Sötétségre ébredve – első és második kötet


A Sötétségre Ébredve című regénysorozatról, a napokban először hallottam viszonylag többet, mint két mondat. Nagyon érdekel pontosan miről is van szó, és igyekeztem a legkörültekintőbben megírni ezt a bejegyzést is.

Aki már ismeri a történetet és a kötetek lényegét annak nem igazán tudok túl sok újjal szolgálni… :)Névjegy:

Cím: Sötétségre ébredve

Megjelenés: első kötet: 2009; második kötet: 2011

Szerző: Zsila Ágnes

Műfaj: Anime/manga, fantasy, school-life, dráma, thriller, shounen-ai

Oldalszám: első kötet: ;második kötet: 301A legújabb második kötet, már a boltokban! Részletek a bejegyzés végén!

Volt szerencsém a napokban bővebben is elmélyülni a Sötétségre ébredve történetében is többek közt… és minél többet olvas utána az ember, annál többet talál.

A szerzőről sajnos nem sok mindent tudok, ami persze nem befolyásolja a történet minőségét, vagy megítélését, de érdekelnek a kötetek mögött húzódó személyiségek… ez csak az én mániám. :D
Nos, mindenesetre rengeteg helyen olvashatunk a kötetekről és rengeteg helyen meg is vásárolhatjuk őket, ami persze jó. Lévén, hogy Magyarország első ilyen típusú regénysorozatáról van szó! Ez nem kis dolog.


Főszereplőnk egy húsz éves egyetemista fiú, Watanabe Satoshi – ez a név már az első olvasásra ismerős volt, de lehet, csak gyakorisága miatt.
Satoshi egyetemi évei sikerekben és példamutatásban gazdagok, azonban elég unalmas életet él, leszámítva hogy gazdag családból származik és mindene megvan, amit csak megkíván. Ez a két dolog szerintem már eleve nem teszik átlagossá.

A nyugodt, hűvös őszi egyetemi napokat azonban tragédiák sorozata feketíti. Egyre több az eltűnések és gyilkosságok száma, mely az egész iskolát félelemben tartja. Ekkortól már biztosra vehetjük, hogy Satoshi napjai meg vannak számlálva.
Hamarosan pletykákból hallja meg azt a számára lehetetlen dolgot is, miszerint a furcsaságok mögött természetfeletti erők vannak. Végül a szörnyűségek helyszínéül szolgáló romos szertárba vezet az útja, hogy utána járjon az igazságnak. Mondanom sem kell, hogy ez lesz főszereplőnk végzete, ugyanis átokkal sújtják… A halála 3 év múlva bekövetkezik, ha nem tesz ellene valamit, mely szintén elég természetfeletti, így aztán ennek sem dől be olyan hamar.

Kérdések kérdéseket követnek, míg nem egy titokzatos alak jelenik meg Watanabe Satoshi életében. Katsuyoshi Eikura egy titokzatos ügynök, aki az ún. NSÜ-nek dolgozik (Nemzetközi Spirituális Ügyosztály). Eikura úr azt állítja, kötelessége kivizsgálni az efféle természetfeletti ügyeket. Egyetlen megoldásként a Tercet ajánlja fel, mely egy három darabból álló ékkő. A Terc képes visszafordítani az átkot, mely a fiún ül.

Szinte már feldolgozhatatlan helyzet. Az észérvek a lehetetlennel szemben… Mit tegyen most főhősünk…
Mély érzések, drámai pillanatok, izgalom, sokk, és megrázkódtatás… Mindezek biztosan várnak az olvasóra.„A háromkötetes regény alapja Satoshi elszánt küzdelme életéért; a hit, a remény, s a szakadatlan keresés. Azonban az érzelmek sem kerülnek háttérbe: a felfoghatatlan tragikum, az elkeseredettség és az őrület mellett megjelenik a bizalom, a szeretet, s az önzetlenség.” – ahogy a könyvek hivatalos Facebookoldalán olvashatjuk.

A hivatalos oldalon pedig olyan információkkal gazdagodhatunk, melyeket nagyon is érdemes elolvasni. Ilyen az ún. Kérdések-válaszok rész, ahol pontosabb háttér információt találhatunk a regényről és az íróról is. 
Továbbá azt is érdemes megjegyezni, hogy a kritikák szerint az első kötethez képest jelentős a fejlődés minden szempontból – ez azt jelenti, hogy akinek esetleg nem nyerte el a tetszését az első kötet, az a másodikat ne írja le azonnal.

Habár a FB-on shounen-ai műfajjal is illették a művet, mégis nagyon érdekes témával foglalkozik. Egy olvasást mindenképpen megér. Ha valami visszatartana ettől akkor az ez lenne. (Persze ez csak az én szerény véleményem.)
„Korábban felröppentek rémhírek, hogy a szerző végleg szakít ezzel a mellékággal, ez viszont – szerencsére :) - nem így lett, a téma kedvelői igazán nem lehetnek elégedetlenek, mert több BL-t kapunk a SÉ 2-ben, mint az előző kötetben, de ez a szál továbbra is csekély részét képezi a regénynek, és marad plátói, hogy a fiú olvasók se fussanak ki a világból :)
Nem egy hétköznapi shounen-airól beszélünk ugyanakkor, a két főszereplő közötti gyengéd érzelmek meglehetősen bonyolultak, a rivalizálás a Tercért messzire eltaszítja őket egymástól, gyilkos indulatot szít, és meglepő fordulatokat tartogat.
Ez a mellékvonulat igen sokat fejlődött, amit az előző kötetben következetlenségnek tudtunk be, itt már egy jól kiaknázott fanservice-nek mondhatjuk gazdag érzelmi körítéssel.” – tudtam meg az AoiAnime oldaláról. (http://www.aoianime.hu/?hir=633)

Az őszi MONDOCon-n 1200 Ft-ért árulták a szombati napon, illetve ha mind a kettő kötetet megszerettük volna venni mindössze 2000 Ft-tal lettünk volna rövidebbek. :)

Ne feledjétek! Mindössze 120 kötet jelent meg belőle! (Ha a forrásom pontos.)


Ahol – az első – kötet kapható:

 • Anima könyvesbolt
 • Animare webáruház
 • Líra könyesbolt
 • Books.hu
 • Eco könyvesbolt
 • Numero7.com
 • Moly Könyvesbolt
 • Partitúra Zeneműbolt

Megjegyzések

 1. Az íróról mesélhetek neked egy kicsit. Ismerem őt, a con-on segítettem is árulni a köteteket.
  Egyetemista, Debrecenben tanul, pszichológus lesz.
  Igencsak összetett személyiség, nem kevés időt igényel őt megismerni és sok figyelmet megérteni de megéri. Nagyon rendes lány és nagyon jó barát. Kitartóbb mint amilyen én valaha voltam vagy leszek és igen keményebben küzd azokért a célokért amiket kitűz maga elé mint bárki gondolná. Meg kell mondjam irigylem őt emiatt.
  Íróként nagyon kritikus önmagával és szerintem néha túl erős az öncenzúrája. Végig követtem az első kiadását és a második rész megírását és úgy gondolom néha többet is megengedhetne magának. Sokat fejlődött az első rész óta, épp ezért nagyon kíváncsi vagyok a harmadik részre és remélem ott hosszabb pórázra engedi majd a tollát. :)

  VálaszTörlés
 2. Oh. Köszönjük. :D
  Az önkritika sosem baj, de egy kívülálló néha többet lát a dolgokból, ezt már én is tapasztaltam. :D

  Ezúton is kívánok neki sok sikert a köteteihez is! :)

  VálaszTörlés
 3. Köszi, átadom neki. :)

  VálaszTörlés
 4. Egy kis adalék. Akik már túl vannak a második köteten is és várják a harmadikat azoknak egy kis extra került fel a könyv oldalára. A Ti műveitek alatt néhány a kötethez kapcsolódó fanfiction-t lehet olvasni. Eddig kettő került fel. Az egyiket én követtem el, ennek hamarosan érkezik a folytatása is. :) Utóbbi 18 éven felülieknek ajánlott.

  http://sotetsegre-ebredve.gportal.hu/gindex.php?pg=34644569

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések