Paradise Kiss Live Action ~ Ismertető


Paradise Kiss live action ~ ez az amire már olyan régen várt a magyar (nő nemű) animerajongók nagy része? Talán. Egy biztos, hogy a híres neves Paradise Kiss mangának az adaptált film változatában sem fognak csalódni a rajongók - legalábbis a nagy részük. Akik mégis, azoknak meg azért ajánlom a cikket. 
És... talán a fiúkat is érdekelni fogja. :)

Névjegy:

Cím: Paradise Kiss (パラダイスキス)

Rendező: Takehiko Shinjo

Író: Ai Yazawa mangája alapján, Kenji Bando

Főszereplők: Keiko Kitagawa, Osamu Mukai, Yusuke Yamamoto

Forgalmazza: Warner Bros.

Megjelenés: 2011. június 4.

Műsoridő: 116 perc.

Szereplők:


 A filmet Ai Yazawa azonos című mangája alapján rendezték, így nem tudom megmondani ahhoz képest mennyire hiteles, mert a mangát nem olvastam. De ha az anime sorozat is a manga alapján készült, akkor van róla véleményem.

A történet főszereplője Yukari Hayasaka, aki az élete legkritikusabb szakaszában jár. Minden figyelmét a továbbtanulási előkészítő és a vizsgák kötik le. Eközben nagy szerelme, a suli vagánya... Ez maga a lehetetlen szerelem, még ha később sikerül is közelebb kerülnie Tokumori-hoz.
Yukari minden erejével próbál megfelelni édesanyjának aki a legjobb főiskolára akarja beiratni, így nem marad ideje a magánéletére nem még arra, hogy kitalálja, mi is érdekli igazán, mivel szeretne foglalkozni felnőttként. Az élete amúgy is meg van már írva, édesanyja által.

Egy napon beleütközik egy utcai punkba, akitől rémülten szalad el, míg nem megbotlik és egy nagyon magas nő karjaiban - Isabella - nem találja magát. A következő pillanatban már egy furcsa alagsori helyen ébred - a 'stúdió-ban'. Itt kiderül, hogy a nyomulós punk és a transzexuális nő is a híres művészsuliba járnak, a Yazawa  művészeti középiskolába, ahogy Miwako is, a túlpörgött cuki kicsi lány - akivel a stúdióban találkozik először.
A társaság arra kéri Yukari-t - mostantól Caroline, ahogy Miwako elnevezte - hogy legyen a modellük az éves divatbemutató gáláján. Yukari felsőbbrendűségét nem titkolva viharzana ki a stúdióból felháborodásában, mikor megjelenik az ajtóban egy nagyon-nagyon helyen pasi - becenevén
George. A lány megrémül a rámeredő kéjes tekintettől és elszalad.

Másnap George felkeresi, hogy elnézést kérjen. Yukari egész osztálya előtt jelenik meg a nagyon menő göncöket hordó fickó, teljesen kirívik a nagymúltú középiskola egyenruhája közül.
Yukari lassan kezdi felfogni mi történik körülötte - már bőven benne van a divatbemutatóra készülő 'Paradise Kiss' nevet viselő csapat munkálataiban. Egyik pillanatról a másikra fordul meg vele a világ. Édesanyja a plafonon van, mikor megtudja, hogy az ő féltett és gondosan nevelt lánya ilyen divatbemutató kifutóján fog fellépni. Yukari elhagyja a családi házat George-hoz költözik, ahol a két fiatal még közelebb kerül egymáshoz. Yukari hamarosan munkát is talál, méghozzá fotómodell lesz, amivel szépen keres.

A divatbemutató napja hamar eljön, ám a ParaKiss csapatának még ezer meg egy dolga van a készülő ruhával. Yukari pedig szorgosan gyakorolja a kifutón való járást, ugyanis még szépsége sem tudja feledtetni a közönséggel a részeges botladozó járását.
Végül eljön a pillanat, mindenkinek a torkában a szíve: vajon Yukari nem dob e egy hátast és hogy ők nyerik e a sulis versenyt. (?) ...

Az érettségi után mindenki a maga útján folytatja az életet, Miwako és Arashi - a punk fickó örökké egymáséi lesznek. Isabella, a kedves fiú, aki George gyermekkori barátja is egyben, George-val tart Párizsba, hogy karriert csináljanak. Yukari modellkarrierjének pedig csak a csillagos ég szabhat határt. De vajon George és Yukari egymáséi lehetnek e még, ha idő és tér választja el őket?

- Magyarul egy lehetetlen történet egy fiatal lányról az élet útvesztőjében. Szerelem, csalódás, harc és siker.
Találd meg az utad a Paradise Kiss csapatával. - REKLÁM HELYE.

Személyen vélemény:
Előre jegyzem meg, hogy én csupán az animét láttam, ami 12 részes volt. Ahhoz tudom hasonlítani a filmet is, így mondhatom, hogy akárki akármit mond én csalódtam kissé a filmben.
Minden színész szép alakítást nyújtott, nekem nem ezzel volt a bajom, hanem azzal, hogy nem azoknak a színészeknek kellett volna játszani, akikre ki voltak osztva a szerepek. Akikkel gondom volt, Miwako, Tokumori - Yukari szerelme - és George alakja.
Miwako totál nem volt cuki. xD Tokumori nálam nem lenne egy kegyelem-helyes pasi sem. George pedig nem is sármos, olyan baba az arca, hiába a jó alakítás, valam nem hitették el, hogy azt játszák akiket kellene.
Ellenben Yukari jó volt, Isabella-t is elfogadtam a film végére, Arashi abszolút jó. Még George apjának karaktere is el lett találva. Yukari édesanyja is a helyén volt.
Persze rengeteg-rengeteg jelenet ki lett hagyva a filmből, így senki ne számítson 16+-os részekre. A Paradise Kiss animének és mangának egy nagyon-light változata lehetne. ELLENBEN ha ezt nézed meg elsőnek, mielőtt mangát vagy animét néztél volna, akkor kitűnő választás egy esti filmnézésnek!

Összességében azonban elégedett vagyok, mert meg kell hagyni, hogy megadták az egész film módját. (Mondjuk nekem a végén a pillangóruha nem tetszett, valahogy nem volt olyan drámai a hatása, mint az animében. De lehet, csak azért mondom ezeket, mert én odavoltam az anime sorozatért, habár sokszor szívszorító jelenet is történt benne - vagy pont ezért.)
Sőt, még azt is elnézem a filmnek, hogy közelről sem az lett a vége, mint az animének pl. Valahogy megkívánta ez a közel két órás "szenvedés" hogy olyan vége legyen, amilyen. :)

Kellemes szórakozást hozzá! (Akár fiúknak is!) :D


Most jöjjenek a screenshot-k:
Megjegyzések

Népszerű bejegyzések