Spring 2011 - anime felhozatal - részletesSpring 2011A tavaszi anime felhozatal sok jelentős és körülbelül ugyanennyi jelentéktelen sorozattal szaporítja az anime-kultúra sokszínű táborát. A felfedezésünket ezúttal egy ígéretes sorozattal kezdem…
Deadman Wonderland


Egy 2007-es manga sorozat adaptációja, melyet Jinsei Kataoka története és Kazuma Kondou illusztrációja alapján jelentettek meg a Shonen Ace magazinban.
Milyen érdekes az anime története, hogy éppen a földrengések adják a sztori jelenét, ugyanis tíz évvel a tokiói földrengés után játszódik, mikorra japán nagy részét víz borítja. A főszereplő Igarashi Ganta középiskolás fiú. Az izgalmas percek akkor kezdődnek, mikor Ganta a suli ablakán át „meglát egy véráztatta vörös embert, amint épp az orra előtt lebeg a levegőben. A vörös ember brutálisan megöli Ganta valamennyi osztálytársát, ám őt valamiért életben hagyja. A mészárlás egyetlen túlélőjét, Gantát vádolják a szörnyű gyilkosságok elkövetésével, és a különösen veszélyes bűnözők számára fenntartott magánbörtönbe, a Deadman Wonderlandbe - Halottember Csodaország - szállítják.(Forrás: manga.hu)
Itt hamarosan szembesülnie kell a kemény fegyenc élettel, és küzd az életben maradásért. Eközben megpróbálja kideríteni, ki feketítette be a nevét, ám ez sokkal nehezebb lesz. „Barátai és ellenségei is szép számmal akadnak a börtönben, miközben őt és társait sorozatos élet-halál harcokra kényszerítik a börtön-vidámpark pénzes közönségének szórakoztatására.” (Forrás: manga.hu)

Az anime a Manglobe által kerül megjelenésre, 2011. április 16-ától.

Műfajok: Akció, Horror, Sci-fi

Rendező: Koichi Hatsumi


A következő kiszemelt sorozat…


Hidan no AriaSzintén eredetileg manga sorozat volt, Chugaku Akamatsu története által és Kobuichi illusztrációja segítségével. A karrierjét a Monthly Comic Alive-ban kezdte még 2009-ben. Az anime adaptáció, pedig 2011. április 7-étől már megtekinthető.
A történet középpontjában egy középiskola áll, a Tokyo Butei High School. A főszereplőnk pedig egy Kinji Tooyama nevű másodéves diák, akinek van egy titkos képessége, ám titokban akarja tartani, hogy megmaradjon az eddigi nyugodt, és hétköznapi élete. Ám egy iskolai esemény megváltoztatja ezt a fiú által kedvelt élethelyzetet és a titkára fény derül.

A sorozat 2011. április 7-én indult, a J.C. Staff rendezésében.

Az eddigi tervezett epizódok száma: 13

Rendező: Takashi Watanabe

Műfajok: akció, vígjáték

A következő jelöltünk…

Ao no ExorcistMely a nevéből adódóan egy ördögös, démonos akciódús anime. A manga eredetileg 2009-ben debütált, egy a Jump Square névre keresztelt magazinban, és hamarosan nagy sikert aratott. A mű megteremtője, Katou Kazue. A manga tehát rendkívüli sikernek örvendett, ennek következtében készülhetett belőle anime sorozat is. Úgy gondolom, hogy nem csak a történet miatt, hanem a grafikai megjelenés miatt is lesz hazánkban hamarosan újabb nagysikerű kedvenc.
A sztori tehát a következő: adva van egy különleges világ. Itt az emberek – Assiah – és a démonok – Gehanna – külön világban élnek és nem érintkeznek egymással. Egy napon azonban a démonok megtalálják annak a lehetőségét, hogy átjuthassanak az emberek világába, ha megszállnak valamit. A történetünk főhőse pedig Okumura Rin, aki ikertestvérével és nevelőapjukkal él egy kolostorban. A fiú nem éppen a legnépszerűbb személyek számát gyarapítja, a tanulmányi átlaga sem valami fényes. Egyik nap Rin szembetalálja magát egy különös jelenséggel, mikor egy általa korábban összevert fiúval találkozik, akinek ezúttal már szarva is nőtt, és azért jött, hogy megtorolja, amit Rin tett vele. Ekkor közbe lép a fiú nevelőapja, aki szépen elintézi a démonszerű alakot és közli Rin-nel, hogy ő egy ember és egy démon gyermeke, méghozzá magáé a sátáné. Nem kell sokat morfondírozni a válaszon, vajon ezek után mit is tesz Rin?... Természetesen ördögűzőnek áll. Innentől pedig a kalandok színterére léptünk a történetben.
(Személy szerint nekem egy kicsit Reaper gyanús, habár természetesen nem nevezném koppintásnak. Mégis kísértetiesen hasonlít a jól ismert, amerikai akció, vígjáték sorozatra… - amit nagyon kedvelek, úgyhogy én biztosan adok egy esélyt az animének is.)


Az anime az A-1. Pictures Inc. közreműködésében,  2011. április 17-étől elérhető.

Rendező: Tensai Okamura

Műfajok: Akció, Fantasy, Shounen, Supernatural

A soron következő anime, eltér az eddigiektől…

Dog Days
A tavasz egyik legcukibb kis animéje, mely az Aniplex készítőinek kezéből, pontosabban Keizou Kusakawa rendezésében jelenik meg.
A története végtelenül egyszerű, mint általában az ilyen animéknek. Adva van egy átlagos srác. Természetesen adva van egy másik világ, ahol kissé mások az emberek, esetünkben kutya fülük és farkuk van. Adva van továbbá egy nagyon kawaii hercegnő, akinek a kérésére jött egy hősünk - Shinku Izumi – erre a világra, hogy megmentse a Biscotti Köztársaságot.
Körülbelül ennyi a történet. Nem mondom, hogy nem érdemes megnézni. Ha van valakinek annyi ideje, és szellemi energiája és persze szereti az ilyen típusú animéket, akkor rendben.

A sorozatot már 2011. április másodikától lehet látni a japán televíziókban. A forgalmazó, a Seven Arcs.

Műfajok: Akció, Shounen, Supernatural

Rendező: Keizou Kusakawa


Kyoukai Senjou no Horizon
Egy hosszú zűrzavaros előélettel rendelkező animéről beszélhetünk – történetügyileg. A lényeg, hogy a távoli jövőben játszódik, mikor a Föld két részre szakadt, egy – Musashi – japánok által elfoglalt feudális területre, és a más országok által elfoglalt területekre. A háborúk és feszültség között élő fiatalokról szól, és egy párhuzamos dimenzióról – tulajdonképpen. Gondosan megtervezett sztorija van, grafikailag is kielégítő, meglátjuk mi sül ki belőle.

Az animét a Sunrise forgalmazza, és körülbelül semmit sem lehet róla tudni, sem rendezőt, sem részek számát...

Az eredeti történet Kawakami Monoru érdeme.

Ano Hi Mita Hana no Namae wo Bokutachi wa Mada Shiranai
A soron következő anime egy végtelenül egyszerű történeten alapul, de annál inkább érdekes. A középpontban egy hattagú csapat áll, akik korábban nagyon jó barátok voltak, ám a középiskolában eltávolodtak egymástól. Jintan-nak, az egyik fiúnak, aki zárkózott lett, teljesítenie kell Menma kérését, miszerint, hozza újra össze a kis csapatot, mert együtt mindenre képesek. Hogy sikerül-e az kiderül…
Személy szerint nagyon tetszik a téma, érdekes és aranyos. A Trailer-e alapján mégjobban megkedveltem.

Műfajok: Slice-of-Life

Az animét az A-1 Pictures Inc. Forgalmazza, és 2011. április 14-étől már műsorra is tűzik.

Hanasaku Iroha avagy Blooming FlowersEgy anime, amely nemcsak a fiatal lányoknak szól, habár főként őket célozza meg, szintén egy végtelenül egyszerű történettel, mely remélhetőleg sokkal többet mond majd, mint első ránézésre hinnénk.
A történetben a főszerep Matsumae Ohana-é, egy 16 éves lányé, aki kimozdul Tokyo forgatagából, hogy egy hotelnél dolgozzon, mely gyönyörű idilli környezetben található. Matsumae-nek azonban hamarosan el kell dönteni mit is akar kezdeni a jövőjével, az életével… Ez az anime főként olyan lányokat szólít meg, akik keresik az álmaikat és a fiatal kor izgalmaiba merülnek.

Az anime forgalmazója, a PA Works és 2011. április 3-ától már látható is a képernyőkön.

A renderő: Masahiro Ando

Tervezett epizódjainak száma: 12

Hen Zemi avagy Abnormal Physiology Seminar
Egy egyetemi hallgató lányról szól, aki beiratkozik az Abnormal Physiology (Abnormális Élettan) szemináriumra, ahol nem egészen azt találja, mint amire számított. Hamarosan sok kalandban és új barátokkal az oldalán találja magát…

Az animét a Xebec forgalmazza, melyet 2011. április 2-ától már meg is nézhetünk.

Tervezett epizódok száma: 13

A rendezője pedig, Takao Kato

Dororon Enma-kun MeerameraEgy anime, mely tele van ecchi jelenetekkel, de nem különösebben képes felmutatni történetügyileg semmit sem.
A lényeg, az 1970-es években vagyunk, ahol a gonosz youkai-ok támadnak az emberekre. Velük szemben áll azonban a „Youkai Patrol”, melynek tagjai: Enma, Princess Yukiko, Kapaeru, és Grandpa Shappo, akik mind arra hivatottak, hogy pokolra küldjék a gonosz teremtményeket.

Műfajok: Vígjáték, Fantasy

Az anime forgalmazója, a Brains Base, mely 2011. április 7-étől már műsorra is tűzte a remekművet 12 epizóddal.

Rendező: Yoshitomo Yonetani


Sket Dance
A Kaimei Középiskolában járunk, ahol a Living Assistance Club segít a fiatalokon akármilyen problémával fordulnak is hozzájuk. A klub tagok ugyan nagyon is unatkoznak, mégsem adják fel megoldani azokat a triviális problémákat melyeket rájuk bíznak.
Ez egy olyan történet, mely leginkább a fiatalokhoz szól, izgalmakkal és megoldásokkal teli, barátságos sorozatot ígér. Én mindenesetre belenézek, ha még nem is kötelezem el magam a sorozatnak… majd meglátjuk.

Az animét a Tstsunoko Productions adja ki, 2011. április 7-étől.

A rendező: Keiichiro Kawaguchi

Műfajok: Shounen, Iskolai élet


C: The Money of Soul and Possibility Control
Ilyen történetű animéről még nem nagyon hallottam, de érdekes témát feszeget. A lényege, hogy a japán kormány ugyan megmentette a gazdasági összeomlás széléről az országot, de a bűnözés és az öngyilkosságok száma nem csökkent. Kimimaro egy fiú, akinek szomorú és tragikus családi hátterét nem javítja az, hogy ösztöndíjas hallgató. Legnagyobb álma, hogy stabil és biztos háttérrel éljen a háta mögött. Egy nap viszont találkozik egy férfival, aki felajánlja neki, hogy ad neki kölcsönbe egy nagy halom pénzt. …Ezek után persze a fiú élete gyökeresen megváltozik, miközben csatlakozott egy "The Financial District” nevű titokzatos szervezethez.

Műfajok: Sci-fi

Az animét a Tatsunoko Productions forgalmazza, 2011. április 14-étől.

A rendezője: Kenji Nakamura


Steins;Gate
A Steins; Gate-nek kissé nagyobb bizalmat adtam, mielőtt elolvastam volna a plot-ját. Persze ez nem zárja ki, hogy jó anime legyen. Érdekes, hogy persze manga adaptáció, mint legtöbben, de 2009-ben XBOX-ra játék is készült belőle.
A történet lényege, hogy Akihabarában játszódik, és egy baráti társaságról szól, akik üzeneteket tudnak küldeni a múltba. Ám egy másik szervezet is ilyen kísérleteket végez, ők a SERN. Ebben a helyzetben viszont a főhőseinknek meg kell akadályozniuk, hogy elkapják őket.
Az anime már most dicséreteket szerzett be, a jó szinkronhangjai miatt is, és a történet összefonódása és jellege miatt is. Az eredeti sztori azonban Sarachi Yomi illusztrációja és a 5bp és a Nitroplus ötlete alapján készült.

Az anime kiadója, a WHITE FOX, és már 2011. április 5-e óta látható.

A rendezők: Hiroshi Hamasaki és Takuya Sato.

Műfajok: Sci-fi

Moshidora
Ez egy végtelenül egyszerű történetű anime, könnyed és vicces vonalvezetéssel. Egy lányról szól, aki egy baseball csapatot vezet egy könyv segítségét felhasználva, melynek címe:
Drucker’s Management.
Az anime nem éppen hosszú életű, egy évadot sem él meg a tervezett epizódok számát nézve: 10.


Műfajok: Sport

Az animét a Productions I.G támogatja, és már közel egy honapja műsoron van. (2011. március 16.)

Rendező: Takayuki Hamana
Eredeti ötlet: Natsumi Iwasaki


Maria†HolicEredetileg manga sorozat, melyet a Dazzle története által, Minari Endo illusztrációival tűzdelve készült. A manga 2006-ban jelent meg először a Monthly Comic Alive-ban.
Maria Holic, leszbikus középsulis lány, más néven Kanako Miyamae, aki fél a fiúktól, ugyanis ha megérinti egy hímnemű egyén, akkor kiütések jelennek meg rajta. Kanako beiratkozik egy lány középiskolába, remélve, hogy talál egy romantikus lány partnert magának. Talál is jelöltet, de valami nem stimmel vele…
Érdekes kis… történet nélküli, leginkább szórakoztató és vicces anime sorozat, melynek semmi mondanivalója nincs. Ha találtok szóljatok. :D

Az animét a SHAFT forgalmazza, és már 2011. április 7-e óta műsoron van.

Rendező: Akiyuki Shindo

Hontou ni Atta! Reibai-Sensei
Egy történet, melyben elég sok a démon, lélek, szellem és efféle okkult dolgok. A főszerepben egy tanárnő van, akinek kedvenc szabadidős elfoglaltsága, hogy a halott lelkekkel beszélget és ördögűzést is vállal, ám a valós világ igencsak távol áll tőle…

 Műfajok: Vígjáték, Supernatural

Az animét a DLE Inc. forgalmazza, és 2011. április 12-étől látható a TV-ben.

Rendező: Azumi Tani


További OVA-k:

Eiyuu Densetsu: Sora no Kiseki

Black Lagoon: Roberta’s Trail

Mobile Suit Gundam Unicorn

Queen’s Blade: Utsukushiki Toushi-tachi episode 6

Morita-san wa Mukuchi

Yozakura Quartet: Hoshi no Umdeni episode 2

Koe de Oshigoto! Episode 2

Air Gear: Break on the Sky episode 2

Spelunker Sensei

Highschool of the Dead OVA

Sex Pistols episode 2

Hen Zemi OAD

Baka to Test: Matsuri episode 2

Seitokai Yakuindomo OVA

Asobi ni Iku yo! OVA

Katteni Kaizō


További Spring Specials és Movies:

Shiki Special

Kampfer fur die Liebe

Kaichou wa Maid-sama Special

Amagami SS Special

Precure All-Stars DX3 Mirai ni Todoke! Sekai o Tsunagu Niji-Iro no Hana Movie

Tezuka Osamu no Buddha -Akai Sabaku yo! Utsukushiku-

Hoshi wo Ou Kodomo


Megjegyzések

 1. Ezt mondjuk bármelyik topicokba beírhattam volna, de ez is megteszi. Megmondom őszintén: kicsit már unom a japán kapitalizmus szolgai ajnározását és propagálását, még ha ilyen popkulturális csomagban is igyekeznek lenyomni az emberek torkán.

  Japán Fényei? És mi van az árnyoldalakkal?

  Azt mondod, hogy a célod a modern japán kultúra bemutatása. Kissé felszínes a japán mentalitás szolgai utánzása és másolása, mint az egymás közötti japán névhasználat, a japán kultúra és történelem tanulmányozása, a japán zene hallgatása, a kimonó hordása, a japán nyelvtanulás. Az internetes fórumokon japán nick-nevek alatt írtok, és anime-smiley-ket használtok. Ugyebár „szar Magyarország” és ki akarunk költözni Japánba! A magyar kapitalizmus annyira elviselhetetlen, hogy csak a japán kapitalizmus légkörében tudunk megmaradni! De hagyjuk az animések közismert mentalitását, és maradjunk az objektív tájékoztatás kérdésénél. Mert úgy látom, te is előre kiszelektálod azokat az információkat, amiket Japánról megosztasz itt a blogodon.

  Japán zene, japán divat, japán szokások – minden, ami japán. Minden, ami japán? Persze minden fény, csillogás, buli és álom. Az árnyoldalak nem érdeklik a rajongókat, és ezzel te is tisztában vagy. Az érdeklődő fiatal semmilyen információt nem szerez a japán kapitalizmus árnyoldalairól, mint a munkanélküliségről, a szélsőséges csoportokról, a „kartonpapír-lakásokról”-ról, a hajléktalanokról, a pedofilizmusról, a bugyi-automatákról, a bálnavadászatról, a környezetszennyezésről, a szélsőséges urbanizációról, a bérmunkások sanyarú helyzetéről, a szakszervezetek szétveréséről.

  Amúgy különös, hogy a japán kapitalizmust nyíltan vagy burkoltan propagáló weboldalakon (beleértve a te blogodat is) még azokról a tényezőkről és jelenségekről sem lehet informálódni, amik mérsékelni vagy egyenesen felszámolni akarják a japán neoliberális kapitalizmust, vagyis semmi infó a szakszervezetekről, a zöld és civil szervezetekről, az anarcho-kommunista mozgalmakról, a japán marxista irodalomról, a japán rendszerkritika képviselőiről és annak műveiről, munkásságáról. Semmi. Ezeken a weboldalakon a lázadás olyan felszínes formáiról, mint a japán emó, punk stb, van infó, de ami nyíltan és őszintén a tőkés rendszer ellen irányul (pl. anarcho-kommunisták), semmi.

  VálaszTörlés
 2. Mindenhol szörnyű amúgy hajléktalannak lenni, de azért országonként van különbség.
  1, Svédországban, ha hajléktalan az ember, a szociális háló életben tartja és az állami szociális szervek segítenek neki munkát találni, vagyis könnyű visszailleszkedni a társadalomba.
  2, Amerikában, ahol Reagan-, idősebb Bush- és ifj. Bush-rezsim nagyrészt leépítette a szociális szerveket (Obama most próbálja több-kevesebb sikerrel újraéleszteni), iszonyatosan nehéz visszaküzdeni magát a hajléktalannak a társadalomba.
  3, Japánban, ahol a neoliberális doktrináknak szabad utat engedtek, a hajléktalannak a társadalomba való visszajutás LEHETETLENSÉG.

  Még egyszer:
  1, Svédország: A hajléktalannak könnyű visszailleszkedni a társadalomba.
  2, Amerika: A hajléktalannak iszonyatosan nehéz visszailleszkedni a társadalomba.
  3, Japán: A hajléktalan NEM TUD visszailleszkedni a társadalomba.
  (Amúgy Magyarországon sem jó fedélnélkülinek lenni, és hát bizony, kis országunk a 2. kategóriába esik. Nem véletlen, hogy az a neoliberális model, amit az SZDSZ-MSZP annyira meg akart valósítani Magyarországon, Amerikából lett importálva.)

  VálaszTörlés
 3. Írod, hogy Japán "itthoni", vagyis magyar vonatkozásaival is foglalkozol "naprakészen". Semmit nem találtam arról, hogy a SUZUKI a magyarországi üzemeiben milyen gátlástalan módon zsákmányolja ki a magyar munkásságot.

  A japán kultúra iránti érdeklődés is valójában felszínes, mivel az animések többségét nem a japán magaskultúra, hanem a japán tömegkultúra érdekli. Az a japán tömegkultúra, ami az egész világot átható globalizációból táplálkozik. A japán punk, a japán emo, a japán metal, a japán techno valójában nem is a japán kultúrában gyökerezik, hanem egyszerűen az európai és amerikai, mondhatni nyugati eredetinek a fantázia nélküli, szolgai másolata. A japán zene, amit általában hallgatnak, csupán szentimentalista gagyi, DUCC-DUCC, hörgés-fuldoklás és punkba fojtott társadalomfikázás – az, ami kis országunkban is megtalálható. Azt még érdemes hozzátenni, hogy a hazánkba bejövő animék és mangák többsége sem rendszerkritikus - persze akadnak, amik rendszerkritikusnak hazudják magukat, de csupán egzisztenciális és esztétikai "bölcsességeket" böfögnek a levegőbe, miközben semmi lényegest nem mondanak a kapitalizmusról.

  És még egy kicsit a japán kapitalizmusról.
  Japánban szabad utat engedtek a vegytiszta neoliberális kapitalizmusnak, ami bár felpörgette a gazdaságot, de kulturális hanyatlást idézett elő, és elkorcsosította a középosztályba tartozó fiatalok lelkivilágát. (A munkásosztályba tartozó fiatalok esete más, mivel ők rákényszerülnek, hogy dolgozzanak, ami miatt másképp - szigorúbban - látják az életet.) Emlékszem, még a 2008-2009-es válság előtt olyanokat hallottam a magyar közgazdászoktól, hogy a japán neoliberális kapitalizmus, a japán piacgazdaság milyen sikereket ért el, milyen jól működő modell és hogy nekünk is követni kell a példájukat. Azóta kicsit változott a helyzet, mivel mind a világválság, mind a mostani katasztrófa megmutatta a japán neoliberális kapitalizmus hibáit. Úgy gondolom, paradigmaváltásra van szükség a szigetországban, mivel ez a jól pörgő gazdaság sem tart sokáig, és egy idő után megássa a japán nemzet sírját. (Ha az az atomreaktor felrobban, az egy évszázados sötét korszakot hozhat Japánnak.)

  Nekem semmi bajom a japán nemzettel, a kegyetlenül kizsákmányolt japán prolikkal szolidáris vagyok, a japán tradicionális kultúrát tisztelem, a tragédia áldozatait sajnálom, de a szívem mélyéről gyűlölöm a japán neoliberális kapitalizmust és a vele járó japán modern tömegkultúrát, aminek a legmagasabb teljesítménye ez:
  http://www.youtube.com/watch?v=Qk6ku4YMD2Y

  Természetesen nem csupán a japán kapitalizmustól van hányingerem, de az összes többitől. A japán kapitalizmus árnyoldalairól azért beszélek, mert te (burkoltan és öntudatlanul) ennek szépségeit ecseteled, és annak termékeit, "gyümölcseit" prómozód. S mivel semmi infó az árnyoldalakról, megengedtem magamnak egy "kis" kritikát. Antikapitalista identitásom (ami inkább a tőkés rendszerrel szembeni cinizmus és pesszimizmus) persze nem jelenti azt, hogy kommunista vagyok. Csak épp egyesekkel (a többséggel) ellentétben nem vagyok vak.

  VálaszTörlés
 4. Mivel ez nem egy ideológiai, politikai blog, ezért ne csodálkozz, hogy nem találkozol az általad felsorolt "hiányosságokkal". Amennyiben zavarnak ezek a dolgok, indítsd el a saját blogod a témában.

  Köszönöm a látogatásodat!

  VálaszTörlés
 5. Így kell kibújni a válasz alól. Megfogalmazhatom másképp is.

  Miért nincs szó a negatívumokról?
  Azzal például, hogy leírod, miszerint Japánban mennyire nem tudnak mit kezdeni a hajléktalan-kérdéssel, még nem politizálsz.

  Japán fényei mellé miért nem férnek el az árnyoldalak is?
  Az, hogy csak a fényeit mutatod be, egyoldalú képet festesz a vászonra. Vagyis azt állítod, hogy Japánban olyan kellemes az élet, hogy azt mi magyarok el sem tudjuk képzelni. Ez pedig hazugság. Már a katasztrófa előtt is keményen kellett dolgozni a betevő falatért, a katasztrófa után pedig még inkább ez lesz a helyzet. Rosszabb lesz a helyzet.

  A kérdésekre való választ politikamentesen is meg lehet tenni. Már ha akarsz válaszolni.

  VálaszTörlés
 6. Ez egyáltalán nem igaz. Nem mondom, hogy Japánban élni csupa fény és csillogás. Nem mondok sem jót, sem rosszat: híreket és eseményeket közvetítek, leírásokat írok, ajánlok... stb.
  Én sem szólok bele, Te mit írsz a blogodba, kérlek tisztelj meg azzal, hogy hagyod hadd írjam azt, amit szeretnék, ahogyan szeretném és amiről szeretnék.
  Azért nem írok Japán árnyékos oldaláról, mert nem arról szeretnék írni, nem azt jelenti, hogy nem érdekel, de ez a Saját blogom.
  Még egyszer hadd mondjam el, ha zavar ez a dolog írd meg a saját blogod ebben a témában.

  VálaszTörlés
 7. Nyugalom. Ez csak egy kritika, vagy ha jobban tetszik, az én szubjektív véleményem. Ok, nem zavarlak többet. Látom, kerülöd a konfrontációt.

  VálaszTörlés
 8. Nyugodt vagyok. Csupán nem értem miért... Elmondtam amit gondoltam, te is elmondtad. Megértettem az álláspontodat és értékelem a kritikát, de ennek a lépésnek a blogomon belül még nem most jött el az ideje.

  Köszönöm.

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hogyan menekülj ki Japánba?

Japán szépségtitkok