A 7 legnépszerűbb alkalmazás Japánban


Manapság már tényleg eléggé átvette az okos telefon az uralmat a többi kommunikációs eszköz fölött. Zene, videó, térkép, üzenet, e-mail, időjárás és hírszolgáltatás… ja, és mellesleg telefonálni is lehet vele.
Azonban arról se feledkezzünk meg, hogy tele van szórakozással és mókával. Az internetről tölthető alkalmazások és szolgáltatások milliói várnak minden felhasználóra, hogy kielégítsék a vágyaikat. Persze a nyugati fogyasztók kedvencei között valószínűleg nincsenek olyan őrült megoldások, mint a japánokéban, ezért lássunk néhány tökéletes példát mennyire őrültek tudni a japánok.
(A lista csak ennek a hónapnak a legnépszerűbb alkalmazásait és internetes szolgáltatásait mutatja.)1.    Minbox

A Minbox egy kellemes kis alkalmazás, amely bármilyen méretű fájlt képes küldeni, egyszerűen és gyorsan. Sem méret, sem típuskorlátozás sincsen, így minden fájlt eljuthat a címzettnek bármilyen probléma nélkül.
Ez tehát egy komoly, kényelmes webes szolgáltatás, azok számára, akik gyorsan, könnyen szeretnének küldeni bármilyen méretű fájlt.
Probléma: A szolgáltatás nem Windows, hanem Macintosh gépeken használható.

Hivatalos honlap: https://minbox.com/2.    Unko ChatEgy csodás találmány azokra a magányos és elhagyatott pillanatokra, amikor éppen a porcelán trónon ülsz és nem jön az ihlet. Igen, az unko, finoman kifejezve kakit jelent.
Még ilyen kiszolgáltatott helyzetben is chatelhet az ember, azokkal a „bajtársakkal”, akik ugyanazt csinálják. Hogy miről beszélgethetnek egy ilyen pillanatban… nos, azt a fantáziátokra bízom.

Hivatalos honlap: http://unko-chat.com/


3.    WhisperNem véletlen a neve, ugyanis olyan internetes szolgáltatást takar, ahol mindenki egy néhány kattintással megoszthatja legféltettebb titkait a nyilvánossággal. Ez egy anonim oldal ugyan, de nem hülye… a problémája, hogy havonta 5,99 ropogós amerikai dollárba kerül, ami 1343,48 Forintnak felel meg.
A legjobb „suttogások” kikerülnek a weboldal főoldalára.

Hivatalos honlap: http://blog.whisper.sh/


4.    Gifzo


Egyszerű és gyors módja az animációkészítésnek: csak ki kell jelölni az animálni kívánt területet és szerkeszteni a gyors gombokkal. Egyszerű és nagyszerű, nemcsoda, ha olyan népszerű.
Egy hátránya, hogy csak japánul érhető el. (Ajánlás: angol nyelvű animációkészítő, pl.: gifboom (http://gifboom.com/ ))

Hivatalos honlap: http://gifzo.net/


5.    Slid.es


Szintén egy egyszerű és gyors webes szolgáltatás, amely segítségével könnyen készíthetünk animált és kreatív prezentációkat, bármilyen eszközzel. Teljesen ingyenes és csak egy felhasználó regisztráció választ el minket a használattól.
Akár PowerPoint akár Keynote diákat is készíthetünk.
Habár Japánban ez a népszerű, itthoniaknak inkább a Prezit ajánlanám.

Hivatalos honlap: http://slid.es/


6.    KitchHike


Ha jól veszem ki, ez egy olyan oldal, ahol pénzért be lehet jelentkezni egyes országokon belül, bizonyos személyekhez, akik egy egész sor menüvel várnak minket, nagyon sok szeretettel.
Japán, Malajzia, Franciaország, Törökország és még több ország lakója várja, hogy nála foglaljunk egy vacsorát, ebédet, reggelit. Meg lehet adni a dátumot és hogy hányan mennek el, hogy a szakácsnő felkészülhessen. Ezután meg fel kell venni a kapcsolatot a háziasszonnyal, akihez mennénk, nyilván bárki nem állíthat csak úgy be, de utána már csak a fizetés és foglalás van hátra.
Elég kreatív megoldásnak hangzik, igényes weboldallal, de a találkozó után ne felejtsünk el visszajelző értékelést írni.
Nos, Magyarország még nincs a listán, de remélem hamarosan ott leszünk mi is.

Hivatalos honlap: https://kitchhike.com/


7.    Web Designer Japan


Szintén egy érdekes weboldal, ahol Japánban, sőt Japánon belül, régiónként kereshetünk számunkra megfelelő webdesignert. Manapság egy weboldal határozza meg a szerkesztőjét és az első benyomás is itt dől el, így nem mindegy kihez fordulunk. Vannak itt webdesigner cégek, de személyek is. Aztán csak rajtunk múlik ki lesz a legmegfelelőbb.

Hivatalos Honlap: http://webdesignerjapan.com/
Talán nem volt annyi baromság ebben a cikkben, mint amennyire számítottál?

Még egy-két eszementség Japánból:

Sushi Cat


Az egyik legeszementebb androidos és ios-os alkalmazás, amit valaha láttam. Különféle sushiknak öltözött macskák ezek. Kinek a fejéből pattant ki azt nem tudom, de az biztos, hogy nemcsak Japánban, de nyugaton is kezd hódítani a Sushi-Cat alkalmazás.
A Sushi Cat alkalmazás legnagyobb vonzereje a macskákban van, ahogy néznek azzal a kikerekedett aranyos kis szemükkel… Szinte ellenállhatatlanok… vagy mégsem?
Mindenesetre a macskáknak bizonyosan nem esett bajuk a felvételek készítésekor, látható rajtuk az élvezet és az izgatottság elegye, ahogyan a kamerába – vagy mellé – néznek.

Hivatalos weboldal: http://nekozushi.com/Chat Perf


Egy meglepő alkalmazás japán kézből. Ki ne akarná érezni a frissen sült sütemény vagy a grillezett hús illatát, de nem lehetünk ott minden ilyen jeles alkalommal, és csak az ismerősünk által küldött képet tudjuk megcsodálni, majd letörölni a képünkről a lecsorgott nyálat.
Mostantól NEM! A japánok ugyanis kifejlesztettek egy olyan iPhone és Android alkalmazást, mely képes szagokat is továbbítani. Ehhez a jeles képességhez pedig nem kell más, mint egy telefonhoz csatlakoztatható kis készülék, mely a szagot átadja. Így teren és időn át küldhetünk szagokat a Föld másik pontján élő ismerősünknek, mondjuk az éppen elkészült bogrács gulyásunkról.
A Chaku Perfume Co. Ltd. már a tengeren túl élő felhasználókra is gondolt, és hamarosan nyugaton is elterjedhet a friss ramen illata, hogy úgy mondjam.
Persze nemcsak finom illatokat, hanem büdös szagokat is küldhetünk, akár izzadság, akár más fintorgásra méltó szagot.
Most már tehát nemcsak, hallani, írni, olvasni és hallani lehet az okos telefonokkal, de szagolni is.
Az alkalmazás idén ősszel kerül a virtuális polcokra, mindössze 4980 jenért, azaz 11 041,63 Forintért. Kissé borsos, de ez egy új lehetőség kezdete is!Megjegyzések

 1. Érdekes könyvet vettem: Kanazawa József: Japán-magyar közmondások öt nyelven c. A magyar és japán közmondások fura hasonlóságát mutatja be. Vajon honnan ered ez a hasonlóság... ? (alexandra )

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igazából szerintem minden nemzet közmondásaiban nagyon sok hasonlóságot lehet felfedezni. Jó néhány eleve a külföldiből ered - ha csak a magyart nézzük.
   Egyénként biztos jó olvasmány, habár egyáltalán nem értem hogy jön ehhez a cikkhez. :D

   Azért köszi, hogy megosztottad velünk.

   Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések