Japán Fényei Évértékelő - 2014.


Kedves Olvasóim!

Akik közületek már évek óta követitek a blogot, tudják, eddig sohasem volt évértékelő bejegyzés. Szerencsére a 2014-es év sok mindenben gazdagította a blog életét és az enyémet is. Ezért föntöttem úgy, hogy a múlt évet összegezve írok egy kis bejegyzést. :)

Sikerekben gazdag és boldog új évet Mindenkinek!
A tavalyi évet a közel 300 megtekintéssel rendelkező Tavaszi animék leírásainak cikkével kezdtem. Emlékszem a 2013-as verzióhoz képest ez egy kisebb előrelépés volt, és PDF formátumban lehetett olvasni. 
Mivel szinte minden tavaszi animének ismertem a leírását és többe jó szívvel bele is vágtam, sajnálattal nyugtáztam, hogy az anime ipar elég súlyos stagnálásnak állt az elmúlt néhány évben. Ezért fordulhatott elő, hogy nem írtam sem a nyári, sem az őszi szezonról újabb előzeteseket. 

A tavalyi év azonban több szempontból is új színeket hozott a blognak és a 2013-ban alapított Facebook oldalnak. 
Az első Japan-WEEN után idén ismét megrendezésre került a 2014-es verzió, online berkekben. Az új agyszüleményem, a Hanami Days és a Japán Szilveszter eseményei mellett, melyek tulajdonképpen tematikus, érdekes posztokat jelentettek a számotokra - nekem pedig egy remek tapasztalatot és azt, hogy jobban megismerjem az ízlésvilágotokat. :)

A 2014-ben napvilágot látott, nem túl sok bejegyzések tartalmát tekintve kemény és sokszor aktuális témákat dolgoztak fel. Személyes kedvenceim között voltak Japán Sötét Oldalát (JSO) bemutató cikksorozat első témája, a Gyermekpornográfiát feldolgozó cikk vagy a nagy mémgyáros videó, a ME!ME!ME! elemzése. 
Lassan kezd csak összecsiszolódni az én fafejű ízlésem és a ti kedvenceitek. 

A 2014-es év leglátogatottabb cikkei

Amint a fenti képen is láthatjátok a leglátogatottabb cikk a Japán városi legendák voltak. Örömmel láttam, hogy megérte a belefektetett munka, hiszen a cikksorozat mind két része a top tízes listán szerepel.

Habár egy nagy kilengésnek nevezhetném a Japán szépségtitkok című cikket - mivel korántsem az én világom a téma - mégis Titeket kifejezetten lekötött, még akkor is, ha ennek a cikknek a színvonalától sokkal jobbat érdemeltetek volna. Köszönöm. :)

Oh, és itt van  KLK elemző cikkem, ami több személyből is, több fórumon kettős érzéseket váltott ki, és aminek szintén örültem. (Egyúttal be kell vallanom, hogy a cikket, nagy lendülettel még a sorozat első néhány részének kiadása után írtam meg - és azóta sem néztem végig - ezért ráférne egy kis vérfrissítés. Mégis tartom magam az ott leírtakhoz és szomorúan konstatálom, hogy a PSG-nek sosem lesz második évada... Persze, pont azon ritka animék egyikének, amit még meg is néznék... Jellemző. :D )

Igen, én is észrevettem, hogy kifejezetten érdekel Titeket a Lineup, vagy előzetes szezonleírások összesítése - ami a legnagyobb projektek egyike a blogon. Pontosan ezért nem készül belőle minden évszakra való. Mivel akkora figyelmet szavaztok ennek a témakörnek, ezért most ünnepélyesen esküszöm, hogy 2015-ben igyekszem kéréseteknek eleget téve, minden évszakra készíteni egyet. :)

Valamint - és zárójel kezdődik - még mindig nem keresek egy büdös garast sem a bloggal. :D A legoptimálisabb és legegyszerűbb megoldás az lenne, ha GoogleAds lenne a blogon, amit azért nem engedélyez Google bácsi, mivel szexuális tartalom is fellelhető a Japán Fényein. Többek között...

Még egy érdekesség ezzel a képpel kapcsolatban, hogy a Google Analytics és a blogspot felülete teljesen más eredményeket produkál, pl. míg az Analytics, ahogy láthatjátok, 500 látogatást eredményezett a Japán városi legendák első bejegyzésére, addig a blogspot szerint több, mint 1100-an voltatok kíváncsiak rá... Ezt az összeegyeztethetetlen eredményt máig nem igazán értem.

Külön köszönet érte, aki időt és energiát nem sajnálva végig olvasta a cikkeimet, tudom hosszúak... :D Azonban sokszor úgy érzem még így sem írtam le mindent, ahhoz hogy teljes képet kapjatok az egyes témákban, így nagyjából reálisan tudjátok megítélni és véleményezni a dolgokat.

Aztán itt van még...


A 2014-es év új- és visszatérő látogatóinak megoszlási aránya
A fenti diagram, a nagy dilemma, az örök ellenség és az én megszabadíthatatlan keresztem... Célom ugyanis elérni, hogy a visszatérő látogatók aránya legalább 50% legyen... Ehhez nekem kell fejlődnöm és odafigyelni az igényeitekre, melyről alább egy kis kérdőívben szeretnélek kérdezni Benneteket! :)

Még mielőtt nyomatom Nektek a reklámszöveget, a blog 2015-ös célkitűzéseiről...

A legnagyobb dolog a 2015-ös évben, hogy a blogspot felületén született - általatok ismert - Japán Fényei blog 5 éves lesz! Ennek a jeles alkalomnak hála jövőre célom, hogy az év első negyedében meglépjük a FB oldal 500-as lájk-számát, a blogon pedig az 50 követőt. Jövőre érdemes a Japán Fényeit figyelni, mert az eddigi legnagyobb nyereményjátékra invitállak Benneteket - várhatóan a blog születésnapja köré időzítve, tehát augusztus körül.
Ezeken felül pedig folytatódik a JSO sorozat újabb témákkal, illetve ahogy fentebb említettem, igyekszem minden szezonra összeszedni az animék leírásait. :)

Habár az itthon kevéssé használt felületek egyike a Twitter, a blognak mégis fenntartok egyet, mely a Facebook oldallal van szinkronizálva, DE van olyan tartalom, amit CSAK Twitteren olvashattok. Többek között ezért is bíztatok mindenkit, hogy csatlakozzon a Japán Fényeihez ott is. :)
Emellett a még kevesebben látogatott Google+ oldal is rendelkezésre áll Minden kedves Olvasóm számára!

UPDATE! Jelezték felém, hogy van, akinek nem látszik a beágyazott kérdőív. Így ezen a linken ők is kitölthetik! Köszönöm a megértéseteket! :) 

(A kérdőív kitöltéséhez - bármennyire is nyilvánosan osztottam meg - KELL Google account, ezért akinek van és be van jelentkezve kit tudja tölteni. Mivel ezzel a problémával most szembesültem először, ezért ezen a kérdőíven már nem tudok változtatni, viszont a továbbiakban a SurveyMonkey rendszerét fogom használni... Aki esetleg tud megoldást a problémára, az jelezheti nekem e-mailen vagy facebook-on.)

Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hogyan menekülj ki Japánba?

Japán szépségtitkok