Mayo Chiki!: Sweet and SourA történet egy light-novel-en alapul, amit Asano Hajime írt és Kikuchi Seiji illusztrált. Az első kötet 2009 novemberében jelent meg, a Comic Alive magazinban történt megjelenésének hatására.
A teljes cím jól mutatja a két főszereplő karaktert, akiket talán a Toradora szereplőihez is lehetne hasonlítani:
Alacsony, kawaii ámde igen ingerlékeny és jó harcos fiatal lány és egy kissé loser egyéni gondolkodásmóddal rendelkező, lányok által nem annyira kedvelt gimnazista fiú. 
Az alaptörténet tehát ezen a két karakter típuson alapszik, azonban kissé jobban van megspékelve történetügyileg, mint a Toradora. 


Névjegy:

Cím: Mayo Chiki! ( まよチキ! )Stúdió: Feel
Rendező: Kawaguchi Keiichiro
Író: Yoshida Reiko
Zene: Hashimoto Yukari
TV csatorna: TBS
Megjelenés: 2011. július 8-ától folyamatosan
Epizódok: 12
Teljes cím: „Mayoeru Shitsuji to Chikin na Ore to” ( 迷える執事とチキンな俺と lit. The Wavering Butler and Myself the Chicken)


Kinjirou Sakamachi egy gimnazista fiatalember, akinek egyelőre nem okoz problémát a csajozás, ugyanis nem műveli ezt a tevékenységet, inkább mondhatnánk rá... Chicken-kun. Amint egy lány közelébe kerül, megrémül és még az orra is elered. A helyzetet súlyosbítja, hogy legjobb barátja még azzal is megvádolja, hogy a férfiak társaságát jobban kedveli - sajnos ezt az iskolatársak füle hallatára. Persze ezt azonnal letagadja, de egy fura helyzet azon gondolkodtatja el, hogy lehet mégis meleg... Az iskolába egy sznob család sarja is jár, akinek persze kijár a megfelelő kíséret is, egy komornyik személyében. A fiatal lányt - Suzutsuki Kanade-t - mindenhová kíséri és segíti a mindennapjait, mint ahogy egy jó beosztotthoz illik. Subaru Konoe a nemes ház szolgáló családjának egyetlen leszármazottja... Konoe azonban egy súlyos terhet visel, azon felül, hogy az iskolában minden fiatal lány rávetné magát, a nemes eleganciája, finom viselkedése és udvariassága miatt, amit Kanade felé viseltet. 

A homoszexualitással vádolt Kinjurou később a férfi WC-ben talál menedéket, miközben még a hasa is megfájdul az örökös paradicsom evéstől, melyet húgának köszönhet - aki Tomato-fan. Azonban amikor kinyitja az egyik fülke ajtaját, Kanade komornyikját találja ott, amint a masnis kis bugyiját veszi fel éppen... 
A WC-s baleset után az egyik laborban folytatják a nem éppen kellemes társalgást, ahol egy eséstől teljesen szétgombolódik az inge, szétcsúszik az öve és még melltartó sincs Konoe-n a fiú-lány komornyikon. 
Most, hogy Kinjirou leleplezte Konoe kisasszony titkát, sajnos szemmel kell tartani - de még ki is kell kötözni az iskolai gyengélkedő egyik ágyához, mint egy szexrabszolgát... (A kissé szexuális tartalmú jelenetek persze csak mellékvágányai az igazi sztorinak, már ha lehet annak nevezni.) 
Kinjirou azthiszem mostantól kicsit többet fog lányok közelében lenni, mint előtte... Még ha az a lány egy fiú is, és tulajdonképpen nem értem hogy nem veszik észre... 

Mindezeket megspékelhetjük egy hiperaktív, egy kawaii, egy tsundere, és egy szexis karakterrel is. Ismét egy remek anime a szórakozásra, annál kevésbé sorolhatnánk az értelmes animék listájába. U.I.: Miért édes és savanyú? - édes, mert jó pillanatokat szerezhet egy rajongónak, azon felül, hogy nagyon színvonalas a grafika és az animáció, a karakterek design-járól nem is beszélve. Azért savanyú azonban, mert sajnos nincs valami értelmes sztorija... Kíváncsi vagyok a végére. 


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hogyan menekülj ki Japánba?

Japán szépségtitkok