2011-12. Téli anime felhozatal - Részletes


Remélem sokan vártátok már ezt a bejegyzést, és nem kell csalódást okoznom senkinek. Persze mint minden szezon elején, most is voltak olyan titokzatos animék, melyeket még megjelenésük előtti pár napban is homály fed. Ezért szíves elnézéseteket kérem. Mindent igyekeztem a legmegbízhatóbb forrásokból összeállítani. 
Habár a téli felhozatal sem valami színvonalas, azért akad egy-két anime amit én szívesen megnéznék. (Tudom, válogatós vagyok. :D)Kyousogiga - 京騒戯画

Műfaj: Supernatural
Animációs stúdió: Toei Animation
Megjelenés: 2011. december 6. (Nico Nico Douga-n)
2011. december 10. (Youtube-n)
Rendező: Rie Matsumoto
Producer: Satoshi Kitamura
Író: Miho Maruo

Hivatalos oldal: http://www.kyousogiga.com/

A Kyousogiga (京騒戯画) esetében egy original animéről beszélhetünk - ezért én bizalmat szavazok neki.
A mindössze 26 perces animációt Izumi Todo készítette.
Koto és testvérei, A és Un egy idegen városban ragadtak a szigetet súlytó katasztrófa folytán. Egy rendellenes nyulat keresnek, hogy haza tudjanak jutni. Koto-nak, aki a legidősebb a testvérek között kapcsolatot kell teremteni ezen a fura helyen. Egy szerzetes, egy démon és egy pap, talán segíthetnek nekik hazajutni.

Koto - Hangja: Rie Kugimiya
Egy 14 éves lányka, egy hatalmas kalapáccsal, mely tökéletes harci eszköze. A hiperaktív lány testvéreivel együtt ragadt a furcsa városban, és kiszabadulásuk érdekében egy atipikus nyúllal kell tárgyalniuk.

Myoe - Hangja: Kenichi Suzumura
Egy szerzetes, aki olyan a testvéreknek, mint egy apa. A fiatal szerzetes megjelenése jóllehet jámbornak tűnik a látszat, néha csal.


Busou Chuugakusei: Basket Army - 武装 中学生 バスケット アーミー

Műfaj: katonai, akció
Animációs stúdió: Asread, StudioRF Inc.
Megjelenés: 2011. december 22.

Hivatalos oldal: http://basketarmy.jp/

Történetünk 2026-ban játszódik, mikor is a gazdasági pangás és a kormány hibás cselekedetei egyre nagyobb bajba sodorják az országot. A növekvő nemzetközi feszültség olyan döntésre kényszerítik a törvényhozókat, mely szerint új katonai oktatási programot kell bevezetniük a védelem, a felkészültség érdekében.
A történet főszereplője Natori Tohko, a harmadéves középiskolás fiatal. Róla és társairól szól az anime, ami akcióban és humorban is bővelkedik.Recorder to Randoseru - リコーダーとランドセル

Megjelenés: 2012. január 5.
TV csatorna: TV Saitama
Műfaj: School, Seinen
Animációs Stúdió: Seven

Hivatalos oldal: 
http://www.takeshobo.co.jp/sp/tv_rikoran/

Az animét egy azonos című mangából adaptálták. Az eredeti történetet Meme Higashiya írta és a Takeshobo adta ki. 2007 óta folyamatosan jelenik meg a Manga Club Original és a Manga Life Original magazinokban.
A történet bővelkedik túlzásokban, ellentétekben. Így két főszereplőnk a 11 éves Miyagawa Atsushi és nővére okozza a legnagyobb megdöbbenést számomra. A fiú ugyanis 180 cm, míg nővére csupán 137 cm magas. Nem kell sokat találgatni ahhoz mennyi bajba és félreértett helyzetbe keveredhetnek emiatt.
(Nekem ez egy kicsit sok már.)

Highschool D×D - ハイスクールD×D

Megjelenés: 2012. január 6.
Epizódok: 12
Rendező: Tetsuya Yanagisawa
Író: Takao Yoshioka
Animációs stúdió: TNK
TV csatorna: AT-X

További információ: 
http://en.wikipedia.org/wiki/High_School_DxD
Hivatalos oldal: http://www.haremking.tv/

Az eredeti light novelt Ichiei Ishibumi írása és Miyama-Zero illusztrációja alapján adták ki 2008-ben. Összesen 10 kötetet adtak ki belőle, főként férfiaknak szóló sorozat volt. 2011 áprilisától jelent meg manga formájában is, eddig 2 kötettel és Hiroji Mishima illusztrációja nyomán. A Monthly Dragon Age magazinban jelenik meg.
A történet nem valami nagy szám. Inkább az ecchi vonalra gyúrtak rá az alkotók.
Főszereplőnk Issei Hyodo egy másodéves középiskolás srác, akit különösen nagy szexuális függőséggel és buja viselkedéssel áldott meg a sors. A történet akkor kezd bonyolódni, mikor egy randira megy főhősünk. Az éjszakában találkozik a kiszemelt lánnyal, amikor meg is lát egy kisasszonyt. Ám mielőtt bármi történne a lányka brutálisan meggyilkolja, persze hősünk meghal.
De minden jó, ha vége jó, Issei magához tér és azt veszi észre, hogy reinkarnálódott egy démonná. Ekkor kell azzal is szembesülnie, hogy a már hosszú ideje nagy szerelme is egy démon. Hamarosan pedig egy hárem-animében találjuk magunkat.

Daily Lives of High School Boys

Műfaj: Vígjáték, Shounen, Slice-of-life, School
Animációs stúdió: Sunrise
Megjelenés: 2012. január 9.

Hivatalos oldal: http://www.danshinichijyo.net/

Egy történet mely realitásával hódít, így mutatja be Tadakuni, Hidenori, Yoshitake és a többi fiú életét, akik mind egy fiú-középiskolába járnak. A történet nemcsak az életből merít...

ANOTHER
 
Műfaj: horror, school, misztikum, dráma
Animációs stúdió: PA Works
Megjelenés: 2011. december 26.

Hivatalos oldal: http://www.another-anime.jp/

1998 tavaszán az újonnan érkezett Kouichi Sakakibara-nak furcsa érzése van az osztálytársaival szemben, úgy néz ki, mintha félnének valamitől. Végül egy gyönyörű idegen lánnyal találkozik Mei Misaki-val, akihez közeledvén furcsa dolgok történnek. Majd fény derül egy tragikus balesetre is... Vajon mik ezek a megmagyarázhatatlan dolgok?
A félelmekben gazdag drámai történet mindenkinek tetszeni fog, aki kicsit is szereti a japán horror animéket és a rejtélyes történéseket.
Én megszavazom!


Rinne no Lagrange - Lagrange: The Flower of Rin-ne - 輪廻のラグランジェ
 
Rendező: Toshimasa Suzuki
Stúdió: Xebec
TV csatorna: Tokyo MX
Megjelenés: 2012. január 8.

Hivatalos oldal: http://lag-rin.com/

A szezonból ki nem maradhat a mecha anime sem. Madoka Kyouno igazi hiperaktív lányka, aki szeret sportolni és nagyon segítőkész. Egyik nap egy idegen lány, Lan jelenik meg az életében. Lan arra kéri őt, hogy tanulja meg a robot aircraft-ok kezelését és segítsen megvédeni az emberiséget. Izgalmakban és humorban gazdag animére számíthatunk a látványos akcióelemek mellett.
Eddig nem sok ilyen típusú animének - tulajdonképpen egynek sem - adtam esélyt, de ez a trailer-ből ítélve nagyon tetszik. :)Black Rock Shooter

Megjelenés: 2012. február 3.
Műfaj: Akció, Dráma, School
ANimációs stúdió: Aniplex, Ordet, Ultra Super Pictures
Rendező: Shinobu Yoshioka
Epizódok: 8

Hivatalos oldal: http://www.noitamina-brs.jp/

Igen végül sorozat készül a híres BRS original animációból, mely egy órás animefilm eredetileg.
A wikia oldalát is látogassátok meg: http://blackrockshooter.wikia.com/wiki/Black%E2%98%85Rock_Shooter_(anime_series)


Kill Me Baby - Baby, Please Kill Me! - キルミーベイベー

Rendező: Yoshiki Yamakawa
Író: Hideki Shirane
ANimációs stúdió: JCStaff
Tv csatorna: TBS
Megjelenés: 2012. január 6.
Műfaj: Vígjáték, Slice-of-life

Hivatalos oldal: http://www.tbs.co.jp/anime/kmb/

Egyik napról a másikra egy négypaneles manga sorozatból lett anime sorozat. AZ eredeti manga sorozatot Kadzuho írta és rajzolta. Eddig 2008 óta 3 kötet jelent meg belőle.
A történet címe nem véletlen, ugyanis bérgyilkos kis karakterekről szól. Egyik főszereplőnk Sonya, aki egy képzett bérgyilkos, aki komoly munkája ellenére olyan dolgoktól fél, mint a szellemek, csótányok stb. Másik főszereplőnk Oribe Yasuna, aki Sonya osztálytársa, és mindig a legkelletlenebb pillanatban jelenik meg Sonya mellett. Vicces és idegesítő egyben. :)
Mouretsu Pirates - モーレツ宇宙海賊(パイレーツ)

Megjelenés: 2012. január 8.
Műfaj: Sci-fi, Space
Animációs stúdió: Satelight, Starchild Records
Epizód: 13

Hivatalos oldal:
http://www.starchild.co.jp/special/mo-retsu/

Nagyon érdekes kis animével állunk szemben ugyanis főszereplőnk Marika, aki középiskolás lányka, egy távoli galaxisból, Uminoakeboshi-ból. Egy nap megtudja, hogy elhunyt apja után örököl valamit, ami nem épp hétköznapi. Apja ugyanis híres neves űr-kalóz kapitány volt, akinek híres hajóját a Bentenmaru-t örökölte Marika.

Listen to me, girls. I am your father! - Papa no Iukoto o Kikinasai! - パパのいうことを聞きなさい!

Megjelenés: 2012. január 11.
Műfaj: vígjáték
Animációs stúdió: Feel

Hivatalos oldal: 
http://www.starchild.co.jp/special/papakiki/

Na ebben a szezonban is lesz 'hiperaktív kislányok' animéje is. Ezúttal egy olyan történetbe csavarva, ami kissé drámai is.
Főszereplőnk Segawa Yuta egy elsőéves egyetemista srác, aki nővérével nőtt fel. Azonban a nővére, a házassága után elköltözött a férjével illetve annak két lányával a korábbi házasságából. Hamarosan egy harmadik kislánnyal gyarapodott a családjuk.
A történet azonban akkor kell bonyolódni, mikor Yuta nővére és a férje egy repülőútra indul, ahonnan már soha többé nem térnek vissza, ugyanis a gépük eltűnt. A fiú egymaga marad a gyermekekkel, akiket megpróbál örökbe fogadni, így együtt élnek majd Yuta kis apartmanjában. A történet „őrületgazdag” és bonyodalmakkal teli, egyben vicces is.


BRAVE10 - ブレイヴテン
Sanada Ten Braves - 真田十勇士 - Ten Heroes of Sanada

Megjelenés: 2012. január 8.
Műfaj: akció, történelmi, seinen
Animációs stúdió: TMS Entertainment, Media Factory

A történet történelmi alapokon nyugszik, mégpedig a XVI-XVII. századból. Főszereplőink 10 bátor szamuráj, akik harcra kelnek.
Az eredeti mangát Kaori Shimotsuki alkotta meg. A 10 samurai harcos a nagy hadúr Sanada Yukimura-t segítik az ún. 'Warring States' korszakban, Japánban.
A 10 harcos:
Sarutobi Sasuke ( )
Kirigakure Saizou (雾隠才蔵)
Izumo no Isanami
Anastasia a Glacier
Unno Rokurou ( 六郎)
Kakei Juzou ( )
Jurij Kamanosuke ( )
Miyoshi Seikai (三好 )
Mochizuki Benmaru avagy Mochizuki Rokurou (望月 六郎)
Nezu Jinpachi ( )

Ano Natsu de Matteru - あの夏で待ってる

Megjelenés: 2012. január 10.
Műfaj: Vígjáték, romantikus
Animációs stúdió: JC Staff
Epizódok: 12

Hivatalos oldal: http://www.ichika-ichika.com/

Habár még csak most jön ki az anime januárban, a történet kiötlői máris továbbgondolták, méghozzá egy manga sorozat formájában készül majd el az anime, márciusban. Az írója Ichika és az illusztrációját Pepako Dokuta készíti majd. A manga a Dengeki Daioh-ban jelenik meg, műfaja pedig shonen lesz.
Az anime zenéi: Opening Theme: "sign" by Ray, Ending Theme: "Vidro Moyō" (ビードロ模様) by Nagi Yanagi.
Az anime sorozat rendezőjének neve ismerős lehet a következő animékből: Onegai Teacher, Onegai Twins.
Mivel egyelőre részletes tartalommal nem tudok szolgálni, beszéljen helyettem a PV. Személy szerint bizalmat szavazok az animének, és nem neves rendezők, vagy írók miatt - remélem, nem kell csalódnom. :)Aquarion Evol - アクエリアンエイジ

Megjelenés: 2012. január 9.
Műfaj: Akció vígjáték, mecha, romantikus, Sci-fi
Animációs stúdió: Satelight, Media Factory, 8-bit


Hivatalos oldal: http://www.aquarionevol.com/

Az Aquarion franchise egy újabb darabja. A távoli jövőben játszódó anime tele sci-fi és akciójelenetekkel.


Nisemonogatari
 
Megjelenés: 2012. január 7.
Műfaj: supernatural, vígjáték

Hivatalos oldal: http://www.nisemonogatari-anime.com/

Természetesen a híres Bakemonogatari sorozat folytatásaként jelenik meg.


Megjegyzések

 1. A Kyousogiga első részét már láttam és meggyőzött, annak ellenére is, hogy elég zavarosnak tűnt de a hangulata mégis működött.
  A Recorder to Randoseru-be is biztos belenézek
  hátha jó lesz.
  A Highschool D×D viszont egy jó nagy klisének
  hangzik de látatlanban nem ítélek.
  Az ANOTHER valszeg nézős lesz nálam is. Ez
  a szemkendős lány nekem nagyon Ayanami Rei-s.
  A lagrange az első rész alapján nekem bejön.
  A fősz. jól el van találva. Lan-t meg mintha
  egyesnesen a Drop Blue-ból vették volna. Ha
  ismeri valaki azt rajtam kívül.
  BRS csak feb.? Áá túl sokat kell várni, most
  kérem. :)
  A többi is érdekes, úgy néz ki ez jó évad lesz.
  :D

  VálaszTörlés
 2. Na igen, lesznek jobbak is meg rosszabbak is. :D Sajna én még nem töltöttem egyet sem, lassan neki kellene látni. :D
  BRS-ért nekem is sír a szívem.. xD Azt hittem már januárban megjelenik ... ahh.. szörnyű. :)

  VálaszTörlés
 3. A Kill Me Baby Azumanga szinten súlyos :)

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hogyan menekülj ki Japánba?

Japán szépségtitkok