Kísértetjárás Japánban – Top 10 lista


A japán filmkultúra mindig büszke lehetett magára a horror filmek tekintetében ha csak olyanokra gondolunk, mint a Kör sorozat (Ringu) vagy az Átok sorozat (Ju-on). Persze ezeken felül animékben és mangákban is jócskán felfedezhetünk horror témájúakat, pl. az itthon is futott Bújj, Bújj szellem (Gakkou no kaidan) vagy az új sikersorozat az Another.

Most azonban kilépünk a díszletek mögül és a valóságot tárom a szemetek elé. Így ebben a cikkben Japán top 10 legfélelmetesebb szellemjárta helyszínét látogatjuk meg, Ginti Kobayashi (regény író) közreműködése által.
No. 10 – Oiran bushi (Yamanashi)
411-es főút, Yamanashi városhoz közel: Meredek sziklák, gyors folyamú folyó, és egy sorozatgyilkosság története. Ugyanis a szóbeszéd szerint itt kísértenek azoknak a kurtizánoknak a szellemei, akiket ezen a félelmetes helyen gyilkoltak meg. Szám szerint 55-öt.

Itt található még egy még ijesztőbb függőhíd is, amely inkább Silent Hill érzést kelthet az ide látogatóban.   
Csodás szépségű természetes környezet, mégis egy véres történettel teli környék, ahová - akár igaz a horror sztori, (mármint a szellemekről) akár nem – az ember nem menne olyan szívesen. (Én biztos nem.) :)


No.9 – Doryodo romjai (Tokyo)Tokyo egyik városrészében, Hachiouji-ban járunk, az Otukayama Parkban: A parkban csak egy-két szikla és járdasor mesél arról, hogy itt egy templom állt hajdanán. Ugyanis a templom lebontásra került (1983-ban), 10 évvel egy idős hölgy meggyilkolása után – ami ezen a helyen esett meg.

A szellemsztori azonban itt nem ér véget, ugyanis egy másik gyilkosság is kapcsolódik ehhez a helyhez: egy egyetemista lányt gyilkolt meg itt a professzora. A történet szerint viszonyuk volt… és nyilván a professzor szeretett volna véget vetni az egésznek, egy nehezebb és keservesebb módszerrel. Azóta azt tartják, hogy ha csöndben maradunk akkor hallani az egyetemista lány fájdalmas zokogását ezen a helyen.


No.8 – 8 SSS Kanyar (Okinawa)


Okinawa-n sem lehetünk biztonságban: régen ezen a trületen éltek a Ryukyu bennszülöttek (琉球民族 Ryukyu minzoku). Azonban a történet lényege nem erre, hanem egy helyre mutat rá, ahol rengeteg szellem fotót készítettek az emberek. Az alábbi videóból pedig kiderül mi folyik azon a helyen. A srác körbe jár a területen és állítólag érzi az energiájukat, mármint a szellemeknek. Egyik hozzászólásból pedig az derül ki, hogy a videó megnézése után egy nagy energiát érzett a vállánál.

No.7 – Egy szentély Közép-Japánban

A hetedik helyszínt igazi titok övezi, ugyanis szinte semmit sem lehet megtudni sem az elhelyezkedéséről sem a nevéről. Mivel ezt a szentélyt rejtély övezi és csak a kezdőbetűjét: S, lehet tudni, Kobayashi javaslata az, hogy inkább maradjunk távol minden Közép-Japánban lévő S-betűvel kezdődő szentélytől… Ugyanis sok szentély a csend és a béke szigete lehet, azonban rengeteg ember rabolnak és gyilkolnak meg ilyen helyeken, egyedül az erdő közepén… elég félelmetes.
No.6 – Elhagyatott chusetsu alagút (Fukuoka)


Fukuokában egy elhagyatott alagútban járunk, ahová már belépni is csak a legbátrabbaknak sikerül. Természetesen nemcsak a sötét és a kosz miatt érdemes ide eljönnie a félelmet nem ismerőknek, hanem azért is, mert itt bizony gyilkosság folyt. Még ma is hallani az áldozat hangját: ’Ne!’.
A film pont egy horrorfilmhez tökéletesen esős és sötét időben készült. Két férfi hangja hallatszik benne, akik félelmet nem ismerve lépkednek a sötét alagútban… és akkor valami történik…*
No.5 – Teaházi romok (Miyako, Okinawa)


Nem mondhatni, hogy a legjobb kísértetjárta hely, de azt sem, hogy nem az, mivel semmit, szinte semmit nem lehet erről a helyről tudni. Én személy szerint nem is értem miért került fel a listára.
Ennyit tudok róla.


