A több mint egy millió forintos Hatsune Miku figura esete


Minden bizonnyal elég sokan ismeritek a híres virtual-idolt, aki hangjával mindig elvarázsol. 
Persze a vocaloid hercegnő már sok mindenen volt túl eddigi fényes karrierje során, és rengeteg pénzt hozott alkotói zsebébe. 


Most egy felhasználó, a Yahoo! Japán honlapján használta ki az idol hírnevét, és mit ne mondjak, elég sokat is keresett vele. 
A kreatív rajongó egy másik figura testét kombinálta az egyik jól ismert Miku figura fejével. Kis festés, kis alakítás és máris kész volt egy húszéves és gyönyörű Hatsune Miku figura. 
A felhasznált figura a ToHeart2XRated Tamaki Kōsaka ~Mariage~ néven ismeretes. 

A fanatikus rajongók persze azonnal ráugrottak a különleges tárgyra, míg az aukció 389 000 jenes vétellel nem végződött. A készítő ezzel jelentősen több pénzt keresett a felhasznált figurák árához képest.

Azonban sokan egyáltalán nem díjazták az ötletet. Most azon fanokra gondolok, akik el sem tudják képzelni Mikut ekkora mellmérettel, vagy éppen irigyelik a könnyen jött pénzt.

A figurákat nem tudom milyen szerzői jogok védik, de eddig feljelentésről nem lehet olvasni.

Azt viszont hozzá kell tennem, hogy a készítő remek, sőt minőségi munkát végzett. :D


Forrás:
Sankaku Complex
ANN

Megjegyzések

  1. Tényleg szépen megcsinálta. Jó látni mikor valaki pusztán kreativitással is sikert tud elérni. :)

    Szerintem amúgy ez esetben nem történt semmiféle jogsértés. Egy ilyen figura eredeti alkotásnak számít akkor is ha egy ismert alapján készült.
    Úgy tudom japánban elég szigorúan veszik a márkavédelmet és a szerzői jogokat, biztos lecsaptak volna rá ha lenne jogalapja.
    Egyébként figura modellezőknél nem ritka az ilyen. Én is gondolkozom már egy ideje egy egyedi figurán de még nem tudom ki legyen az áldozat. :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hogyan menekülj ki Japánba?

Japán szépségtitkok