2011 SUMMER - Részletes bemutató - PART II.
Itt van a második felvonás az animékből, nyárra! Remélem mindenki megtalálja közte a magának legjobban tetszőt. Később még jelentkezem a legfrissebb animékkel! :)

A terítéken:

  • Itsuka Tenma no Kuro-Usagi
  • Yuru Yuri
  • R-15
  • Dantalian no Shoka
  • Kami-sama no Mome-chouITSUKA TENMA NO KURO-USAGI


いつか天魔の黒ウサギ

Névjegy:

Stúdió: Zenxcs
Rendező: Yamamoto Takashi
Író: Masahura Amiya, Yoshimura Kiyoko
Zene: Frontier Works
TV csatorna: TVS
Megjelenés: 2011. július 8-tól folyamatosan
Epizódok: 12
Műfaj: fantasy, romantikus


Az eredeti light-novel verzió Kagami Takaya írói munkáját és Kamiya Yuu illusztrációit dicséri. A kezdeti hét kötet után, később még három kötettel bővült a sorozat (Kurenai Gekkou no Seitokaishitsu). A manga a Monthly Dragon Age-ben jelent meg folyamatosan.
Az animéről elmondható, hogy a mostanában kedvelt vonalat követi, amit mindenki már régóta imád, azaz: a cuki kislányok összetevő, félreérthető jelenetek, kis szerelmi szál, és persze természetfeletti részletek. Igazából én ettől az animétől sem várok semmit, mivel az ilyenektől feláll a szőr a hátamon.

Kurogane Taito kiskora óta karatézott, azonban egy lábsérülés miatt fel kellett hagynia a sporttal, ahogyan azt is elfelejtette mi történt vele kilenc évvel ezelőtti eseményen… Ez azért fontos, mert egy szerződést kötött nem mással, mint egy gyönyörű vámpírral, Saitohimea-val, így egy rendkívüli képességre tett szert – szinte halhatatlan lett.
Az elfeledett emlékre addig rá sem döbben, míg egy esemény folytán újra nem találkozik Saitohimea-val. Ekkortól pedig teljesen beindul a történet, ugyanis egyre mélyebbre keveredünk a természetfeletti események és képességek területén. Taito pedig elhatározza, hogy megmenti Saitohimea-t a Tenma-tól. A tenma-t úgy fordíthatjuk, mint gonosz szellem, vagy démon, azonban a történetben ettől sokkal többről van szó…

Amiért érdemes megnézni, a szórakoztató jelenetek, a grafikai elemek sokszínűsége és a cuki kislányok együttes ügyetlensége.
Amiért nem érdemes megnézni, sablon-anime, nincs igazi története, sok a megrendezett jelenet.


R-15


Névjegy:

Stúdió: AIC
Rendező: Nawa Munenori
Megjelenés: 2011. július 9-től folyamatosan


A manga ötlet, mely jelenleg is sikeresen fut, Fushimi Hiroyuki és Fujima Takuya keze munkáját dicséri.

Igazából erről az animéről sajnos nehéz volt összeszedni az információkat, mivel nem épp a legjellemzőbb anime címe van, de a történet érdekes lehet.
Amennyit megtudtam belőle, hogy egy fiúról szól – már megint – Akutagawa Taketo-ról akinek van egy kisebb titka, melyszerint ő egy tehetséges pornográf történeteket író diák, nem melesleg újságírás is érdekli. A sztori ott kedődik, mikor a srác beiratkozik egy zsenikkel foglalkozó – elit – iskolába, ahol további Érdekes tehetséggel találkozik. További részleteket sajnos nem nagyon tudtam meg, viszont az tuti, hogy egy kissé szexéhes, ecchi-vel és fiatal lányokkal fűszerezett sorozatról beszélhetünk.

Engem igazából az fogott meg benne, hogy művészekről szól, habár túl sablonosak a karakterek. Egy visszahúzódó fiú, akit megkörnyékeznek a jobbnál-jobb nők… ugyan már, kicsit lerágott csont, habár az érdekelne, mi sül ki belőle. (De valószínűleg csak azért perverz vagyok.)

