2011 SUMMER - Részletes bemutató - PART I.Az első rész a terítéken:


 • The iDOLM@STER
 • Mayo Chiki!
 • No.6
 • Usagi Drop
 • Blood C
 • Kamisama dolls
 • Sacred Seven
The iDOLM@STERMint tudjuk a japánok oda vannak a különböző szimulációs és szerepjátékokért, így történhetett, hogy a különlegessé vált The Idolmaster című játékból később anime sorozat is készült, melynek 2011-ben az OVA részeit lehet majd látni.

Az The iDOLM@STER, mint játék kizárólag Japánban jelent meg, még 2005. július 26-án a Namco Bandai Games cég prezentálásában. Később XBox 360-n is lehetett vele játszani, 2007 januárjától.
A játék lényege, hogy egy producer munkáját követi, aki egy fiktív cégnél, a 765 Production-nél dolgozik, és tíz fiatal pop-bálvánnyal dolgozik együtt.

A játék szereplői:

A pop-bálványok:
 1. Amami Haruka
Hangja: Nakamura Eriko
Kora: 16-17
Imázs színe: piros
Imázs dala: „Taiyou no Jealousy”, „Iwant” és a „Watashi wa Idol” (amit Iori-val énekel)

 1. Kisaragi Chihaya
Hangja: Imai Asami
Kora: 15-16
Imázs színe: kék
Imázs dala: „Aoi Tori”, „Me ga Au Toki” és „Omoide wo Arigatou” (amit Miki-vel énekel)

 1. Hagiwara Yukiho
Hangja: Asakura Azumi
Kora: 16-17
Imázs színe: Fehér (ritkán baba-kék)
Imázs dala: „First Stage”, „Kosmos Cosmos” és a „My Best Friend” (amit Ritsuko-val énekel)

 1. Takatsuki Yayoi
Hangja: Nigo Mayako
Kora: 13-14
Imázs színe: Narancs
Imázs dala: „Ohayou! Asagohan!”, „Kiramekirari” és a „GO My Way!” (amit a Futami ikrekkel énekel)

 1. Akizuki Ritsuko
Hangja: Wakabayashi Naomi
Kora: 18-19
Imázs színe: Zöld
Imázs dala: „Mahou wo Kakete!”, „Ippai Ippai” és a „My Best Friend” (amit Yukiho-val énekel)

 1. Miura Azusa
Hangja: Takahashi Chiaki
Kora: 20-21
Imázs színe: Lila
Imázs dala: „09:02”, „Tanori ni” és a „Massugu” (amit Makoto-val énekel)

 1. Minase Iori
Hangja: Kugimiya Rei
Kora: 14-15
Imázs színe: Pink
Imázs dala: „Here we Go!”, „Futari no Kioku!” és a „Watashi wa Idol” (amit Haruka-val énekel)

 1. Kikuchi Makoto
Hangja: Hirata Hiromi
Kora: 16-17
Imázs színe: Fekete
Imázs dala: „Agent Yoru wo Yuku”, „Meisou Mind” és a „Massugu” (amit Azusa-val énekel)

 1. Futami Mami és
 2. Futami Ami
Hangjuk: Shimoda Asami
Koruk: 12-13
Imázs színük: Sárga
Imázs dala: „Pozitive!”, „Star Star” és a „GO My Way!” (amit Yayoi-val énekelnek)’Project Fairy’/Studio 961
Ők egy rivális cég, akik a ’Fairy’ Projekten dolgoznak, és olyan idolokat képeznek, akik tökéletes összhangban állnak egymással, mint egy igazi csapat. Nekik még az énenstílusuk is különböző, ami pozitív lehet a játékos szemében.

Project Jupiter/Studio 961
Az The iDOLM@STER 2 alatt alakult férfiakból álló csapatról van szó, a Studio 961-nél. Ők azután alapultak, hogy Miki, Takane és Hibiki karakterek elhagyják a Studio 961-t.


A játék nemcsak XBox-on, hanem PlayStation-n, és Nintendo kiadásban is megjelent, a játékrajongók nagy örömére. Sőt mi több, a játéknak különböző folytatásai is vannak, mint a már említett The iDOLM@STER 2, és a The iDOLM@STER: Live for you!.

Az ANIME

Névjegy:

Stúdió: Sunrise
Rendező: Nagai Tatsuyuki
Író: Hanada Yukki
TV csatorna: Kansai TV
Megjelenés: 2007. április-2007 szeptember + OVA: 2011. július 7-től folyamatos
Epizódok: 26 + 25 OVA
Műfaj: Dráma, Mecha, Sci-fi, Vígjáték
Az anime tljes címe:
Idolmaster: Xenoglossia (アイドルマスター XENOGLOSSIA Aidorumasutā: Xenoglossia)

A történet középpontjában tíz leendő idolmaster fiatal hölgy áll. A lányok most kicsit más helyzetben mutatkoznak be, lévén mecha-harcos pilóták. Közülük nyolcan még tanulók. Ám valami más a játékot és az animét illetően. A bálvány, vagy idol szó most más értelmet kap: Az idolok a robotok, így az idolmaster a robotot irányító pilótára utal.

A 25 részes OVA amit július hetedikétől már vetítenek a televízióban az Idolmaster: Live for You! Limitált kiadására épül. Az új animét már nem a Sunrise, hanem az A-1 Pictures producereli. Az anime Nishigori Atushi és Machida Touko felügyelete alatt készült el.

A sorozat maga, egy tipikus „kedvenc” kategóriába sorolandó animének hangzik, remélem nem az lesz. Bár a csini karakterek, és a történet lényegéből áradó szexualitás minden férfi rajongót magához vonz majd. Remélem azonban, hogy tévedek, és a történet többről fog szólni, mintsem csajokról, robotokról és idiótára kreált helyzetekről.BLOOD-CNévjegy:

Stúdió: Production I.G, Aniplex
Rendező: Mizushima Tsutomu
Író: Ohkawa Nanase és Fujisaku Junichi
Zene: Sato Naoki
TV csatorna: Mainichi Broadcasting System, Tokyo Broadcasting System
Megjelenés: 2011. július 8-tól folyamatosan

Egy anime termék, melyben egyesül a 2011-es csodálatos animációs technika és a CLAMP alkotta agyrém. :D
Eredetileg tehát a CLAMP alkotta, és a design is az ő érdemük az animét illetően. A manga a Shounen Ace magazinban jelent meg havonta. A sorozat a I.G Prodiction agyszüleményének a Blood series-nek a része, melyből a hazánkban is jól ismert Blood+ már meg is született egy pár évvel ezelőtt. Most a Blood C áll a porondon várva az ítéletet, habár ha ugyanolyan „remek” lesz, mint a Blood+ volt, akkor nem számítsunk semmi jóra.
Bár azt sem értem, hogy a CLAMP annyi remek alkotás után ilyen sorozatokra miért adta a fejét.USAGI DROPうさぎドロップ Usagi Doroppu

Névjegy:

Stúdió: Production I.G
Rendező: Kamei Kanta
Író: Kishimoto Suguru
TV csatorna: Fuji TV
Megjelenés: 2011. július 7-től folyamatosan
Műfaj: Dráma, Vígjáték


Az eredeti történet Unita Yumi tollából származik, aki megalkotta ezt a Josei műfajú mangát. A sorozat a Feel Young magazinban jelent meg havonta (2005 októberétől-2011 áprilisáig), aztán nyolc gyönyörű kötetbe szedték őket, melyet 2010 októberében a Shodensha kiadó prezentált (A sorozat már angolul is a polcokra került, a Yen Press kiadónak köszönhetően, de eddig csupán három kötettel.). Nagyon belejöttek a japánok is a sorozatba, ugyanis tudtommal nemcsak a júliusban induló anime sorozattal állnak elő, hanem a 2011. augusztus 20-án megjelenő live-action-nel is.
Már a történet is érdekes: ott kezdődik, mikor Kawachi Daikichi hazatér a nagypapája temetésére, mikor megtudja, hogy a nagyapának van egy törvénytelen bár, de hat éves kislánya. Most a harmincas éveiben járó Daikichi feladata, hogy nevelje a kislányt, habár először zavarba ejtő helyzetek alakulnak ki közöttük.
A lány élete amúgy sem fenékig tejfel, hiszen, a családtagok úgy tekintenek rá, mint kívülállóra, pontosan a miatta kialakult kínos helyzet révén. A férfi, ugyan nincs tisztában a gyermeknevelés rejtelmeivel mégis megpróbálkozik vele… Daikichi később egy egyedülálló anyával is összebarátkozik, Nitani Kouki-val.

Érdekes történet már csak ha azt nézzük is, hogy nem csak egy évet ölel fel, hanem egy élet kezdetét. Ugyanis később szemtanúi lehetünk, ahogyan a kis Rin felnő és középiskolába megy, mindeközben pedig Daikichi rádöbben, hogy mennyire megérte a sok fáradalmat a gyermek felnevelése. (Figyelem!! Erről a részről nem tudom benne lesz-e az animében, de remélem igen, mert tulajdonképpen ez lenne a lényege, ami megkülönbözteti a többi animétől.)

Először majdnem elítéltem a történetet, mert nem találtam kreatívnak, hiszen az utóbbi bekezdést nem látjuk az anime előzeteséből. Szóval minden erőmmel szorítok, hogy az is benne legyen és ne csak arról szóljon a történet, hogy mennyire zavarba ejtően nem tud mit kezdeni Daikichi barátunk a kis Rinnel.

A Live-Action is érdekes lehet, az animéből ítélek, és majd meglátjuk, hogyan alakul a történet.
Grat. Unita Yumi! :D
NO.6Névjegy:

Stúdió: Bones
Rendező: Nagasaki Kenji
Hálózat: Fuji TV, Kansai TV
Megjelenés: 2011 július 8-tól folyamatosan
Műfaj: Sci-fi

A No.6 egy kilenc kötetesre sikeredett manga, amit Atsuko Asano tett híressé, a Kodansha kiadó jóvoltából (2003 októberétől-2011 júniusáig).
A történet egy Holy City nevű helyen kezdődik. Shion, egy elit helyen kiváltságos környezetben nevelkedett fiú ad otthont egy másik srácnak, akit Nezumi-nek hívnak. Egyik nap azonban Shion egyedül marad, mert az új barátja elhagyja, semmilyen nyomot sem hagyva maga után. Négy évvel később azonban Shion elhagyja gyönyörű otthonát a furcsa katasztrofális események hatására. Ekkor költözik a West Block-ba, amely a hely nyomornegyedéül szolgál, itt ismét találkozik Nezumi-val.

Sajnos a trailer-éből sem tudtam meg túl sokat, de nem egy sablon anime első ránézésre, úgyhogy még érdekes is lehet, ha kialakul a történet. Az első rész július hetedikén kerül a japán tv nézők elé és valószínűleg pár napra rá, már mi is megtekinthetjük… feketén. ×_×
A történet afféle sci-fi hangulatot sugároz, én még a dráma műfajba is besorolnám a látottak és az olvasottak után. Remélem nem feleslegesen töltöm le. :DMAYO CHIKI!まよチキ!

Névjegy:

Stúdió: Feel
Rendező: Kawaguchi Keiichiro
Író: Yoshida Reiko
Zene: Hashimoto Yukari
TV csatorna: TBS
Megjelenés: 2011. július 8-ától folyamatosan
Epizódok: 12
Teljes cím: „Mayoeru Shitsuji to Chikin na Ore to” ( 迷える執事とチキンな俺と lit. The Wavering Butler and Myself the Chicken)

A történet egy light-novel-en alapul, amit Asano Hajime írt és Kikuchi Seiji illusztrált. Az első kötet 2009 novemberében jelent meg, a Comic Alive magazinban történt megjelenésének hatására.
A történetet magát igazából nem nagyon értem, mert első olvasásra nincs túl sok értelme:
Adva van egy fiú, Konoe Subaru, aki komornyik egyik osztálytársával együtt… A bajok ott kezdődnek, mikor egy fiú (Sakamachi Kinijirou) felfedezi, hogy Subaru igazából LÁNY! …mekkora agyamentségnek kellett végbe mennie az író elméjében, hogy ez szülessen meg.. xD Ittenem… A Trailer-ből nem tudtam meg kb. semmit, csak azt, hogy egy erősen ecchi és oppai jelenetekkel fűszerezett semmiről szól, de persze ez kell az embereknek. Nem arról van szó, hogy nem szórakoztató, hanem hogy semmi értelme a történetnek… xD Nincs mondanivaló, legalábbis amit elsőre láttam belőle! Azért persze letöltöm, hogy lássam így van-e.

Amire számíthat, aki megnézi: szexis csajok, mindenféle stílust képviselő női karakterek, fight-ok és gondosan megrendezett kétes jelenetek…
KAMI-SAMA DOLLS神様ドォルズ

Névjegy:

Stúdió: Brain’s Base
Rendező: Kishi Seiji
Író: Uezu Makoto
Megjelenés: 2011. július 6-tól folyamatosan
Műfaj: Akció, Dráma, Természetfölötti

A manga Yamamura Hajime ötlete által született meg, és futott a Monthly Sunday Gene-X-en (2007 januárjától folyamatos). Később nyolc kötetes formában jelent meg, a Shogakukan kiadó jóvoltából.
A történet középpontjában Kyouhei áll, aki régi otthonától Tokyo-tól kénytelen eltávolodni, miután furcsa események történtek ott (többek között egy gou-kon-on, amin barátaival és szomszédjával Shiba-val vett részt – a „gou-kon” egy italozgatós, beszélgetős esemény). A buli után Kyouhei és Shiba a liftben egy hullára akadnak… később több rejtélyre is fény derül, de ami a fő vonal, hogy a gyilkosságért a fiút akarják elkapni, ugyanis ő lesz az elsőszámú gyanúsított. Kicsit „Deadman Wonerland” gyanús, habár ez nem egy börtönről szól majd, csak az eleje hasonló.
Nem tudom mennyire érdemes az animére komolyabb figyelmet fordítani, mivel többre számítottam tőle, igaz az első részt még nem láttam.


SACRED SEVENセイクリッドセブン Seikuriddo Sebun

Névjegy:

Stúdió: Sunrise
Rendező: Osashi Yoshimitsu
Író: Yoshida Shin
TV csatorna: MBS, TV Kanagawa, Aichi TV, Tokyo MX, Teletama
Megjelenés: 2011. július 3-tól folyamatosan
Epizódok: 12 (elvileg)

A történetet egy – meg nem nevezett – bemutató írás szerint a Code Geass-hez érdemes hasonlítani, nem beszélve arról, hogy a Sunrise hősgyárának következő sikeres sorozatáról beszélhetünk. Gondoltam, ha már ennyi ajnározzák nem lehet rossz, habár, hiszem ha látom. Azt viszont meg kell jegyeznem, hogy a grafika teljesen le vett a lábamról, egyszerűen imádom, ha másért nem akkor ezért fogok beleszeretni. ^^”

A történet maga egy Arma Tandoji nevű fiúval kezdődik, aki úgynevezett számkivetettként tengeti mindennapjait a suliban, mióta egy balhéban több diákot is szépen elvert és kórházba kerültek. Persze mégsem lehet egyedül hagyni a komor kinézetű és tekintetű magánakvaló figurát, mert az nem poén, így került mellé Wakana egy lány aki nagyon ért a kőzetekhez. Egyik nap Arma fényt lát a messze tengerről, amint elsüllyeszt egy hajót, majd később kiderül, hogy ennek hatására titkos erőre tett szert. Mikor komolyabb bajok alakulnak ki – ellenséges alakok cselédekkel és egy Ruri nevű úrnővel – Ruri felfedi Arma igazi erejét, mely eddig csak lappangott benne. Később persze ebből is bajok születnek…

Érdekes… ennek az animének talán valamivel több értelme van, mint társainak, de még mindig erőltetettnek és sablonosnak érzem… Valaki alkothatna már egy korszakalkotó animét, mert a stúdiók és az alkotók csak a sötétben tapogatóznak. :/


Nos, egyelőre ennyi lenne, hamarosan azonban újabb animék kerülnek terítékre. ^^ :)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hogyan menekülj ki Japánba?

Japán szépségtitkok