Black Rock Shooter – Minden, amit tudnod kell mielőtt megnézed az OVA-t - PART II.


Black Rock Shooter game cover PSP


Ismét eljött az idő egy újabb Black Rock Shooter cikk indításához. Most a játékok tekintetében veszem elő a Black Rock Shooter-t, de ne számítsatok egy nagy bejegyzésre. xD Sajnos az én szaktudásom ezen téren igencsak alacsony. :/ (Légyszi ezt nézzétek el nekem! :) )

A második részben:
  • Black Rock Shooter - The Game 
  • Puchitto Rock Shooter (Chibi támadásban!)


BLACK ROCK SHOOTER – THE GAME


Nos, nincs bejegyzés anélkül, hogy ne említsem meg a játék verziót is, melynek szinte semmi köze nincs az OVA-hoz.
A játék afféle szerepjáték, mely ötvözi a lövldözős játékok kategóriát és az ún. „third-person” (külső nézetes) játék típusokat.

Black Rock Shooter game screenshotok a játékból


Ahhoz hogy még inkább tudjam szemléltetni a különbözőséget a játék és az OVA között, hadd mondjam el az alaptörténetét.
2032-t írunk. 19 év telt el azóta, hogy egy idegen támadás következményeként szinte teljesen megsemmisült a Föld és vele az emberi populáció.
Az utolsó osztag harcol az életéért és a Föld védelméért az idegenek ellen… Eközben egy fiatal lány ébredezik, nem messze San Fransisco-tól. A remény utolsó sugara tehát az ismeretlen lány kezében van, akit messziről megismerünk ismerős fekete hosszú coffba fogott hajáról, kék szeméyről és erősen alulöltözöttségéről. No meg az óriás fegyveréről, mely talán megsemmisítő csapást tud mérni az idegenekre.
Van egy segítője is, Nana Gray (ナナグレイ Nana Gurei). A BRS game egyik főszereplője. Egyben BRS csatlósa. A trailer szerint igen közeli kapcsolatban vannak egymással.
Külsejét tekintve, hasonló ruházata van, mint BRS-nek, azonban a haja rövid, szürke. Ruhája fekete-narancs-szörke egyveleg. Hatalmas fegyvere segíti a harcban, egy kard.

Black Rock Shooter game - Nana Gray kép



Az ellenség „A Seven Apostles”.

Eredetileg tizenöt idegenből álló csoport voltak, azonban mára csak heten maradtak…


Black Rock Shooter game - MEFE karakter kép
MEFE: (ミー, Mii) Ő szintén egy alulöltözött karakter. Érdekes és különleges tulajdonságokkal bír, mint hogy beszéd közben keveri a japán és spanyol szavakat.
Másik érdekes tulajdonsága, hogy imád vért szívni fiatal nőkből… :/
Bűvész hatású ruhát visel, rövid világos haja kilóg mágus sapkája alól.
Fegyvere egy óriás fejsze.

Black Rock Shooter game - MZMA karakter kép

MZMA: (マズマ, Mazuma) A második apostol. A fiatalember rövid vörös hajjal és szintén egy óriási fegyverrel félemlíti meg ellenfelét. Képessége szerint a tűzzel játszik – szó szerint. Ugyanakkor a fegyvere át tud alakulni afféle sugár ágyúvá is.

Black Rock Shooter game - SZZU karakter kép

SZZU: (シズ Shizu) Egy fiatal világos hajú hölgy személyében ismerhetjük meg a harmadik apostolt. Mondanom sem kell, hogy hatalmas karddal az oldalán harcol, és férfiasan nőies ruhát visel.
A viselete eléggé futurisztikus narancsos színben pompázik. Igazából úgy néz ki, mint egy jövőbeli lovagruhás hölgy. Ő egy igazi közelharcos, azonban semmilyen különleges képességgel nem rendelkezik, mint a korábbi MZMA például.

Black Rock Shooter game - CKRY karakter kép

CKRY: (カーリー Kaarii ) Eddig neki van a legérdekesebb megjelenése, ugyanis különleges páncélzattal rendelkezik. Testméretét megtöbbszörözi a ruházata, mely tiszta páncél, egy egy sárga csíkkal díszítve. Szakállas és elég erőszakos személyisége van. SZZU az ő ikertestvére az egyetlen, aki megérti igazi énjét.

Black Rock Shooter game - XNFE karakter kép

XNFE: (ナフェ Nafe ) Az ő színe a rózsaszín. Először öltözéke miatt édes kis futurisztikus nyuszinak néz ki, igencsak alulöltözve. Miniszoknyája és fekete blúza mellett nemigen visel semmit. Karjai helyén viseli a veszélyes fegyverét, mely éles karmokra nyílik szét, ha támad. Gyermeki megjelenése van, azt nem lehet tudni mennyi idős. Ő a játék moe karaktere.

Black Rock Shooter game - RRWO karakter kép

RRWO: (リリオ, Ririo) Érdekes férfi karakter. Hófehér hajjal, és hatalmas íjjal rendelkezik. A harcokban jelentős elem, hiszen mind távolsági, mind közelharcban nagy hasznát veszik társai. Érzések fűzik MEFE-hez.


SAHA: (Zaha) Egy idősebb férfi, aki csupán egy fekete jet-black gatyót visel. Mellkasa tövisekkel tűzdelt, kesztyűt is visel. Ő igazi túlélő, ugyanis nagyon bírja a közelharcokat, fizikailag elég erős.

Black Rock Shooter igazi ellensége azonban, White Rock Shooter… milyen fantáziadús. Ő a Holdon fekvő várából figyeli az eseményeket, biztonságos távolból. […]


Black Rock Shooter game - White Rock Shooter karakter képWhite Rock Shooter (ワイトロックシュウーター Waito Rokku Shūtā): Nem nehéz kitalálni, hogy Black Rock Shooter szinte teljesen ellentéte. A színében és a lángot is a másik szemén hordja, mint Black változata. Óriás kaszája is van, azokról a fura futurisztikus szárnyakrók nem is beszélve, amik a hátából állnak ki.

Titkok: Felmerült annak is a lehetősége WRS-el kapcsolatban, hogy esetleg a 15 apostol másik nyolc példányát ő maga végezte ki.
Talán a trailer-ből úgy tűnhet, hogy WRS BRS-nek az ellensége, de ezt semmi nem támasztja alá egyértelműen. Sajnos nem tudni melyik oldalon áll valójában.
WRS-nek van egy titkos kis katanája is.







PUCHITTO ROCK SHOOTER

Puchitto Rock Shooter fanart kép

A Puchitto Rock Shooter (ぷちっとロックシューター) egy ún. Omake ingyenes online böngészős játék. A játék a BRS alapján készült az Imageepoch által, kizárólag a Nico Nico Douga website-nak.
A PRS teljesen független az OVA-tól és a PSP játéktól is. Egy Puchitto nevű bolygón barangolva játszhatunk a chibi alakban megjelenő Black Rock Shooter-el. A játékot 2011. március 7-én tárták a nagyközönség elé.


A történet lényege, hogy kedves Black Rock Shooter szereplőnk egy bolygóra téved, Puchitto-ra, ahol idegen lényekkel találkozik, akik segítségét kérik. Egyúttal megjelennek azok is, akik inkább halva szeretnék látni a főhősünket.





Part I.: Előző részben: A B«RS születése; Az Original B«RS dal és Hatsune Miku; Fanvideók minden tekintetben
Part III.: Következő utáni rész: B«RS OVA; B«RS manga és anime adaptációk; B«RS Figura kollekció

Megjegyzések