Amiért érdemes megnézni: a perverzimádóknak ajánlom, és a kislányokat kedvelőknek, illetve azoknak, akik szeretne hülyeségeken röhögni.
Amiért nem érdemes megnézni: a bolond perverz jelenetek, idegesítő kislányok, bár a történetre nem mondanám, hogy sablonos, mégis valahol nincs semmi értelme.

Amire számítsunk: ha a rendezőt nézzük: Munenori Nawa rendezte többek között: DCSS ~ Da Capo Second Season ~; Kiss×Sis; Nogizaka Haruka no Himitsu…


DANTALIAN NO SHOKA


ダンタリアンの書架, Mystical Library of Dantalian

Névjegy:

Stúdió: GAINAX
Rendező: Uemura Yukata
Zene: Yo Tsuji
TV csatorna: TV Tokyo
Megjelenés: 2011. július 15-től folyamatosan
Epizódok: 13
Műfaj: fantasy


Mint oly sok anime ezelőtt, ez a sorozat is light-novel-ként kezdte felötrekvő életét. Mikumo Gakuto szövege és G-Yuusuke illsuztrációi alapján készült el a sorozat, melyet a The Sneaker magazinban jelentettek meg először 2008. februárjában.
A manga viszont a Shounen Ace magazinban debütált, 2010. márciusában.
A light-novel-ből egyébként 8-at, a mangából eredetileg, 2-t, majd később még egy kötetet szorítottak ki az alkotók.

A történet első ránézésre nagyon gótikusnak és misztikusnak tűnik, sok benne a gót motívum és a karakterek design-ja is ezt tükrözi.
A sztori középpontjában egy Hugh Anthony Disward nevű fiatal férfi áll, aki a nagypapájától örököl egy nagyobb birtokot, és egy óriási könyvgyűjteményt. Amikor Huey ellátogat a birtokra, az alagsorban találkozik Dalian-nal, egy sötét ruhás, fiatal lánnyal, aki könyvkupacok között olvasgat. Ő a Bibliotheca Mystica de Dantalian kapu „őrzője”, azaz A démoni bölcsesség tiltott könyveit.
Az egész anime hangulata, nagyon régies, végülis a múlt században játszódik… A kastély, amelyet a nagyapjától örököl a főhős leginkább a Wales-i kastélyokhoz hasonlít, gondolom, nem véletlenül lett ilyen angolos hangzású a fiú neve sem.

A vidám hangulat mellett, ebben is feltűnnek szörnyek, akciójelenetek, és kíváncsi vagyok, meddig merészkednek a misztikus és a természetfölötti események területén az írók és rendezők. Elsőre nem tűnik olyan rossz animének, a grafika és a zenei elemek is tetszetősek. A karakterek első ránézésre szimpatikusak, ha a lány karakteréből nem csinálnak hisztis idegesítő lánykát.

Amiért érdemes megnézni: a kalandos történet, a gótikus és sejtelmes hangulat, és a természetfölötti erők.
Amiért nem érdemes megnézni: nincsenek benne idegesítő kislányok, amit sokan szeretnek, nincsenek benne – egyelőre úgy tűnik – félreérthető perverz helyzetek, és nincs telenyomva idióta karakterekkel – eddig, nincsenek benne túlnyomó részt akció jelenetek.
YURU-YURI


Névjegy:

Megjelenés: 2011. július 4-től folyamatosan
Műfaj: (meg nem határozható)


Na, ez is egy érdekes anime, ami azt illeti erről még kevesebbet tudtam összeszedni, mint az előzőről, de sikerült elkapnom, és részletes értékelést.

A történet középpontjában – végre nem egy pasi hanem – négy kislány áll, akik mind középiskolások. A cím sokakat elrettenthet, mivel sokan – főleg a magyar rajongók közül (lévén több a lány) – a yaoi-ért vannak oda, de velük hadd tudassam, hogy NEM YURI az anime, de még csak nem is Shoujo Ai, annyit kell érteni a yuri elnevezésen, ebben az esetben, hogy sokat viccelődnek a karakterek egymással: perverz, zavarba ejtő jelenetek keletkeznek, de egyikük sem van oda a saját neméért.
Igazából nincs történet, a lányok elvannak egymással és nem csinálnak semmit. Egy valamiféle, slice-of-life-nak lehetne nevezni, de még annak sem megy el. Ezt az animét csak a legelvetemültebb rajongóknak ajánlom, mert rettenetes. (Bár én amúgy sem vagyok oda az agyzsibbasztó animékért vagy anime-szappanoperákért.)
Legalább az elemző bejegyzés olvasása közben megismerkedhettem egy új fogalommal: LFB (LoserFanBoys – remélem tényleg ezt jelenti, mert csak ezt az egy értelmes magyarázatot találtam rá.). xD

Amiért érdemes megnézni az animét: igazából… LFB-knek ajánlom, és a legelvetemültebb rajongóknak, akiknek minden mindegy, jah és persze azoknak, akik szeretik az ostoba kislány karaktereket.
Amiért nem érdemes megnézni: na, ennek a mondatnak soha nem lenne vége, úgyhogy csak annyit mondok, hogy magáért az animéért.

Amin meglepődtem, hogy a churchyroll-com-on 5-ből 4,5-4,7-es értékelést is kapott, igazából meg kellene néznem egy részt, és ha tévedtem akkor azonnal korrigálom a véleményt.
Egyelőre viszont csak azt tudom, mondani, hogy még wikipédiára sem került fel, úgyhogy nem tudok róla kb. semmit, csak hogy mi a „története”. És aki erre a sorozatra azt mondja, hogy „EPIC!!”, „CUTE!!” Annak csak annyit, hogy menjen friss levegőre. :D
KAMI-SAMA NO MEMO-CHOU


神様のメモ帳 ? ,"God's Memo Pad"

Névjegy:

Stúdió: T.C. Staff
Rendező: Sakurabi Katsushi
Író: Minakami Seishi
Zene: Iwasaki Taku
TV csatorna: Chiba TV, TV Saitama, TV Kanagawa, Toyko MX, AT-X, MBS, CBC
Megjelenés: 2011. július 1-től folyamatosan
Műfaj: MysteryAkármennyire is akartam, hogy végre megtudjam az anime részleteit, sajnos nem nagyon sikerült belemélyednem a lényegébe.
A történet főszerepében egy fiatal lány áll, aki mint NEET nyomozó „dolgozik”, azaz az otthonából, mint egy jól nevelt NEET általában. Illetve ő a „NEET Detective Team” feje is.
A lányka magát Alice-nak hívja, és elég fiatalnak néz ki ahhoz képest, mennyire zseni a „szakmájában”. Hikikomori életét az is mutatja, hogy álmatlanságban szenved, és tulajdonképpen csak Dr Pepper italt iszik és a szobáját még a nap sugarai sohasem érinthették, mert tele van mndenféle számítógépes eszközzel. Alice szinte ki sem mozdul otthonról, ahol pedig nem gépek lepik a szobáját ott egy-két plüss maciba is botolhatunk. Hosszú sötét haja és – elsőre – alternatív személyisége, számomra kissé idegesítő.
A lány akkor lesz számunkra igazán ismert, mikor egy fiú – természetesen – Fujishima Narumi segédként nem működik nála…

Mindenesetre ennek az animének már most több jövőt jósolok, mint pár társának. Úgy tűnik ennek van valamiféle története, habár sokan hasonlítják a Gosick-hez, mégsem lehet vele teljesen összehasonlítani.

Amiért érdemes megnézni: nyomozósdi otthonról, kreatívabb karakterek, van története, remek a grafikája.
Amiért nem érdemes megnézni: alternatív főhős, ismerős történet.Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hogyan menekülj ki Japánba?

Japán szépségtitkok