No.4 – Iskolai körépület romjai (Hokkaido)


Itt egy iskolaépület, elhagyatva és elfeledve. Ugyanakkor sok emlékkel és talán gyilkossággal teli is. Mindenesetre szellemjárta helynek tartják attól függetlenül, hogy semmi konkrétat nem tudok felhozni ennek bizonyítására. A többit igazából a képzeletetekre bízom.


No.3 – Aokigahara (Yamanashi)A világ egy legnépszerűbb öngyilkossághoz alkalmas helyszíne, legalábbis az öngyilkosok szemében, ugyanis a hely a San Fransisco-i Golden Gate híd után a második. A hatalmas 35 km2 –es erdőrengeteg a Fuji hegy lábánál terül el. Sűrű és csodaszép környék. Ugyanakkor félelmetes is. Népszerűsége egybevonható Matsumoto Seicho híres regényének népszerűségével, a Nami no Tou-val (1960.). Ugyanis a regény végén egy szerelmespár ezen a helyen követ el öngyilkosságot.
Az erdő története azonban ezzel nem ér véget, sőt még csak most kezdődik: a XIX. században gyakorta megesett az ubasute gyakorlata. Ennek értelmében az idősebb caládtagokat sűrű erdő mélyére kísérték, majd otthagyták őket, hogy éhes és szomjan haljanak.
Az 1950-es évek óta pedig 500-nál is több ember vesztette életét az Aokigahara lombjai alatt. 2002-ben 78 holttestet találtak az erdőben heverve. 2003-ra ez a szám azonban 100-ra emelkedett… Ezek után a kormány abbahagyta a holttestek számának és a haláleseteknek a közzétételét, hogy így próbáljon gátat szabni a „hagyománynak”. Azonban 2010-ben a 247 öngyilkossági kísérlet közül még 54 így is sikeres volt. Ezek után táblákat helyeztek ki az erdőben, melyeken angol és japán nyelven figyelmeztetnek mindenkit, hogy ne dobják el az életüket.
A holttestek számát azért tudjuk ilyen pontosan, mert a 70-es évektől kezdve tartanak a hatóságok holttestkeresést az egész erdőben.

2004-ben „Dzsukai- A Fák Tengere a Fudzsi Hegy mögött” (樹の海, Fák Tengere) címmel jelent meg egy film a gyilkos erdőről. A történetben 4 személy szerepel, akik elszánták magukat, hogy ebben az erdőben vessenek véget az életüknek.

Ezen felül az erdőben fellelhetőek úgynevezett ’wara ningyou-k’, szalma emberek. Ezek a woodoo szertartásos babához hasonlóak, és hasonló szerepet is töltenek be. A kiválasztott emberre átkot szórnak, mint ahogy a bához szögezik őket.No.2 – Kórházi romok (Észak-Kantoban)


Az elhagyatott kórházak mindig izgatták az emberek fantáziáját, mint az elhagyatott iskolák. Ezek nemcsak tökéletes helyek arra, hogy egy eddig ismeretlen fertőzést kapjon az ember, de még halálos félelmet is kelthet bennünk. A szintén ismeretlen nevű kórház romjainál úgy tartják szellemek kóborolnak. Titokzatos szertartások és suhanó fehér ruhák amikről a szemtanuk állítólagosan beszámoltak.
Az alábbi videó pont erről az „N” kórházról szól.
No.1 – Cipők temetője (Shinsekai, Osaka)


Ezen a területen fekszik egy kiégett épület, melyben csak néhány fellógatott cioő árulkodik arról, hogy valaha itt valakik laktak. Egy szemtanú állítása szerint látott egy életnagyságú babát lógni a romoknál, azonban később kiderült az nem baba, hanem egy valódi holttest volt.
Videó nélkül ennél az esetnél sem hagylak titeket.


Személy szerint az Aokigahara erdő keltette bennem a legnagyobb félelmet, videók ide vagy oda. Ezek után már csak egy jó horror filmre vágyom és arra, hogy megtaláljam azt a 2004-es filmet ami a fenti erdőről szól. Nagyon kíváncsi lettem. Azonnal frissítem a cikket ha találok valamit. :)


*…semmi. Most cs*sztél el 10 percet az életedből. ^^

Forrás: http://en.rocketnews24.com/2013/08/14/the-top-10-haunted-spots-in-japan-as-chosen-by-a-professional-ghost-chaser/

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések