Hollywood megveszi A Kite sztoriját?


A híres 1998-as anime újraéledhet, hogyha a Hollywood-i nagyfejek megveszik a jogokat. A filmet 2012-re tervezik, de a kétségek már most a felszínre kerültek...

UPDATE!!! 2014-ben jelenik meg az élőszereplős film. A bejegyzés végén nézhetitek meg a Trailert!! 


Sajnos sokszor van úgy, hogy adaptálnak egy animét vagy japán játékot amerikai barátaink, de nem sikerül visszaadni a hangulatot és csak lejáratják az egészet (tisztelet a kivételnek!).
Reményeim szerint ennél az animénél végre nem így lesz kidobva a fél történet a kukába és a karakterek jelleméből sem nyisszantanak le semmit. (Habár ennek elég kicsi az esélye, ugyanis egy elég nehéz animéről van szó, nem kevés felnőtt tartalommal fűszerezve.)

Ha tizennyolc éven felüli vagy lépj be, hogy többet megtudhass az animéről! :)
DE már ha itt vagyok írok egy pár sort A Kite-ról is, hogy tudjuk miről is van szó, és ne legyünk lusták elolvasni! :D

Névjegy:

Cím: A Kite (カイトKaito)

Amerikai cím: Kite

Írta és rendezte: Yasuomi Umetsu

Műfaj: Neo-Noir*(oldal alja), Dráma, Girls with gun (ez egy műfaj?)

Stúdió: Green Bunny

Játékidő: 45 perc (vágatlanul 60 perc)

Részek: OVA (2 rész)
Amerikában a két részt később egy nagy filmmé egyesítették!


A Kite-t sok országban betiltották: lolicon és gyermekpornográf műfajba sorolták. (Kína, Norvégia, Svédország.)
Amerikában először két részletben adták le, ahogy eredetileg is megálmodták, de aztán egy nagy filmmé kovácsolták. A legtöbb alkalommal azzal kell találkoznunk, ha le akarjuk tölteni, hogy cenzúrázott, vagy vágott verziót kapunk. (Én elvileg egy vágatlan verziót néztem meg, de szerintem még ebből is kivágtak egy-két jelenetet, mert kissé rövidnek tűnt.)
A tiltakozások és a kritikák ellenére sokan az anime kultúra egyik sarkalatos pontjaként tartják számon.

A sorozatnak amúgy van egy folytatása is amelynek címe: Kite Liberator. Ez talán sokkal összeszedettebb, mint a most nagyító alá vett részek. Minden bizonnyal sokat tanultak az alkotók az előző rész óta. Ez a rész már csak egy felvonásos, és 58 percesre sikeredett. Wiki-n csak az amerikai megjelenést írják... (2008)
A rendező sem változott és valószínűleg a stílus sem.A történet leírása előtt megkérek mindenkit, aki nem olvasta el mi az a Neo-Noir film, tegye meg! :D (Bejegyzés alja!)

A szroti vonala el sem hiszem mennyire egyszerű. Nincs eltúlozva, nincs nyújtva, nincs kombinálva. Az, hogy mennyire ehető, szerintem személyfüggő. (Most először kell azt mondanom egy jó anime láttán, hogy csak az nézze meg, aki szeretné... Inkább nem ajánlom, mert mindenki más benyomásokkal tér majd vissza a való világba az anime után.)

A történet középpontjában... Nem is tudom, szerintem senki sem áll, én legalábbis nem neveznék meg senkit. >> A történet középpontjában a valóság egy szeletének kissé színezett részlete áll. Azok a történések, amikor senki sem hős, és a negatív karakterek sem tűnnek olyan negatívnak az antihősök mellett. 

Az igazságszolgáltatás egy magasabb és egyben alacsonyabb szintre is lépett egyszerre (attól függ honnan nézzük) Yasuomi Umetsu drámai és sokkoló animéjében. 

A történet négy személy körül forog. Egyik legmeghatározóbb alakja azonban a túlságosan is fiatal lány, Sawa. "The sand you can't hold and the feather blown by the wind." A DVD-n pedig azt olvashatjuk Sawa-ról, hogy főiskolai hallgató, habár nem annyinak néz ki. Védelmezi az ártatlanokat és elpusztítja a bűnözőket.
A lány szüleit pár éve brutális módon gyilkolták meg. Egy férfi (Akai, "piros") veszi gondjaiba, aki a rendőrségnek dolgozik, mint helyszínelő. A férfi azonban nem olyan nemes lelkű, mint ahogy elsőre hangzik.
Sawa igazi egyénisége az egész film alatt leplezve marad, ahogy a többi szereplő igazi alakját sem ismerhetjük meg teljesen. Így nyitva marad egy kapu a néző képzeletére bízva a részleteket. (Sokszor azt érezhetjük, hogy talán túl sok is a nyitott ajtó a film során...)

Akai múltja és jelene sem olyan fényes, mint amilyennek látszik. Sawa-t gyilkolásra kényszeríti és a szexuális rabszolgájává teszi. Sawa-ból egy bérgyilkost nevel és lolicon, hentai és mindenféle szexuálisan és máshogy aberrált férfiak meggyilkolására képezi ki. 

Akai társa Kaine, aki egy ...hikkikomori, komoly identitás és szexuális zavarokkal. Számomra a történet legbizarrabb alakja. Rettenetes külseje és idegesítően idióta személyisége majdnem az agyamra ment. Gusztustalan egy alak.

A negyedik elem a történetben Oburi, aki szintén egy könnyen irányítható személy, de férfi. Igaz, hogy annyira nem naiv, mint Sawa, de ugyanúgy a bérgyilkosságból él meg. Ő a történet leggyengébb karaktere, ez a technikáján is meglátszik. Már a megjelenése is erre hajaz. 
A történések során Sawa és Oburi megkedvelik egymást. Hamarosan a bábuk életre kelnek és gazdáik ellen fordulnak. Annyi ebben a filmben az ellentmondás, az erőszak és a néző elméjére ható sorozatos esemény, hogy már élvezhető. 
Volt benne minden, még az is, ami egyáltalán nem illett a képbe, de beletették és milyen jól tették. A romantika nem a film erőssége, szerencsére. Gondosan elrejtve tartja végig a rendező és szinte minden ajtót nyitva hagy, ami mellett a történet során elhaladunk. 
Természetesen a végét is homály fedi, amit egyáltalán nem bánok. A vége dupla kérdőjel. 

A sajátságos világa, az alvilági alakjai és a néhol bábuszerű megjelenítések kimondhatatlanul egyedivé teszik az egész animét. 

Ami viszont talán a legjobban foglalkoztatja a bejegyzést olvasókat: 
Sok helyen lehet olvasni, hogy tele van szexuális jelenetekkel és erőszakos hentai-al. Így is van. De ez nem hentai mégsem. Afféle részegysége a történetnek a szex, ami nélkül üresebb lenne, és aki megnézi a filmet igazolhatja, hogy így lenne. Nem azért mondom ezt, de a szex jelenetek egyáltalán nem hentai hatásúak, hétköznapinak és hidegnek tűnnek. Semmi szexis és izgató nincsen bennük. Egyszerűen a film részei, és nincs értelme a szex jelenetek miatt fikázni, vagy ugyanezek miatt megnézni. 

Remélem mindenki meglátja A Kite-ban a jót. Nem mondom, hogy egy nagy toplistás anime, pont ezért szép. Remélem, aki megnézi a mélyére lát a történetnek és az eseményeknek, a személyeknek, akiket megrajzoltak benne.A grafika is a korának megfelelően színvonalas és kielégítő. Sőt. Ahol csak tudták, mindenütt a maximumot hozták ki az animálásból. Nagyon tetszett a kissé realista megjelenítés. Sok benne az akciójelenet, tulajdonképpen szinte csak az van benne, ami szintén gyönyörűen elkészített formában lett tálalva. 
A zene nem mondom, a kilencvenes éveknek megfelelően kicsit... nem oda illő, de egészen megszokható. 

A film ugyan kísérletezősnek tűnhet és ha jobban belegondolok talán így is van. Túl sok ajtó maradt nyitva, és csak egy konkrét szálra koncentrálódott a történet. Egyszerűség és ellentmondásosság. 
Nos, bárki-bármit mond is én nem vetem meg A Kite-t, sőt megjött a kedvem, hogy megnézzem a rendező másik "nagysikerű" - a maga nemében - alkotását a Mezzo Forte-t, szintén 1998-ból. :D

Számomra formabontó volt, mert most láttam életemben először ilyen típusú animét - sajnos. ...

Köszönöm mindenkinek, aki meghallgatta a véleményem! :)*Neo-Noir: (Neo, görög: új; Noir, francia: fekete) A neo-noir filmek különleges vizuális és modern stílusával már a negyvenes években jelen voltak, de a mai formájuk azóta sokat fejlődött. A hasonló filmek témái általában, bűnügyi dráma vagy a pszichológiai thriller. Egyéb vizuális jellemzői a furcsa kameraelhelyezések, az árnyék-fény használata. A szereplő karakterek jellemző tulajdonságai a kétségbeesés, antihősök, vagy a nihilista erkölcsi rendszerük. (...)

Más fogalom: NTR: Netorare, amely rövidítést az Eroge (Hentai Game) műfajra használnak Japánban.
Yasuomi Umetsu további alkotásai:

Filmography:

 • Megazone 23 Part II (1986) character designer/animation director
 • Robot Carnival (1987) episode director/segment presence/animation director
 • Lupin III: Dead or Alive (1996) animator
 • Hen (1997) character designer (as Yasuomi Umezu aka Strange Love)
 • Kimera (1997) character designer
 • Mezzo Forte (1998) director/writer/character designer/animation director
 • A Kite (1998) director/writer/character designer/animation director
 • Sol Bianca: The Legacy (1999) key animator
 • Mezzo DSA (2003) (TV series) director/character designer/animation director
 • Kite Liberator (2007) director/writer/character designer/animation director
 • Dante's Inferno: An Animated Epic (2010) episode directorVideo games: 

 • Contra: The Hard Corps (Mega Drive, 1994) - package artwork (Japanese version)
 • Castlevania (Nintendo 64, 1999) - Illustrator
 • Shin Megami Tensei: NINE (Xbox, 2002) - Character Designer
Megjegyzések

Népszerű bejegyzések