Japán városi legendák nyomában PART I. - A "kérdezz-felelek" esetek


Nemrég volt Halloween és így éppen ideje megidézni egy-két érdekes japán városi legendát, melyek nemcsak vérfagyasztóak, de kellőképp bizarrak is ahhoz, hogy azt mondjuk rájuk: ez is csak Japánban eshetett meg.A hasított szájú hölgy

A Kuchisake-Onna ( 口裂け女) egy japán városi legenda. A történet alapja hogy egy féltékeny férj úgy bűntette meg nejét, hogy felhasította annak a száját. Az első híresztelések a sztorival kapcsolatban 1979 táján kezdődtek Nagasaki prefektúrában.
Néhány helyen olyan pánikot okozott ez a kis történet, hogy a gyerekeket csak felügyelettel (tanári vagy rendőri), csoportosan engedték el az iskolából. Eléggé komolyan vették a dolgot.


A modern változat:
Manapság már eltorzult és igen furcsa formáját ismerjük a legendának mely magyarázatot ad arra, hogy a gyerekeket miért kell ettől a rettenetes szellemtől félteni.
Éjjel sétálni az utcákon gyerekeknek nem ajánlott, de ha még veszély is fenyegetheti őket, akkor egyszerűen tilos. Az ok egy sebészeti maszkot viselő nő szelleme. Japánban amúgy is sokan viselnek ilyen maszkokat, tehát a legendának ez a része mág nem is mondható különösnek. Az azonban igen, hogy a maszkot viselő titokzatos nő leszólítja a kisgyereket és ezt kérdezi: "Szép vagyok?". Ha a gyerek nemmel válaszol, akkor a biztos halál vár rá, felhasogatja a szellem egy ollóval, amit mindig magánál tart.
Ha igennek válaszol, akkor a nő felfedi mit rejteget a maszkja alatt és így kérdezi meg ismét: "És most?". Ha a gyerek nemmel válaszol, a nő egyszerűen kettészeli őt. Ha még mindig tartja magát az igenhez, akkor pedig az ő kis száját is felvágja ollójával, mint ahogyan az ővét vágta fel a férje a füléig.

Azonban ne essünk kétségbe menekülési útvonal is szerepel abban a mesében amit most mondok: ha bizonytalanok vagyunk a válaszban és mindenképpen élve szeretnénk túlleni az egészen, akkor mondjuk a nőnek azt: "Átlagosan néz ki.". Másik módszer lehet, ha zavarba hozzuk azzal, hogy visszakérdezünk: "És én szép vagyok?", amíg a nő ledöbben elmenekülhetünk. A harmadik módszer, ha gyümölgyöket vagy édességet dobálunk neki, merthogy állítólag azt szereti, és míg szedeget addig elfuthatunk.
Szóval nem reménytelen túlélni egy ilyen találkozást, de jobb ha inkább nem állunk meg furcsa maszkos nőknek akiknél még jókora olló is van. Brrr....

És egy kis videó a végére, csak hogy megjöjjön hozzá a kedvetek:

Hanako-san

Más néven a Toire no Hanako-san (WC-s Hanako-san). Elég érdekes városi legenda, melynek alapja egészen a II. Világháborúig nyúlik vissza. A legenda szerint akkor jelenik meg a szellem, ha hangosan a nevét kiáltják.

Ha biztos vagy benne, hogy vállalod a kockázatot és meg akarod idézni, akkor az iskola 3. emeletén lévő (ha van 3. emelet) női mosdó, 3. fülkéjébe kell kopogtatnod és megkérdezni: „Ott vagy Hanako-san?”… mire a válasz ez lesz „Itt vagyok.” És ha belépsz a fülkébe ott lesz Hanako-san, a piros szoknyájában, rövidre vágott hajjal.

Ezt a félelmetes játékot sokszor játszották a lányok vagy fiúk, afféle beavatási szertartás gyanánt is. A Hanako-san legenda Japánban olyan, mint Amerikában a Bloody Mary legenda.

Ahogy Bloody Mary nyugaton, úgy Japánban Hanako-san széles körben terjedt el minden prefektúrában. Azonban kisebb-nagyobb változtatásokkal ismert:
Yamagata prefektúra: Miután a kérdésünkre választ kaptunk a WC fülkénél, be kell lépni oda, azonban csak a legbátrabbaknak ajánlott. Ugyanis ami odabent vár, az nem kispályás lánykáknak való: egy háromfejű gyík próbál majd felfalni, aminek a hangja egy lány sikolyára hasonlít.

Iwate prefektúra: Miután Hanako-san hívása megtörtént (a fent említett kérdés) egy nagy fehér kéz nyúlik ki a fülke ajtaján ezzel rémisztgetve azt aki megzavarta nyugalmát.  

Kanagawa prefektúra: A hívás után egy véres kéz nyitja ki lassan a fülke ajtaját…

A legenda legnépszerűbb időszakát az 1950-es években élte.
Aka Manto

A legenda hölgyről szól, akinek gyönyörű arca már rengeteg bajt okozott neki életében is, és így halálában egy maszkot viselve jelenik meg áldozatai előtt. Aka Manto (avagy Vörös Köpeny) nyilvános vagy iskolai WC-ben jelenik meg.
A WC-ben, általában a legutolsó fülkében esik meg az eset. Itt egy női hang szólít meg minket: „Piros vagy kék papírt kérsz?”. Ha a Pirosat választjuk, akkor az átok addig szeletel amíg a ruhafoszlányaink teljesen át nem itatódnak a vörös vérrel. Ha a kéket, akkor addig folytogat, amíg a fejünk kék nem lesz. Ha egy teljesen másik színt mondunk, akkor azonnal a tüzes pokolba húz le az átok.
Egyetlen menekülő út, ha a válasz az, hogy nem kell papír.


Version 2.0

Másik változatban is él a legenda, mely szerint köpenyt ajánl fel a hang és nem papírt. Ha elfogadjuk a vörös köpenyt, akkor a saját bőrünk lenyúzásával „készül” a kért köpeny. Ha inkább kéket kérünk helyette, akkor a testünkben csörgedező vér teljes lecsapolásával kell számolnunk.


Version 3.0

A harmadik verzió pedig egy teljesen másik irányba fordítja a történéseket:
Egy iskolába hívtak rendőröket, ahol egy diáklány jelentette, hogy férfihangot hallott a lány WC-ben. A rendőrnő ment utána nézni a dolognak, míg férfi társa odakint várakozott.
Belépve a nő egy férfihangot hallott: „Piros mellényt veszünk fel?”, mire a rendőrnő válasza „Igen.” volt. A fint várakozó rendőr a határozott „Igenre” kapta fel a fejét és már nyitott volna be, mikor egy csattanás és egy sikoly követte a választ. Azonban mikor bement csak a társa lefejezett testére talált rá, amint a padlón fekszik a vérrel teljesen átitatott mellényében.ヽ(゚Д゚)ノ A cikksorozat Második része ヽ(゚Д゚)ノ 
Forrás:

Megjegyzések

  1. A képek tették a legijesztőbbé 😂 nagyon para ajánlom este nézzétek meg. Amúgy nekem a Hana ko san nagyon kedves "éjszakai barátom" mert minden éjjel valamilyen lány hang szólal meg a wc-ből és ilyenkor kinyitódik a wc ajtó és odajön hozzám. Bebújik az ágy alá ,mondva:Nem akarom hogy a szüleid lássanak. Reggel meg nincs is ott...valami gáz van itthon xdd

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések