2011 Ősz Anime Bemutatók - Részletes
Ismét itt az ősz, ideje hát betekintést nyernünk, milyen új animékkel kell számolnunk az iskola mellett. Lesznek jobban, de lesznek ismét hatalmas koppanást ígérő sorozatok…
Majd meglátjuk.
Remélem mindenki megtalálja a kedvencét!

2011 Őszi Animék bemutatói – részletes

Chihayafuru – TV Anime
Névjegy (Anime):

Név: (ちはやふる)

Rendező: Morio Asaka

Írta: Naoya Takayama

Zene: Kousuke Yamashita

Stúdió: Madhouse

TV hálózat: NTV

Megjelenés: 2011 október 4. (folyamatos)

Epizódok: 25

Műfaj: Josei

Az eredeti történet Yuki Suetsugu fejéből pattant ki – ő írta és illusztrálta is egyben a mangát. A manga sorozat 2007-ben jelent meg és azóta is fut. Eddig 13 kötetet produkált. A Be Love magazinban jelenik meg, a Kodansha jóvoltából.
A történet főszereplője Chihaya Ayase, aki egy középiskolás lányka. Azonban miután nővére híres divatmodellé válik és eléri álmait benne is megfordul a kérdés, Ő vajon eltudja e érni őket? Egyik osztálytársa bíztatja, hogy valósítsa meg a vágyait. Mindezek után Chihaya elmegy egy karuta kártyajáték versenyre… Hamarosan kiderül miben is a legjobb.

A karuta kártyajáték: az a baj, hogy több fajtája is van, de ebben az esetben azt hiszem a verselős játékról beszélhetünk. A játékos teendője annyi, hogy kirakja egy híres japán költő egy versét még az ellenfele előtt… A pontos szabályokat sajnos nem tudom.Boku wa Tomodachi ga Sukunai
Névjegy:

Név: Boku wa Tomodachi ga Sukunai (僕は友達が少ない) ~ I didn’t have any Friends

Rendező: Hisashi Saito

Írta: Tatsuhiko Urahata

Zene: Tom-H@ck

Stúdió: AIC Build

Megjelenés: 2011 október 6. (folyamatos)

Epizódok: 12

Műfaj: Romantikus, Vígjáték

A történet eredetileg light novel-ben jelent meg először, majd mangaként is megállta a helyét. (Sőt még játék is készült belőle!) A Media Factory által kiadott light novel Yomi Hirasaka története alapján és Buriki illusztrációit követve jelent meg.
A főszereplőnk Hasegawa Kodaka, aki mint cserediák jár egy katolikus gimnáziumba, a St. Chronica’s Academy-be. Sajnos kedves barátunk nem valami szociális jellem, inkább képzeletbeli barátaival beszélget. Hamarosan azonban rá kell döbbennie ez nem éppen természetes viselkedés, és alapít egy klubbot melynek neve „Neighbor’s Club”, ahová hamarosan csatlakoznak is iskolatársai. Nemsokára azon kapja magát, hogy már nem is olyan antiszociális, végre vannak hús-vér barátai. […]

Un-Go
Névjegy:

Név: (アンゴ Ango)

Rendező: Seiji Mizushima

Írta: Shou Aikawa

Zene: Narasaki

Stúdió: Bones

TV hálózat: Fuji TV

Megjelenés: 2011. október 13. (folyamatos)

Epizódok: 11

Műfaj: krimi, misztikum

A történet Ango Sakaguchi műve alapján (Meiji Kaika Ango Torimono Chou; 明治開化安吾捕物帳) készült. Ez a mű több detektív történetet foglal magában tehát egy erős krimiben gazdag történetnek nézünk elébe.


A karakterdesign Pako és Yun kouga munkáját dicséri.
Opening theme: How to go – School Food Punishment
Ending theme: Fantasy – LAMA

Guilty Crown
Névjegy:

Név: (ギルティクラウン, Giruti Kuraun)

Rendező: Tetsuro Araki

Írta: Hiroyuki Yoshino

Zene: Hiroyuki Sawano; Ryo (a Supercell-ből)

Stúdió: Production I.G

TV hálózat: Fuji TV

Megjelenés: 2011. október 13. (folyamatos)

Epizódok: 22

Műfaj: misztikus, akció

A történeten és az animén elég sok jó név dolgozott, ennek eredményeképpen reménykedjünk, hogy az anime sorozat is elég jó lesz. Habár így olvasva a történetét, nem tudom mennyre bízzak benne.
Igen, egy újabb Apokalipszis anime, vagy legalábbis a témával erősen foglalkozó.
2039-et írunk, tíz évvel azután, hogy elszabadult egy apokaliptikus vírus (Lost Christmas). Ami nehezíti a dolgokat, hogy Japánt egy multinacionális cég vonja befolyása alá (a CHQ). Azonban egy fiatalokból álló csoport már nem tarja ezt olyan viccesnek, és megalapítanak egy szervezetet, ahol kiagyalhatnak valamit, amivel felbomlaszthatják az igazságtalan hatalmat.

Persona 4 – The Animation
Névjegy:

Név: ( ペルソナ4 Perusona Fō)

Rendező: Seiji Kishi

Zene: Shoji Meguro

Stúdió: AIC A.S.T.A.

TV hálózat: MBS, TBS CBC

Megjelenés: 2011. október 6. (folyamatos)

Epizódok: 12

Műfaj: Kaland, krimi, suli, Sci-fi, természetfeletti

Mivel egy játék adaptációról van szó, ezért gondolhatjuk, rengeteg akció és kaland jelenettel lesz megtömve az anime is. A híres Play Station 2-re írt játék már sok japán szívet hódított meg, lássuk mennyire lesz ez így az anime sorozattal is.
A történetben titkos gyilkosságokkal tűzdelt, misztikus világba csöppenünk. Egy fiktív japán várost kell elképzelni, ahol minden a normális kerékvágásban zajlik, míg nem ismeretlen eredetű gyilkosságok el nem kezdenek szaporodni – méghozzá mindig erős esőzés után, mikor köd száll a városra.
Eközben az egyik TV csatornáról pletykálkodni kezdenek: miszerint ha éjfélkor belenézel a TV képernyőjébe megláthatod a másik éned… Vagy valami ilyesmi. :/ Hamarosan középiskolások egy csapata – mi más!!?? – elkezd nyomozni a titokzatos gyilkosságok ügyében, mígnem egy érdekes felfedezést nem tesznek, ami megváltoztathatja az eddigi elképzeléseiket a lehetetlenről.

Ben-To
Névjegy:

Név: (ベントー Ben Tō)

Rendező: Shin Itagaki

Zene: Taku Iwasaki

Stúdió: David Production

Megjelenés: 2011. október 8. (folyamatos)

Epizódok: 12

Műfaj: Akció, vígjáték

Nos, mivel a David Animation olyan munkákat tett már le az asztalra, mint… Ahm… Rengeteg híres-neves animében (Soul Eater, Code Geass, Level E…) dolgoztak már más produkciós irodákkal (Bones, A-1 Pictures, Studio Pierrot…), de… igazából semmi maradandót nem alkottak még egyetlen alkalommal sem!
Azt hiszem most sem törik majd meg a jég és megint egy „nesze semmi fogd meg jól” animét kapunk októberre a David Animation-től.
A Be-To egyébként eredetileg egy light novel volt, Asaura írásából és Kaito Shibana illusztrációival, 2008-ból és azóta is adnak ki köteteket. Persze mangaként is megjelent már, 2011. áprilisától. Most pedig itt az ideje, hogy anime szülessen a csodából.
A történet és a bemutató is – aminek elvileg kedvcsinálónak kellene lennie – arról szól, hogy egy középiskolás fiú (nem unalmas már?) Sato Yo elmegy két játék közt a kis közértbe, hogy bevásároljon  amikor meglátja, hogy a bento dobozok fél árra vannak akciózva, amint azonban a pultba nyúlna eszméletét veszti. Mikor újra magához tér egy bolti-harcban találja magát az akciós bentókért. […]

Maken-Ki!
Névjegy:

Név: (マケン姫っ!)

Rendező: Kiochi Ouhata

Írta: Yosuke Koruda

Zene: Cher Watanabe

Stúdió: AIC

Megjelenés: 2011. október 4. (folyamatos)

Epizódok: 12

Műfaj: Akció, Ecchi, Suli, Hárem, Vígjáték, Romantikus

Na jó, ez már tényleg mindennek a teteje… De sebaj, mert sok otaku rá fog izgulni a sorozatra, úgyhogy marokmarcsát készítsétek elő. Persze nem hentai, de már csak egy szép csipkés hófehér bugyi választja el tőle.
Már a trailer-ében is csupa bugyi minden, mellek és bugyik és meztelen keblek. (Cenzúrázva!) Szerintem az évszak egyik legszánalmasabb – ha nem a legszánalmasabb animéje – sajnos… A történetéről nem tudok túl sok mindent mondani. Adva van egy FIÚ (hát persze!!), aki véletlenül éppen középiskolába indul, sok év kihagyás után. Egy különleges suliba jár, ahol a varázslat, a mágia nem elítélendő, hiszen mindenkinek van egy különleges képessége is.
Totálisan hárem anime! (Már látom is magam előtt a fanservice-t…)
U.I.: A fiú erősen perverz gondolkodású, szóval, ami nem történne meg az anime valóságában azt ő majd elképzeli nekünk. Jééj!
Kimi to Boku
Névjegy:

Név: (君と僕。)

Rendező: Mamoru Kanbe

Írta: Reiko Yoshida

Zene: Elements Garden

Stúdió: J.C. Staff

Megjelenés: 2011. október 3. (folyamatos)

Epizódok: 13

Műfaj: Slice of Life, Vígjáték, Dráma, Romantikus

Az alap történet egy manga lapjain született meg, melyet Kiichi Hotta írt és illusztrált. A manga sorozat már 2004 óta fut, szóval már bőségesen megérett egy anime sorozatra.
A történetben négy főszereplő kalandjait ismerhetjük meg, az izgalmas serdülőkor rejtelmeivel. Yuta és Yuki Asaba ikrek, a csinos Shun Matsuoka, és az osztálytitkár Kaname Tsukahara a csodás négyesünk. Ők már gyermekkoruk óta együtt vannak mint egy jól összekovácsolódott kis csapat, így aztán furcsán veszi ki magát, mikor egy új fiatal csatlakozik hozzájuk: a cserediák, Chizuru Tachibara.
Igazi kis Slice of Lice sorozat lesz!
Phi Brain: Kami no Puzzle
Névjegy:

Név: (ファイブレイン 神のパズル)

Rendező: Junichi Sato

Írta: Mayori Sekijima

Stúdió: Sunrise

TV hálózat: NHK (Educational)

Megjelenés: 2011 október 2. (folyamatos)

Epizódok: 13

Műfaj: Kaland

Ismét egy rejtélyekkel teli animére készülhetünk amelyeket egy ifjú zseni oldd majd meg a szemünk előtt. Daimon Kaito egy középiskolás fiú, aki szereti a rejtvényeket.
A történet egy titkos társaságba is bekalauzol bennünket, a POG-ba (Puzzle of God). Izgalmak, kis (Death Note) L-feeling és már kész is a sikeres anime. Persze nem nekem, de szerintem elég jó kis karakterekkel és történettel megáldott lesz a sorozat.
Majd meglátjuk.
Mirai Nikki
Névjegy:

Név: (未来日記) ~ Future Diary

Rendező: Naota Hosoda

Stúdió: asread

Epizódok: 26

Megjelenés: 2011 október 9.

Műfaj: Akció, rejtély, természetfeletti, pszichológiai, thriller, (suspense)

Eredetileg egy manga sorozat, nyolc kötettel. Még Wikipédiás oldala sincs szegény animének. Megpróbálok a maradékból összehozni valamit.
A manga első kötetét 2006-ban adták ki, azonban még azóta is folyamatosan jelenik meg. A történetet Sakae Esuno írta és illusztrálta és a Sounen Ace-ben jelenik meg.
Nos, én a trailer után azt mondom: végre valami ami nem sablon gagyi anime.
DE lássuk a történetet. Mivel a trailer-ből kb. semmit nem tudtam meg, csak azt, hogy felhívta a figyelmem, kezdődhet a kutakodás.
Amano Yukiteru egy másodéves középiskolás fiú, aki barátaival töltendő idő helyett, mobiltelefonján írja naplóját. Mivel Yukiteru elég magányos így a mobiljával, elkezdett barátokat képzelni magának, mint Deus Ex Machina-t. (Aki látszólag a tér és idő ura: „Lord of the Time & Space”)
Mivel az új barát megszánja Yukiteru-t ad neki egy képességet, mellyel a naplója képes rögzíteni a közeljövőben bekövetkező eseményeket.
Hamarosan egy óriási játszma középbe csöppen, melynek győztese lesz Deus új utódja!


MajiDe Watashi
Névjegy:

Név: (真剣で私に恋しなさい! ?) ~ Do you love me, seriously?! Rövidítve: Majikoi (まじこい)

Rendező: Keitaro Motonaga

Írta: Katsuhiko Takayama

Stúdió: LARC

Megjelenés: 2011. október 1. (folyamatos)

Epizódok: 12

Műfaj: Vígjáték, romantika

Nos, kezdhetjük akár azzal is, hogy ez egy játék adaptáció, mely már akkor is hatalmas értékkel bírt, és mindenkiben tiszteletet követelő történetként élt. …Ugyanmár dehogy! Megint egy semmitmondó és unalmas anime. (Tényleg nincs már az a régi anime médium  sehol!? MAJIDE!?)
Most komolyan, egy eroge játék volt fénykorában, most lealacsonyodik egy egyszerű anime sorozat szintjére. Szerintem nem sok szexuális jelenet lesz benne, de azért a Maken-Ki! Szintjét megüti az tuti. Már a látott trailer-e sem mond nekem semmit. Szánalmas.
Aki megnézi annak egészségére, de ---rettenetes hová fejlődik a kreatív termékeny anime világ.

Busou Shinki Moon Angel
Névjegy:

Megjelenés: 2011. szeptember 7.

Műfaj: Akció, Sci-fi

Típus: OVA

Bocsánat, de zseniális ahogyan az egyik animés blog írója fogalmaz erről az animéről:
„Fétised a 15 centiméter magas fiatal lányok, robotszerű felszerelésben, egyrészes fürdőruhával? Akkor Japán elkészítette az Önnek való animét!” – tényleg durva, de ez van. Körülbelül ez a lényege az animének is. Hiába megy már egy része, de sehol semmi ismertető… Rettenetes állapotok vannak az interneten. :D
Annyit mondhatok, aki szerette a Strike Witches-t, annak ez is elmegy!
Köszi a figyelmet! :) Kellemes időtöltést és animézést! ~Hamarosan!

Megjegyzések

  1. Hát a "tizenkettő egy tucat"-érzés az megvan... :/

    VálaszTörlés
  2. Úgy néz ki lesz második része a bejegyzésnek, úgyhogy, még nincs minden veszve. :D

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hogyan menekülj ki Japánba?

Japán szépségtitkok