Persze a K-ON!-t semmi sem verhette ki a királyi, vagy inkább királynői helyéről, de az Ore no Imouto rengeteg otaku-nak és fan-nak a szívébe belopta magát.
Nekem elsőként a grafikája fogott meg, ami különlegessé tette a többi tucat anime között. Másodsorban megemlítendő egy rendkívül fontos jellemzője a sorozatnak, mégpedig az, hogy egy otaku lánykáról szól, akinek természetesen titkos az eroge visual novellekért, játékokért, animékért, és más fan cuccokért való rajongása – különben nem is lennének barátai… Ez jellemző Japánban, nem úgy itthon (igaz, itthon nincsenek otaku egyedek…) , hogy nem elfogadott a félelmetes rajongás ilyen dolgokért, bizonyos, mindenki által ismert okok miatt.

Ore no Imouto ga Konna ni Kawaii Wake ga Nai (俺の妹がこんなに可愛いわけがない, My Little Sister Can't Be This Cute) A hosszú név, előbb utóbb egy rövidebbért kiáltott, még rövidebbért, mint amit fent említettem: Oreimo. Az eredeti történetet mangára Tsukasa Fushimi vitte és Hiro Kanzaki illusztrálta. Az első magazin megjelenése 2009-ben történt meg, a Dengeki G’s magazine-ban. A 12 részes anime adaptációt is az AIC vállalat segítette, amit 2010 novembere és decembere között láthattak a rajongók. Viszont, nem kell végleg elbúcsúzni az anime-től, hiszen 2011 júniusa és júliusa között 4 további részt vetítenek majd.

A története mérhetetlenül egyszerű és tucatszerű: adva van egy 17 éves tanuló, Kyousuke Kousaka, aki Chiba-ban éli mindennapjait. A húgával Kirino-val (mint általában a testvérek) nem jött ki jól, már évek óta. A sztori ott kezdődik, amikor Kyousuke talál egy magical girl anime DVD-t (adult game) a házukban, és el sem tudja képzelni hogyan kerülhetett oda, és kié lehet… A szálak végül Kirino-hoz vezetnek, aki nehezen, de bevallja otaku-létét, melyet egy gardrób szerű helyen rejteget a családja és barátai elől.  A történetet fokozza az a tény, hogy a lány oda van a ’moe’ és ’younger sister’ témájú erotikus játékokért, mellyel szinte sokkolja bátyját. Kyousuke viszont hamar Kirino bizalmasává válik, és immár nem kell egyedül lennie titkaival.

Szereplők:
Kyousuke Kousaka – mint fent említettem, ő egy 17 éves átlagos srác, aki úgy érzi, hogy rossz kapcsolata már soha nem fog változni a húgával. De nincs igaza, hiszen megtalálja a húga egyik erotikus témájú játékát a földön, és kiderül Kirino otaku volta. Ezután megpróbál támogatást adni a testvérének, hogy ne érezze magát egyedül, és így olyan dolgokat tud meg amit nem is sejtett a lányról, mint azt, hogy modellkedik. Később egyre többet kell lenyelnie a húga tetteiből, melyeket nem mindig úgy csinál, mint ahogy ő azt javasolja neki. Ezt nehezíti Kirino tsudere jelleme is… Kyousuke bár szeretne egy normális és nyugodt életet, ez elég nehéz, hiszen kishúga teljesen felkavarta mindennapjait.

 Kirino Kousaka – egy 14 éves lány, aki erős tsudere jellemmel rendelkezik. Ráadásul, egy talán még ettől is erősebb ’kishúg’ fétise van, és ezt kielégítendő rengeteg báty és kishúg témájú felnőtt játékkal rendelkezik. Ezekre a játékokra pedig a modellkedéséből telik annyira. Ennek ellenére még ő maga sem tudja miért kedveli annyira ezeket a témákat, bár eléggé kitűnik a történetből, hogy neki testvér komplexusa van és ezzel elégíti ki vágyait, amit bátyja társasága eddig nem adott meg neki. Gyakran tagadja érzéseit a téma felé, hiszen akkor el kellene hagynia a játékok élvezetes világát. Mindazonáltal, Kirino fusztráltnak érzi magát, mikor bátyja egy másik lány irányába több érdeklődést mutat.  Hasonlóképpen, gyakran Kirino kényszeríti bátyját, hogy játsszon a játékaival, vagy vigye el őt ide-oda, de tagadja, hogy remekül érzi magát Kyousuke mellett. Ez a dolog akár addig is fajulhat, hogy megüti a bátyját  vagy parancsolgat neki, mintha Kyousuke lenne a pasija. Annak ellenére, hogy Kirino kijelenti, hogy csak a cukiságuk miatt játszik ezekkel a játékokkal, mégis egy perverzebb oldalát mutatja eközben.

Manami Tamura – Kyousuke gyerekkori barátja. Szemüveges lány, és igencsak elpirul, mikor Kyousuke bókokat mond neki. Sokat vannak együtt, és így az emberek azt gondolhatják, hogy randevúzgatnak. Kyousuke szerint a beszéde hasonlít a nagymamáéhoz.

Saori Makishima (Saori Vageena) – Saori az ’Anime Girls Unite!’ vezetője, amely a közösség az Interneten, és egyik meet-re Kirino is ellátogat. Nagyon vastag, szódásszifon alj szemüveget hord, és erős gesztussal beszél. A Gundam nagy rajongója és gyűjti a figurákat is. Saori egy arisztokrata család tagja, és találkozón kívüli életében igen hivatalosan is tud beszélni a barátaival. Ő elég magas, és olyan cosplay-t kell hordania amit külön neki készítenek. Kyousuke szerint a lány hangneme nagyon különbözik az Interneten használt és a telefonos vagy személyes kommunikációjától, ez utóbbi kifinomultabb. Saori általános otaku cuccai eltakarják, a Kyousuke szerint, topmodell testének vonásait. Saori vidám hozzáállása ellenére elég magányos, és magának való és fél, hogy a barátai egyszer elhagyják.

Ruri Gokou (Kuroneko) – Ruri szintén egy otaku lány, aki gothikus lolita ruhájában feszít, amely egy cosplay is egyben, a kedvenc anime karakterének, és gyakran macskafüleket is visel. A tsudere jelleme sokszor összetűzésbe keveredik Kirino-éval. De Kuroneko mégis törődik Kirino-val. Kuroneko inkább a tinédzserközpontú fantasy animéket szereti, Kirino-val ellentétben. A lány piros kontaklencsével takarja el a kék szemeit. Viszont vannak húgai is, akikre nagyon odafigyel. Kuroneko suliban normális ruhában van és otthon vigyáz a húgaira. Az anime későbbi részeiben Kyousuke-t ’nii-sama’-nak szólítja, azért, mert szeretné, hogy legyen egy bátyja, és mert ezzek Kirino-t is bosszantja. 

Opening theme:
 1. ClariS - Irony

Ending themes:
 1. "Little Sister, Plea~se!" (妹プリ〜ズ!, Imōto Purīzu!) by Ayana Taketatsu
 2. "Shine!" by Ayana Taketatsu
 3. "Horaism" (ほらいずむ, Horaizumu) by Ayana Taketatsu
 4. "White Heart" (白いココロ, Shiroi Kokoro) by Saori Hayami
 5. "Orange" (オレンジ, Orenji) by Ayana Taketatsu
 6. "Forelocks" (マエガミ☆, Maegami) by Satomi Satō
 7. "Masquerade!" by Kana Hanazawa
 8. "Chameleon Daughter" (カメレオンドーター, Kamereon Dōtā) by Hitomi Nabatame
 9. "'Cause I Love You!" (好きなんだもん!, Suki Nanda mon!) by Ayana Taketatsu
 10. "No, Tom Has Learned Sexual Arousal for His Little Sister" (いいえ、トムは妹に対して性的な興奮をおぼえています, Iie, Tomu wa Imōto ni Taishite Seiteki na Kōfun o Oboete imasu) by Yukari Tamura
 11. "Akihabara Dance Now!!" (アキハバラ☆だんす☆なう!!, AkihabaraDansuNau!!) by Ayana Taketatsu, Kana Hanazawa and Hitomi Nabatame
 12. "I'm Home." (ただいま。, Tadaima.) by Ayana Taketatsu

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések