Motto Onsen ni Ikou!A Fuji TV egyik produkciója, melynek a címe: Motto Onsen ni Ikou! avagy Let's go to the onsen more!.
Ennek a műsornak van egyik újabb verziója is, aminek az "Onsen ni Ikou!" címet adták.

A lényege, hogy Japán legjobb fürdőit mutassa be, leginkább szexis japán nőkkel a középpontban. Ezzel próbálják népszerűsíteni a forró vizű fürdőket. 

A cikkben nemcsak a műsorból láthatsz videót, de galériával és egy onsen szótárral is felszerelkezhetsz! 
Szexis estét! ;)


 
DE először tisztázzuk, mi is az az "onsen": Az onsen ( 温泉) a japán meleg forrásvizeket jelenti. Olyan helyekre alkalmazzák ezt a kifejezést, amely nemcsak fürdőzési lehetőséggel látja el a vendégét, de fogadó (Ryokan avagy japán szálloda, de vannak Bed and Breakfast szállások is: minshuku) vagy wellness is ki van építve a forrás körül. 
Japán, mint vulkanikus ország, rengeteg forró vizű forrással van ellátva az ország egész területén. Az onsen-ek a japán turizmus szerves részeivé váltak. 
Az fürdőket kétféleképpen is meg tudjuk különböztetni, hiszen vannak kültéri (露天风吕 vagy 野天风 rotenburo vagy notenburo) és beltéri fürdőhelyek is a szálláson kialakítva.

A fürdők persze nemcsak a szállodatulajdonosok kezén vannak, sok közülük az állám vagy magán tulajdon része.

Az onsen-ek gyakorta látogatott helyek nemcsak a turisták számára, de párok, családok, és akár cégkirándulások alkalmával is ellátogatnak ide - akik mind ki szeretnének kapcsolódni a hétköznapok forgatagából.

Az ilyen üdülők üzemeltetői és a japánok is beszélnek a meztelen közösség (裸の hadaka no tsukiai) jelentőségéről. Olyan érveket hoznak fel az onsen-ek mellett, mint a relaxáció, az ismerkedés a fürdőben és a nyugodt otthonos környezet (Japánban korántsem viseltetnek olyan komolyan a meztelenség ellen).

A japán térképeken gyakran láthatjuk ezt a jelet: ♨ vagy a kanji , 汤 (Yu, azaz "forró víz") ez az onsen-ek helyét jelzi. De gyakran használják az egyszerű hiragana jelet is: (yu) melyet a gyermekek is megértenek.

A hagyományos forrásokat kültérben helyezték el, habár manapság gyakran beltéri elhelyezés is gyakori, habár a kültéri még télen is ugyanolyan forró és nem lehetséges a megfázás sem. 
Az onsen-eket ugyan meg kell különböztetni a Sento-tól: a Sento nyilvános fürdő, mely minden esetben beltéri és fűtött csapvízzel működik. 

Az onsen-ek forrásvizének összetételét is törvény határozza. Eszerint a 19 meghatározott elem közül legalább egyet kell tartalmaznia a víznek. Ezen felül a forrásnak meg kell felelnie egy hőmérsékleti teszten is, mely legalább 25C°-t ír elő. A fürdő helyiségekben általában megtalálható egy mesterséges vízesés is (utaseyu (打たせ湯).

A kültéri kádakat legtöbbször: márványból vagy gránitból készítik. A beltéri medencéket rozsdamentes acélból, csempéből stb. készítik. 

Hagyományosan az onsen-eket férfiak és nők együtt vehették igénybe - a sento-t, mint nyilvános fürdőt pedig a nemek külön-külön használják. Ugyan az onsen-ek egyes eseteiben még van lehetőség a vegyes nemű fürdőzésre (konyoku habár itt is található külön részleg a nők számára vagy más-más órákban látogathatják nők és férfiak külön), a legelterjedtebb a nemek külön választása. A gyermekeket nemtől függetlenül, akármelyik fürdő helyiségbe be lehet vinni. 

További információ: http://en.wikipedia.org/wiki/Onsen - mint például: tetoválás, törölköző, fürdőruha és zajongási szabályok.

Na és most lássuk miről is beszélünk. Itt található egy videó a Fuji TV egy műsoráról. (Felhívás: eléggé szexuális tartalmú. Persze csak bizonyos határokon belül, ez azt jelenti, hogy: muszáj bemutatni és népszerűsíteni a fürdőket egy - legalább egy - szexis nő jelenlétével.)

Sankaku Complex cikk (egyik)

Megjegyzések

  1. Nem rossz :) Bár a fürdőből nem sokra emlékszem :D

    VálaszTörlés
  2. Jellemző... :D Nem tudom a japánoknak mennyire jött meg a kedvük a fürdőzéshez az ilyen videók után ... illetve inkább az a kérdés kivel jött meg a kedvük. xD

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések