Boku wa Tomodachi ga SukunaiAz évszak azon animéje, mely kissé fanservice, de mégsem, mert nem a semmiről szól. Azoknak is kedvez, akik a hárem animéket kedvelik, és azoknak is, akik az animés kliséknek nem tudnak ellenállni. Úgyhogy hajrá Haganai!Névjegy:

Anime:
Cím: Boku wa Tomodachi ga Sukunai

Rendező: Hisashi Saito

Írta: Tatsuhiko Urahata

Zene: Tom-H@ck

Stúdió: AIC Build

Megjelenés: 2011. október 7-től folyamatosan

Műfaj: (DANGER! Complex anime!) vígjáték, romantikus, hárem, school-life

Boku wa Tomodachi ga Sukunai (僕は友達が少ない, „I Don't Have Many Friends”), becenevén: Haganai (はがない).


A Haganai eredetileg egy light novel-ből indult ki, melyet Yomi Hirasaka írt és Buriki rajzolt meg, és amelyet a Media Factory adta ki. A light novel 2009 óta fut és eddig 7 kötete jelent meg.
A történet persze manga adaptációban is megjelent. Nem is egyszer. Az első megjelenése 2010-ben történt. A történetét Yomi Hirasaka írta és Itachi nevű művész illusztrálta. Ez a manga a Media Factory jóvoltából jelent meg és már 3 kötetét lehet elérni az üzletekben, illetve a Monthly Comic Alive-ban. Ezt a mangát a Seinen besorolásba tették.
A másik manga adaptáció ugyanebben az évben történt meg, azonban ez már Misaki Harukawa írása és Shouichi Taguchi illusztrációi által jelent meg. Ezt a mangát a Shueisha adja ki és a Jump Square-ben jelenik meg. Azonban a Misaki féle mangát már a Shonen kategóriába tették.
Ezen médián kívül még Play Station-n is megjelenik 2012 januárjában!


A történet

Hasegawa Kodaka egy cserediák, akinek a feltűnő szőke haja – melyet angol édesanyjától örökölt – és az erőszakos ’jenki’ tekintete nem teszik lehetővé, hogy könnyen barátokat szerezzen, habár nagyon nem is erőlteti meg magát.


Egy nap azonban Kodaka véletlenül meghallja amint egyik osztálytársa, akinek még a nevében sem biztos, Yozora Mikazuki valakivel beszélget a termükben. Ez csupán azért furcsa, mert a lány eléggé magának való és senkivel sem hajlandó szót váltani. Ebben a pillanatban azonban édesen nevetgél és csacsog valakivel. Kodaka kíváncsisága egyre nő, amint közelebb ér az ajtóhoz. Végül benyit és meglátja azt a valakit, akivel Yozora ilyen jól elvan.
…A nagy senkit.Sajnos Yozora-nak van az a jó szokása, hogy képzeletbeli bartánőjével beszélget, mert csak ő értheti meg az érzéseit.
A zavarba ejtő pillanat után beszélgetni kezdenek, és egyre több információ derül ki a két szereplő természetéről és érzéseiről is. Aztán Yozora felpattan és kijelenti, hogy klubbot fog alapítani, ahol igazi barátai lehetnek, de ott sem ám akárkik. (…)
Aztán kis flashback, amikor is betekintést nyerhetünk Kodaka iskolába érkezésének napjára és első osztályában tett bemutatkozására – ami mondanom sem kell mennyire nem lett fényes pillanat. Szóval leírta magát egy életre az osztálya előtt, és mivel az iskolai pletyka gyorsabb mint hogy kimondod „England”, délutánra már az egész suli rólad beszél.


De térjünk vissza Yozora-hoz, aki a klub meghívóba egy kis trükkös megjegyzést is elrejtett és csak azok léphetnek be az ún. „Neighbor’s Club-ba” akik ezt megfejtik.Első klubnapon máris csatlakozik hozzájuk valaki. Olyan valaki, aki nem éppen a legmegfelelőbb ebbe az elit klubba, ahol semmi helye a felvágásnak és a népszerűségnek. Sena Kashiwazaki ugyanis az iskola legjobb csaja. Minden fiú az ő lépteit lesi, igaz, lány barátnői egyáltalán nincsenek. Mondanom sem kell, hogy ez mennyire ellenszenves a kedves Yozora-nak, de végül Sena is a tagok sorába csatlakozik. […]Szereplők:
 
Kodaka Hasegawa (羽瀬川 小鷹Hasegawa Kodaka) Ryohei Kimura hangjával.
Kodaka egy elég kifinomult, szelíd és kiegyensúlyozott személyiség, habár a róla szóló pletykák egyáltalán nem erről árulkodnak. Angolos kinézete félelmetes hatást kelt és mindenki bűnözőnek nézi. Az apja az USA-ban dolgozik. Ő maga pedig egyedül vigyáz kishúgára.Yozora Mikazuki (三日月夜空 Mikazuki Yozora) Mirana Inoue hangjával.
Yozora hideg és kegyetlen jelenség, akinek nem is csoda ha nincsenek barátai. Sokszor sértő a leendő barátai felé és nehezen nyit az új társaságra. Viszont imád olvasni.

Sena Kashiwazaki (柏崎星奈 Kashiwazaki Sena) Kanae Ito hangjával.
Sena egy gazdag és népszerű lány, akinek lány barátai nincsenek, ugyanis féltékeny minden lánytársára aki el akarja venni tőle a rajongótáborába tartozó fiúkat. Sena mindent utál ami közönséges. Szép és egyszerre okos lány is, azonban nagyon arrogáns. Titkos tulajdonságai, hogy imdádja az eroge-t és a videójátékokat így a Sims-t is részben azért, mert így virtuálisan lehetnek lány barátai. Yozora sokszor sértő beceneveket talál ki neki, mint ’tehén’, de titokban ezeket nagyon élvezi.


Kobato Hasegawa (羽瀬川小鸠 Hasegawa Kobato) Kana Hanazawa hangjával.
Ő Kodaka kishúga, aki szintén csatlakozik a klubhoz. Ő rajong a sötétség teremtményei iránt, így a vámpírok iránt is amióta elkezdte nézni a ’Full Metal Necromancer’ című animét. Nagyon közeli kapcsolatot ápol a bátyjával, akit An-chan-nak nevez. Persze féltékeny is, ha úgy érzi hogy nem foglalkozik vele a fiú, annyit amennyit ő megérdemelne.Rika Shiguma (志熊理科 Shiguma Rika) Misato Fukuen hangjával.
Rika egy elsős diák és kiválló képességei vannak a tudományok terén. Többek közt azért csatlakozott a klubhoz, hogy közelebb legyen Kodaka-hoz. Szenvedélyes fogyasztója a Boy’s Love és doujinshi magazinoknak. Ő mindig harmadik személyben beszél.
Yukimura Kusunoki (楠幸村 Kusunoki Yukimura) Nozomi Yamamoto hangjával.
Ahm… Yukimura egy érdekes személyiség az animében tekintve, hogy fiú, miközben lány. Maid ruhái lányos külsőt kölcsönöznek neki, mégis fiús. Nincs önbecsülése, viszont odavan Kodaka-ért. Nagyon romantikus.
Maria Takayama (高山マリア Takayama Maria) Yuka Iguchi hangjával.
Nos ő a tanár a Klubban és apáca ruhát visel kis szív alakú csattal a hajában. Igen érdekes karakter, de őt is rengeteg klisés dologgal aggattál fel.Első benyomás:

Mit ne mondjak, engem már az irritál az animében, hogy hárem stílusa van. Sok benne a kiszámítható pillanat és tele van tipikus karakterekkel. Persze mindegyik egy kicsit másként tipikus, mint az átlag, de attól még ez így van. Jellemző karakterek és jellemző történet. Mikor a preview részt néztem azt gondoltam, hogy atyám… ez rettenetes: ez egy nagy fanservice. Aztán a ténylegesen első rész után kissé megváltozott a véleményem, és amint a karakterek leírásának néztem utána folyamatosan javult a benyomásom. (Van valami amit nem írtam le a karakterek háttértörténete mellé, és szerintem ez egy elég jó csavar a történetben. Szóval várom a végkifejlettet. :D )
Ha lehetne valamilyen módon értékelni így előre azt mondanám, hogy 10-ből 5 pont. A történet alapötlete tetszik. A karakterek egyhangúsága nem – és senki sem tud meggyőzni az ellenkezőjéről. Az első három karakterben van valami közös amit ugye nem írtam le, de direkt nem és ez színesebbé teszi, de nem győz meg teljesen. Reményeim vannak az animével kapcsolatban, de nagy eséllyel csalódom, hiszen már most ki lehet találni mi lesz a vége, pedig még csak pár rész ment le a sorozatból. (Őszintén remélem, hogy tévedek, de semmi kedvem egy újabb elrontott animét megnézni feleslegesen. Ezen kategóriás animéknek számomra a Toradora! befejezésekor végetért az élete.)

U.I.: Imádkozzunk a stúdióhoz!Megjegyzések

Népszerű bejegyzések