Tíz dolog, amit nehéz megérteni az animékben...Sok minden van - egyre kevesebb - amit nehéz megértenie egy külföldi fogyasztónak az animék jelenetiből. Itt egy csokorra való a legérthetetlenebbek közül. :)

Vannak köztük jogos pontok, de van ami szerintem egyértelmű. 


  1. A főhős legtöbb esetben ablak mellett foglal helyet ~ pl. osztályteremben. Oka, hogy jó sokat filózzon a főhős és ha kinéz az ablakon pont meglásson egy történetfordító eseményt.
  2. Rengeteg a telefonoszlopok és elektromos vezetékekkel telt jelenet. ~ Szimplán sok a vezeték Japánban és keskenyek az utcák. A reggeli, vagy esti fényekben pedig királyul néz ki. :)
  3. A mobiltelefonok legtöbbje felnyithatós. ~ Személyes véleményem, hogy ezek a telefonok praktikusak, olcsók és nagyon sokáig bírják feltöltés nélkül. Meg persze tele lehet aggatni mindenféle telefondísszel, mert ugye nem japán a japán, telefondísz nélkül. 
  4. A szereplők gyakrabban esznek rament, sushi helyett. ~ Ha ezt magyar vonatkozásban kellene példával bemutatnom azt mondanám, mi sem eszünk minden nap gulyás levest, pedig a külföldiek nagy része a goulash soup-t ismeri csak, mint magyar ételt. Tovább nem is ragoznám.
  5. A karakterek gyakran húzzák le egyik szemük alsó-szemhéját és közben nyújtják ki nyelvüket. ~ Szinte egyértelmű mit jelent ez a kifejezés. A rajongók nagy többsége mégsem tudja mi ennek a kifejezésnek a jelentése. (Én sem. UPDATE: a japán gyerekeknél elterjedt gesztus a nem tetszés kifejezésére, vagy a direktben gúnyolódásra. Magyarul, ne keressünk mélyebb magyarázatot mögötte.)
  6. A gazdag lányoknak szőke a haja. ~ Talán mert a nyugati kultúrára akarnak célozgatni, mint példa. És amúgy is Japánban egyre nagyobb teret hódít magának az Amerika-mánia. Legalább ez biztosan az egyik oka lehet.
  7. Az orrvérzéses jelenetek. ~ Az animék mindig is túlzásokról szóltak. Ebben a jelenetben is ez jelenik meg. Egyik answer szerint amikor valami perverzet látsz, megemelkedik a vérnyomás és ezt orrvérzés szimbolizálja. 
  8. A tolvajok fejükön kendővel és nyakkendővel az orruk alatt kerülnek megrajzolásra. Ellenben az egész arcuk felismerhető. ~ Én nem is emlékszem ilyesmire... xD Más?
  9. A németeket kedves emberekként mutatják be. ~ Passz. :/ (Vagy inkább nem akarok itt találgatni... :/ )
  10. Hetente csak egy epizód kerül sugárzásra. ~ Kis telhetetlenek! xD Kik állították össze ezt a listát egyáltalán?! xD


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések