JF Week News - 2012. 45. hét
JF Week News – 2012. 45. hét

Nos, már rég nem jelentkeztem ezzel a típusú bejegyzéssel. Ennek oka, hogy nem célom minden egyes hétről híreket cikkezni, csupán a Twitter oldalunkat szeretném népszerűsíteni, hiszen ott ilyen és hasonló hírekkel, eseményekkel stb. találkozhattok. :)

Eljött az ősz és lassan el is megy, és ezt nemcsak a megcsappant hőmérsékletből és a megemelkedett fűtésszámlából tapasztalhatjuk, hanem abból is, hogy elkezdték bejelenteni az év végi és jövő év eleji (téli) animéket. :) *nagy hurrá!* Witchcraft Works anime adaptáció

!! S p o i l e r !!

A Witchcraft Works (ウィッチクラフトワークス) című mangáról én eddig nem is nagyon hallottam, azon felül, hogy igen megnyerő a címe. A történet – mint az animék 98%-a – egy átlagos fiú, átlag feletti életét kíséri figyelemmel. Honoka Takamiya – főszereplőnk – nagy szerencséje, hogy a suliban éppen az iskola legjobb csaja mellett ülhet. Szerencsétlenségére azonban szinte egy szót sem váltanak egymással. Ha mégis megesne valamiféle interakció közöttük, a lány „fanclub-ja” azonnal tesz is róla, hogy többet ne forduljon elő ilyesmi... DE most jön a fordulat(!), Kagari Ayaka-ról (A No.1 csaj a suliban) különös dolgok derülnek ki:
Mikor Honoka Takamiya életveszélyes helyzetbe keveredik Kagari Ayaka azonnal ott terem és megmenti a haláltól. A jelenet különlegessége, hogy Kagari boszorkányokra jellemző ruhában, seprűn lovagolva érkezik, mint egy igazi hős. Innentől nincs tovább mit titkolnia, a lány valóban boszorkány és az a küldetése, hogy Honoka-t megvédje, bármi áron...
Ajánlás: Aki szereti az akció-animéket, a sulival kevert titkos életet és a természetfeletti eszközöket, annak ajánlanám. Hadd szögezzem le, nem hárem anime, amit már többen hittek róla. A főhősnőnk tipikus antiszoc (pl. a Highschool of the Dead-ből, Busujima Saeko), szóval aki az ilyen csajokat kedveli, annak is tetszeni fog.

Legviccesebb, hogy nincs angol nyelvű Wiki oldala, csak olasz. :) Akkor feltehetjük a kérdést: egy felfedezetlen sikertörténet, vagy egy méltán ismeretlen manga?

Személyes vélemény: Igaz pár sorból nem derül ki sok minden, de én mégis azt gondolom, hogy egy természetfeletti történet, mely azonban átlag felettinek nem mondható. Tizenkettő egy tucat, ahogy mondani szokták. Azonban még nincs veszve minden, ugyanis ha a grafikára dobnak és az akciójelenetek is jól össze lesznek rakva, akkor nézhető formába lehet hozni, akár még számomra is. Nagyon kritikus vagyok az ilyen típusú animékkel, de ezek tíz évvel ezelőtt számítottak újdonságnak és egyedinek, ma már nem. Tömegtermelés... nem szeretlek.Kaku-San-Sei Million Arthur anime adaptáció

!! R u m o r !! and !! S p o i l e r !!

Amint fent jeleztem, nem biztos, sőt még csak pletykaszintű a dolog, de a NicoNico Douga-n már írtak róla, hogy a játékból animét adaptálhatnak.
Nem tudom mennyien játszottak, ismerik egyáltalán ezt a játékot, de annyi biztos, hogy utánaolvasva nem tűnik rossznak. A Kaku-San-Sei Million Arthur (拡散性ミリオンアーサー) egy online taktikai kártyajáték RPG, amelyet iPhone-ra és Androidra is kihoztak. A játékot a Square-Enix-nek köszönhetjük, de a fejlesztést a Mighty Craft végezte. A nyitó animációt sem akárkik, a J.C. Staff-nál készítették. A játék forgatókönyvét Kazuma Kamachi íta, aki véletlenül a híres Toaru Majutsu no Index és a Toaru Kagaku no Railgun szerzője. Ám nemcsak a történetet írta neves személy, de a játékban szereplő illusztrációk is kitűnő grafikusok munkái, példának okáért: Miho Takeoka, Kiyotaka Haimura, Ryou Nagi, Suzuhito Yasuda, Takehito Harada és így tovább. A szinkronhangokról nem is beszélve...
”When 1 million King Arthurs draw 1 million Excaliburs, the story of the true king begins.” - „Mikor egy millió Artúr király egy millió Excalibur-t húz ki, a történet elkezdődik az igazi királyól.” Körülbelül így lehetne fordítani a hivatalos promo-szöveget a játékkal kapcsolatban.

A játéknak azonban vannak borús oldalai is, főleg ha valaki nem tud alapszinten olvasni és érteni japánul: Csak japánul jelent meg eme remekmű, de még a japán és nem japán, de japánul tudó játékosok sem örülhettek túl sokáig, ugyanis elég sok pénzt elkértek a játékért, plusz még fejlesztéseknél (kártyavételeknél) is fizetni kellett, ami megkeserítette a játék rajongóinak életét. Sokan ezután le is mondtak az élvezetekről.

Viszont ha most valóban jó animét adaptálnak belőle, akkor talán visszanyeri népszerűségét a játék.Initial D Fifth Stage Opening

Két napja posztolták az Initial D legújabb évadjának a preview videóját. Az opening zenét a m.o.v.e. Zenei duó készítette, melynek címe: Raise Up.


November 9-étől, azaz most péntektől, minden második héten, pénteken jelenik meg egy-egy rész, melyért fizetni kell, nem kevesebbet, mint 840 jent (Animax PPV (pay-per-view) rendszerén keresztül!). Feltételezésem szerint, ez nem lesz akadálya, csak hátráltatása a torrenten megjelenő fansub-bal ellátott videóknak. Úgyhogy a rajongók ne aggódjanak semmiért, csak figyeljék az Animetake.com-t. :)
Blue Exorcist Movie megjelenés

Igen, kedves mindenki, itt a várva várt Blue Exorcist film is, melyet nem is olyan sokára, december 28-án tekinthetnek meg először a szigetországban. Tudom, hogy itthon is nagy rajongótábora van az animének, ezért gondolom a fanok már tűkön ülve várják mi is lesz a filmben.
A gond csak az, hogy a film leírása még nem jelent meg. Azonban addig élvezzük a kis filmes összeállítást és minden fangirl sikoltozzon, mert jön a Blue Exorcist Movie!


!! S p o i l e r !!

Az animéről röviden: A sztori eredetileg mangán jelent meg, Kazue Kato munkája nyomán. 2011-ben készítette el belőle az anime sorozatot az A-1 Pictures. Végülis 25 rész kerekedett belőle, így aki még nem látta jó eséllyel van ideje megnézni mire a film megjelenik.
A történetről annyit, hogy főszereplőnk egy átlagos srác, átlagfeletti élettel – ugye ismerős? - Rin Okumura, aki rendkívül erős lélekkel bír, kitartó és igazságos fiú, nem mellesleg a fangirl-k egyik legkedveltebb anime karakterének, Yukio Okumura-nak az ikeröccse. Az események akkor kezdenek totálisan bonyolódni, mikor a sors verte Rin megtudja, hogy ő bizony a Sátán fia, és olyan erők birtokosa, melyek mindent és mindenkit elpusztíthatnának. A történet és Rin jellegzetessége a kék láng, mely mint két szarv jelenik meg a karakter fején, és amely olyan erőket hív elő a fiúból, melyeket csak a zseniálisan meganimált akciójelenetekkel lehetett bemutatni.
Tényleg az, nagyon szépen animált és grafikailag is toppon lévő sorozat, igazi kikapcsolódás lehet az akciódús animék kedvelőinek, de kis humort is toltak a sorozatba, így érdekes jeleneteknek is szemtanúi lehetünk... Persze a legfőbb tényező amit érdemes megemlíteni és amiért érdemes megnézni, az a dráma amivel az anime dolgozik.

Forrás Blue Exorcist WikiAKB48 és 20 millió eladott lemez – új rekord!

Talán az AKB48 nevű női együttest sem kell senkinek bemutatnom, hiszen az utóbb eltelt közel 7 évben egyre feljebb és feljebb törve mutatták meg az ellentábornak, hogy a random-kreált zenei csapatok is tudnak előadni.
Már ha csak a legutóbbi single-re koncentrálódom, akkor is azt kell mondanom, hogy elismerésem, az 1129 millió darabszám eladásához! ...és ez csak az 'UZA'.
Kis fejszámolás következik: az AKB48 összes kislemezeinek eladott példányszáma összesen, ~17,5 millió darab. Míg az eladott albumaik darabszáma ~2,7 millió. Így kiderül, valóban jócskán meghaladták már a 20 milliós álomhatárt, melyet női zenekar még soha nem ért el.

Ehhez csak annyit fűzhetek hozzá, hogy most nekiállok letölteni a legutóbbi single-t, igaz csóró vagyok és feketén teszem ezt meg, de kíváncsi lettem.

Egyéb iránt az AKB48-nek megjelent a legújabb PV-je is, a Sugar Rush című számra. Hallgassátok és élvezzétek! :)


U.I.: Az AKB48 ihlette anime sorozatnak télen megjelenik a következő évadja – bár számomra az első évad sem tisztázott dolog – az AKB0048 Next Stage.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hogyan menekülj ki Japánba?

Japán szépségtitkok