Animés bejelentések - 2012. december és 2013. január


Alábbiakban nem arról lesz szó, milyen animék jelennek meg januárban, hanem arról miket jelentettek be januárban és még decemberben. 

Ez egy hírgyűjtemény bejegyzés, és régebbi híreket is olvashatsz benne, de ha azonnal szeretnél értesülni az ilyen és hasonló hírekről, akkor iratkozz fel a blog Facebook oldalára. 

Attack on Titan (進撃の巨人 Shingeki no Kyojin):

A világunk romokban hever és az megmaradt emberi populáció szétszórva, városokban él, melyeket hatalmas falakkal kellett körbevenniük. Az emberek legújabb és legerősebb ellenségei a Titánok lettek. A Titánok ok nélkül gyilkolnak és minden adandó alkalmat kihasználnak arra, ha emberi testet ehetnek.

A történet főszerepében Eren Jaeger és húga, Mikasa Ackerman van. A fiatalok egyedül maradtak, miután mindenüket elpusztították a Titánok, az édesanyjuk és az otthonuk is már csak emlékek maradtak. 
Az eredeti történetet Hajime Isayama mangaka írta és illusztrálta.

Manga névjegy:
Író és illusztrátor: Hajime Isayama
Kiadó: Kodansha
Műfaj: Shonen
Magazin: Bessatsu Shonen Magazine
Megjelenés: 2009 óta (folyamatosan)
Kötetek: 9

Anime névjegy:
Rendező: Tetsuro Araki
Író: Yasuka Kobayashi
Zene: Hiroyuki Sawano
Stúdió: WIT Studio, Production I.G
Megjelenés: 2013 április

Live-action névjegy:
Rendező: Tetsuya Nakashima
Megjelenés: 2013


Személyes vélemény: Ismét egy akciódús hőstörténet, melyet – adja az ég, hogy ne – beírhatunk a többi klasszik-shounen-dárma soraiba.
Én személy szerint adok neki egy esélyt, de remélem a világa jobban ki van dolgozva, mint amennyire most látom, mert így elég gyenge sztori lesz.C3 Club (Tokurei Sochi Dantai Stella Jo-Gakuin Koto-ka C3-Bu):

Yura Yamato új lány a Stella Girl's Académián, de az egyik középisklás lánytársa Sonora Kashima megintiválja őt a saját klubjába, a C3-ba. Másik négy klubtag: Karira Hatsuse, aki féljapán származású a G36K-val hadonászó Honoka Mutsu, a japán édességüzlet tulajának lánya Rento Kirishima, és az igazán-igazán alacsony Yachiyo Hinata.

Az eredeti történetet Ikoma és Tomomoka Midori írta és illusztrálta.

Személyes vélemény: Volt már részünk nem egy ilyen típusú animében, és ez jó hír azoknak, akik kedvelik a szuper-rövidszoknyás szuper-hiperaktív és fegyverekkel szuper-jól hadonászó animés karakterket, akik közt általában a moe karakterek 4-5 típusa lelhető fel. Az okos, a hiperaktív, a nemes és a szerény… (Hasonló művek: Girls and panzer, Upotte!!. )
Magical Suite Prism Nana (まじかるすいーと プリズム・ナナ Majikaru Suīto Purizumu Nana):

Remélem sokan szerettétek a  Puella Magi Madoka Magica című animét, ugyanis testvérsorozata következik hamarosan. A történetről egylőre nem sokat lehet tudni, annyi biztos, hogy főszerepben három serdülő lányka áll, akik az elemi erők szakértőivé „Nanákká” változnak, hogy felvegyék a harcot a szörnyekkel.

Az animét prezentáló stúdió: Shaft.


Itaru Washioka ( 鹫冈至 Washioka Itaru) / Heat Nana ( ヒートナナ Hito Nana):
Szinkronhangja: Suzuko Mimori
Az eleme a Tűz. Fő fegyvere egy páncélkesztyű.
Életvidám lány, és nagy álma, hogy egyszer kijuthasson az Űrbe.

Asuka Asagi ( 浅木飞鸟 Asagi Asuka) / Earth Nana ( アースナナ ASU Nana):
Szinkronhangja: Asami Imai
Az eleme a Föld. Fő fegyvere egy íj és hozzá vessző.
Nagyon udvarias és kedves lány.

Kotone Oribe ( 织部琴音 Oribe Kotone) / Splash Nana ( スプラッシュナナ Supurasshu Nana):
Szinkronhangja: Eri Kitamura
Az eleme a Víz. Fő fegyvere egy elektromos gitár.
Félénk lány.


Kiniro Mosaic (Golden Mosaic, きんいろ モザイク):

Anime sorozat lesz a Kiniro Mosaic (Golden Mosaic, きんいろ モザイク) című animéből.

A 4koma (négypaneles - rövid történetes - manga) Shinobu és barátnői körül forog. A vendéglátós családból származó Alice angol felmenőkkel büszkélkedhet, a lánycsapat másik tagja Karen is félig brit vére miatt különleges, a sorozat szempontjából.

Az öt lánynak sok fejtörést okoz, hogy Alice-t beleszoktassák a japán hétköznapokba...


Kotonoha no Niwa (言の葉の庭):


2013 első félévében várható a nagy sikerű rendező következő mesterműve. Shinkai Makoto (新海 ) ismerős lehet mint a 5 Centimeters Per Second (秒速5センチメートル Byōsoku Go Senchimētoru); a The Place Promised in Our Early Days (雲のむこう、約束の場所 Kumo no Mukō, Yakusoku no Basho); vagy a Children Who Chase Lost Voices (星を追う子ども Hoshi o Ou Kodomo) rendezőjeként.

A történetről annyit lehet tudni, hogy szerelmi sztori, amely nem igazán nyugati értelemben vett szerelmet öleli fel, hanem az ún. 'magányos szomorúság' érzése köré fonódik.


Személyes vélemény: Már csak a csodás grafikai megjelenése miatt is érdemes időt szakítani rá. A legfőbb ok számomra azonban, hogy megismerjem a mögöttes történetét a filmnek.

Az anime film névjegye:

Rendező: Makoto Shinkai
Stúdió: CoMix Wave Films


Gin no Saji (Silver Spoon 銀の匙):


A történet főszereplője Yugo Hachiken, aki függetlenedni szeretne a családjától, így egy bentlakásos suliba jelentkezik, az Oezo Mezőgazdasági Középiskola (大蝦夷農業高等学校 Ōezo Nōgyō Kōtō Gakkō), Hokkaido-ba. Igaz az iskola gazdasági tanulmányokat oktat, de a fiú úgy gondolja, neki nem okozhat problémát semmilyen tárgy, hiszen keményen és jól tanul.

A probléma azonban ott kezdődik, hogy Yugo igazi városi ficsúr, és halvány gőze sincs a gazdasági és vidéki termelés mikéntjéről...

A manga az 5. Manga Taisho Award győztese is volt, 2012-ben. Hiromu Arakawa készítette, aki a Fullmetal Alchemist című sorozat megalkotója.

Manga névjegy:
Műfaj: Suli, Slice of Life
Író: Hiromu Arakawa
Kiadó: Shogakukan
Magazin: Weekly Shonen Sunday
Megjelenés: 2011. májusától folyamatosan
Kötetek: 5

A mangából 2013-ban várható anime.
Két új Ghibli film!
Személy szerint nagyon odavagyok a Ghibli stúdió által készített rajzfilmekért, nemcsak mert gazdag képi világa van, hanem mert mindig új és új. :) Csak ahogyan Japán.

1.   
    Kaze Tachinu and Kaguya-hime no Monogatari (The Wind Is Rising): A történet Jiro Horikoshi-ra, a második VH egyik nagy tudású tervezőjére (nevéhez fűzősik a Mitsubishi A6M Zero vadászgép tervezése). Alakját Tatsuo Hiro írta meg egy regényben. Csak úgy, mint máskor is, szerelemmel, akcióval és reménnyel teli filmre számíthatunk.
2.       Kaguya-hime no Monogatari (The Tale of Princess Kaguya): Egy izzó bambusznád belsejében egy apró babára bukkan főhősünk, akinek fogalma sincs milyen csodás történet szereplőjévé vált. Az eredeti történet, mint a cím is utal rá, egy népmese. A mese már több manga és anime alkotó szívét hódította meg: mint Reiko Shimizu-tól Kaguya Hime és Arina Tanemura-tól Sakura-Hime Kaden című kiadásokat.A legjobb 50 anime 2012-ből!
35 000 szavazat alapján, szép kis lista!
1. Kill Me Baby (1920)
2. Yuru Yuri ♪♪ (1538)
3. Hidamari Sketch Honeycomb (1514)
4. Little Busters! (1358)
5. Chuunibyou (1249)
6. Tari Tari (1244)
7. Hyouka (1168)
8. Sword Art Onlin (1131)
9. Kuroko’s Basketball (1130)
10. Accel World (1126)


Forrás és a további heylezettek: http://www.sankakucomplex.com/2012/12/31/top-50-anime-of-2012/

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hogyan menekülj ki Japánba?

Japán szépségtitkok