Japán Halloween - NO BOYFRIEND = NO HALLOWEENA japán karácsonnyal ellentétben (amely nagy sikerrel ivódott be a japánok hétköznapjaiba és szívébe) a Halloween annyira még nem népszerű „ünnep”. Lássuk mi az, ami sikerült és mi az, ami egyelőre csak a felszínt kapargatja. Happy Halloween-t MINDENKINEK! :D

(És igen, elkezdődött a Facebook-on a JAPAN-WEEN nap, aminek keretében még több félelmetes sztorit és halloween-i érdekességgel ismerkedhettek meg. :) )
A MyVoice készítettegy felmérést a Halloween-i helyzetről (2010-ben). Ennek eredményeként derült ki, hogy a japánok 74,1%-a ismeri az ünnepet és tudja mi az esemény pontos célja október 31-én. Azonban a megkérdezettek 24,8%-a vallotta, hogy csak a nevét ismeri Halloween-nak, de más egyebet nem tud róla. Ugyanakkor a Toku-chi.com is készített saját berkekben felmérést, ebből pedig az derül ki, hogy az emberek 98,1%-a minimum hallott már a Halloween-ról.
Japánban tehát a legtöbb embernek valamiféle fogalma van a Halloween-ról és mint ünnepnapra tekintenek, mégis legtöbben egyáltalán nem tartják.

Habár egyelőre elég hűvös fogadtatásban részesíti a legtöbb japán a Halloween-t, mégis sok fiatalnak ez az este egy újabb ok a bulizásra. Sok középiskolában tartanak október 31-én bulit, esetleg külsős, nyugati tanárok segédletével.
Japánban a legnagyobb Halloween váró esemény eddig a Kawasaki Halloween 2012 volt, melyet október 28-án tartottak, 3 000 aktív résztvevővel és 100 000 nézővel.
Legtöbben az ünneplést eleve nem 31-én, hanem inkább a hétvégén tartják, de még aki a hivatalos napon ünnepli is, annál sem fordul elő a hagyományos amerikai Halloween-i est formája.

Az internetet kutatva pedig azt mondhatjuk, hogy legtöbben azért nem tartják a Halloween-t, mert nincs párjuk, akivel beöltözhetnének és egy jót mulatnának. Szóval ez is amolyan kétszázezredik Valentin Nap lenne, a február 14., március 14. és Karácsony után?
[Forrás egy 2012-es cikk lásd alább.]Forrás:

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések