Deadman Wonderland


A DW-ként is rövidített tavaszi szezon animéje, már eddig is nagy sikereknek örvend. Már rég nem lehetett olvasni, és látni olyan animét ami kissé erősebben hatott volna az ember lelkére már az első rész után is. Az első rész nyújtotta megdöbbentő képsorok, és az azt követő túlélésért folyó küzdelmek, a néha sokkoló képek már félelmetessé is teszik a részeket. Ezzel lehetne veszekedni, hiszen mind másként élünk meg egy-egy animét. Abban viszont biztos vagyok, hogy remekül összerakott, egyelőre még kibontakozatlan mondanivalóval rendelkező anime. A remekül animált részek mellett, a hangulatos opening és ending is illik az animéhez.
Névjegy:

Műfaj: Akció, Horror, Sci-fi

Rendező: Koichiro Hatsumi

Stúdió: Manglobe

Epizódok: 12

Megjelenés: 2011 áprilisa

A manga sorozat már 2007 óta töretlenül fut a Shonen Ace című antológiában, köszönhetően Jinsei Kataoka-nak a történetért és Kazuma Kondou-nak a remek rajzokért.


A történet előzménye egy hatalmas földrengés, amelynek következtében Tokyo nagy része omlott össze, miközben a szigetország egy része víz alá került. Tíz évvel később pedig a leendő főszereplőnk (Igarashi Ganta) – egyelőre – átlagos életét követhetjük nyomon az animében, ám csupán néhány perc erejéig, amely elég arra, hogy bemutassa a szereplőket és a világot magát. Ezután kezd majd bonyolódni a helyzet, ugyanis Ganta középiskolájában tragédia történik. Egy vörös ruhás férfi, fura, félelmetes vigyorral a képén irtja ki egy szemvillanás alatt Ganta egész osztályát. A fiú maga eszméletét veszti, és csak a mészárlás után tér magához, mikor arra ébred, hogy a gyilkos a kezében tartja az egyik legjobb barátjának fejét, mint valami trófeát. Persze sokkot kap, ám mielőtt eszméletét vesztené a Vörös Férfi a mellkasába „ültet” egy vörös követ, mely majd a későbbiek folyamán lesz jelentős.
Ezek után persze Ganta, mint egyetlen túlélő lesz a gyanúsított az ügyben. Nem sokat gondolkoznak a büntetésén sem, mely persze nem éppen gyenge. (Főleg egy fiatal középiskolás fiúnak.) Életfogytiglani büntetését kell töltenie a Deadman Wonderland nevű magán börtönben, mely egyben egy bizarr szórakoztatóközpont is. (Olyasmi, mint az ókori gladiátor harcok helyszínéül szolgáló arénák, modern kivitelben.)
Gantának gyorsan rá kell jönnie, hogy nem lesz könnyű élete itt, már ha túléli a megmérettetéseket. Nemcsak a folyamatos harcok okozzák a nagy problémát, de az is, hogy ki kell érdemelnie a cukorka adagját, amely életben tartja. Ugyanis a nyakára erősített szerkezet megállítja a szívét, ha nem kapja meg az adagját.
Ezek mellett persze ott van a titokzatos kő ügye, amelyet ugye a mellkasába ültetett a halálos ellensége, a Vörös Férfi. Ez az erő, mint később kiderül, a véréből táplálkozik, amelyre csak nehezen jön rá hősünk.
A Deadman Wonderland-ben töltött idejét így nagyrészt az életben maradásért folytatott harc és a Vörös Férfival való összecsapások teszik ki mindamellett, hogy a részek során egyre több barátot/karaktert ismerünk meg. Egyik ilyen karakter Ganta elsőszámú legjobb barátja, a titokzatos és veszélyes Shiro, aki számomra legalábbis kísértetiesen hasonlít – külsőleg – az Árnybíróból ismert Sando-ra.A sok titokkal és akció dús jelenetekkel színezett sorozat minden olyan embernek tetszeni fog, aki csak egy kicsit is kedveli az akció animéket, vagy a véres jeleneteket. Az anime mellett szóljon, hogy remekül kihasználja a drámai jelenteket, és egyre csak rejtélyekkel traktálja a néző felfokozott állapotban lévő agyát. :DMegjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hogyan menekülj ki Japánba?

Japán szépségtitkok