This guy is so SUBARASHII! – avagy miért jobbak a külföldi férfiak?
Oly sokszor említettem már, hogy Japánban a nyugati „kultúrának” nagyon nagy a népszerűsége. És bár a nyelvi készségeken (pl.: angol) még javítani kell, mégis hatalmas lelkesedéssel használnak angolból vett szavakat saját nyelvkörnyezetükben.
Ám nemcsak a nyelvet, de a nyugati embereket is nagyon szexisnek tartják – gondolok itt főleg a japán lányokra, akik egy George Clooney láttán olvadozva kapaszkodnak a Tokyo-i metrón.
 

Talán kissé túloztam, de annyi már biztos, hogy egy nyugaton teljesen átlagos kinézetű férfi japánban eszméletlen jó nőket kap meg magának. Például, az utcán jön velünk szemben az egyik James Bond filmből a szexi női főszereplő és mellette a pasija, aki legfeljebb a stáblistában az „irodai adminisztrátor #3” név alatt szerepelhetne.


Hogyan csinálják? Miként történhetett ez meg? Talán Madame Riri (http://www.madameriri.com/) oldala választ adhat:

7 ok, amiért egy külföldi férfi Japánban telitalálat a nőknél!


1.    Átlagfelettiség

Japánban a lakosság kevesebb, mint 2%-a külföldi. Ez rettenetesen kicsi százalék. Habár folyamatosan nő a külföldiek száma, még így is nagyon nehéz – hogy úgy mondjam – megmaradni Japánban.
Vannak akik mégis megpróbálnak ott munkát szerezni és élni mindennapjaikat. A különleges külföldiek, - esetünkben a fehér férfiak, - akik ritkák, mint a fehér holló* különleges helyet foglalnak el a japán hölgyek szívében.

*Igen, direkt! :D És nem, szerintem sem olyan vicces, mint elsőre hittem volna.

Most gondoljunk csak bele, hogy mi mit tennénk, ha japán nők – vagy férfiak lennénk – és egy nyugati férfi – vagy nő – élne a közvetlen környezetünkben. Bizonyára kíváncsian és átlag feletti figyelemmel közelednénk hozzá. Kissé felszínesen hangzik… de, valljuk be a mai szépségorientált világban minek kellene történnie?
Így még a legdivatosabb és japán átlagférfiak által meg sem közelíthető nők kelletik magukat, és közelednek a teljesen átlagos nyugati férfiakhoz.


2.    Csábító fizikai megjelenés

A japán lányok 85%-a
12 éves kora előtt veszíti el a szüzességét
Madame Riri arra is felhívja a figyelmet, hogy a nyugati férfiak sokkal „intenzívebb” megjelenésűek, szilárdabb testalkatúak és határozottabb arcvonásúak, mint a japán férfiak. A tuti siker titka – fizikai megjelenés terén – pedig, ha világos haj és szem társul a magas európai vagy amerikai testhez.
A japán férfiak ezentúl csak hátrébb kulloghatnak mögöttük, mivel nekik inkább fiminím vonásaik és kisebb testalkatuk van.

(Most az összes japán-, anime-, yaoi- és kitudja még milyen fan csajszik fújognak egy sort, de ahogy nekik különleges egy igazi, vérbeli japán pasi látványa, úgy a japán nők is így éreznek egy nyugati férfi láttán.)


3.    Rettenthetetlen határozottság

A japán nők egyre inkább rajonganak a nyugati fellépésekért – gondolok itt verbális fellépésre, melyek határozottságról és túláradó tesztoszteronról árulkodnak. Mi más kellene egy japán nőnek, mint ez. Egy határozott irányító jelenség, aki őszinte és nem kell heteket várni egy vallomására.
Sokan ezért is szeretik jobban a byugati férfiakat, mint a japán versenytársaikat. A japán férfiak szerelmi megnyilvánulásaira sokat kell várni és még ha el is szánják magukat, akkor sem biztos, hogy jön különösebben megnyilatkoznak. Romantikusabbak és visszafogotabban nyilvánulnak meg érzelmileg.
Eközben a nyugati férfi megmondja, ha tetszik neki valaki, és nem kertel, ha döntéshozásról van szó. A szavak embere és így ebből a szempontból is előnyt élvez a japán hölgyek szemében.


4.    Úriember a köbön

Mi már mind tudjuk, hogy Angliában, az öreg szigetországban, rég kihalt a fodros-inges, lovaglócsizmás, hősies és holtáiglan úriember figurája. Ezzel a japán hölgyek annyira nincsenek tsiztában. Az ő elképzeléseik szerint Angliában csak a fentiekben leírt úriemberek: lovagias és határozottan elegáns megjelenésű férfiak léteznek.
Habár Magyarországon is nagy sikert aratnak a nők köreiben az udvarias férfiak, mégis a rosszfiú sztereotípiájával ellátottak a sikeresebbek. Ezzel szemben Japánban a lovagias angol úriemberek a nyerők! Hogy úgy mondjam, olyanokat keresnek akik: hullajtsák öltönyüket a pocsolya fölé, hogy így segítsék át azon a bályos hölgyeket.
Ilyen persze úgy sem lesz! Sebaj, azzal is beérik, akik illedelmet tanultak és a „hölgyeké az elsőbbség” elv alapján működnek. Akik odafigyelnek a hölgyre és szinte hercegnő módjára bánnak vele. Fel van adva a lecke uraim!5.    Egy pasi olcsóbb, mint az angol nyelvóra

Félre a romantikával és az érzelmekkel! (No more feelings!)

Ne higgyétek, hogy olyan ritka, állítólag igenis megeshet, hogy a vonaton egyszer csak azon kapja magát az ember, hogy egy öreg fickóval társalog angolul. Sokan így tesztelik az angol tudásukat, és nem igazán izgatja őket, mi van velünk, vagy hogy mit mondtunk éppen.
Egy japán nő számára is értékes nyelvtanulási lehetőség lehet, ha egy nyugati – főleg angol, vagy amerikai – emberrel való társalgás. Ezt persze ma már interneten, ezer és egy oldalon keresztül is megtehetjük. (Mondjuk hallani élőben mégis más, mintha a google translate olvassa fel nekünk a szöveget. És a translate nem olyan jó az ágyban…)


6.    „Holnap utazom…”

Japánban a jogi szabályozás szerint sem maradhatnak a külföldiek olyan sokáig, és ha mégis, akkor annak megvannak a szabályai. Például: vízum NÉLKÜL 90 napig maradhatnak a magyarok, útlevél ellenében. Ha pénzkeresés céljával érkeznek, akkor 90 napnál kevesebb időszakra is KELL vízum.
Na, a kis kitérő után tehát: van 90 napja az embernek, hogy egy vizsonylag kapcsolatnak mondható valamit alakítson ki egy japán hölggyel az ottléte alatt.
Mivel sürget az idő a legtöbb ilyen kapcsolatban felgyorsulnak az események és néhány hét alatt el lehet jutni a legnagyobb mélységekig. Valljuk be ez a legtöbb férfi álmát is megvalósíthatsja.


7.    „Mesélj még arról a varázslatos helyről, aminek a neve: Eng-Land…”

Minden erre lyukad ki. Mondhatnám, hogy nem is a férfi érdekli őket, csak az ország ahonnan jöttek és/vagy származnak. Ez nem teljesen így van, de azért előny lehet, ha valaki angol származású (vagy legalábbis volt már Angliában – minél hosszabb ideig annál jobb).
A japán nőket teljesen elvarázsolja az angol és az amerikai mindennapi élet, a kultúra stb. Mivel ott minden csodásabb és fényesebb – és egyébként is ott élnek a daliás hercegek – ezért csak jó lehet, ami onnan származik. Még az olyan japán hölgyek szívét is el lehet varázsolni az angol mesékkel, akik egyébként nem túlzottan nyílnak meg a japán férfiaktól érkező randevú meghívásokra.*Extra fotó*


Fiúk, talán kaptatok még egy okot, amiért érdemes elmenni itthonról, de az már biztos, hogy legalábbis képzeletben érdemes elkalandozni Japán tájakra, ahol csinos japán-nimfák legyeznek cseresznyefa ággal és a japán legfinomabb gyümölcseivel kínálnak. És most felébredni…Forrás:


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések