Japán városi legendák PART II. - Bizarr történetek


A korábbi részben már sorra vettünk egy-két érdekes japán városi legendát, ideje a többinek is a végére járni, jöjjön a következő adag kissé gusztustalan, kissé visszataszító, de mindenképp hihetetlen történet.Teke-Teke

Más néven Tek-Tek, egy japán városi legenda, mely szerint egy fiatal nő, vagy iskolás lány ráesett a sínekre, azonban a vonat közeledett és... megtörtént a legrosszabb, a hölgy testét kettészelte a sebes vonat.
A Teke-teke legenda szelleme Onryou (bosszúálló szellem): Kaszát vagy fűrészt hord magával. A könyökén közlekedik, mivel a teste másik fele már nem alkalmas a járásra, és ahogy megy adja ki a jellegzetes tek-tek hangot.
Ha valaki éjjel találkozik a szellemmel és nem elég gyors, könnyen válhat belőle is tek-tek harcos.

A városi legenda alapja egy találkozás, amikor egy kisiskolás fiú éppen egy fiúiskola mellett haladt el, amikor az egyik ablakban meglátott egy gyönyörű lányt könyökölni. Meg is lepődött mit keres ott a lány, de mielőtt megkérdezhette volna a lány kiesett az ablakon és a fiú akkor vette észre, hogy nincs alsó teste. A döbbenettől sokkos fiú hamarosan kettéhasadt állapotban csodálkozhatott tovább a túlvilágon.

Version 2.0

Egy hasonló történet terjed egy másik lányról, Kashima Reiko-ról, aki szörnyet halt miután a lábait leszakította a vonat.
(Kashima: a Kamen Shinin Ma (Maszk, halott démon) rövidítése.)

Kashima a nyilvános WCknél kísért, ahol a kedves vendég lábát követeli. Ha persze rosszul válaszolunk, akkor el is veszi amit annyira akar. De semmi ok az aggodalomra, mert a helyes válasz ha utasítjuk, hogy menjen a Meishin vasútállomásra, és ha azt kérdi kitől tudjuk ezt, akkor mondjuk, hogy Reiko Kashima-tól. Tűz vagy szégyen


1932. december 16-án történt egy tűzeset a Shirokiya Áruházban, Tokyo-ban.
A legenda szerint néhány eladó hölgy a nagy tűz elől a 8 emeletes épület tetején talált menedéket. Onnan kellett volna leugraniuk a földön várakozó tűzoltók által feszített hálóba. A baj csak az volt, hogy a hölgyek a kimono alatt nem viseltek fehérneműt.
Választás előtt álltak, vagy ugranak és szégyenteljesen, de megmenekülnek, vagy a halált választják és a megszégyenüléstől menekülnek meg… Ha a legenda nem lenne még így is elég durva, a végkifejlet szerint a hölgyek inkább a halált választották.
A valós adatok szerint 14 ember életét követelte a tűz.
És a legenda szerint az eset után szabályozásra került, hogy minden hölgynek kötelező fehérneműt viselnie a kimonoja alatt.
Ez a hihetetlen történet aztán bejárta egész Japánt és Európát.

Shoichi Inoue, a japán szokások, és építészet professzora azonban ezt a történetet merő zagyvaságnak tartja. Az ő véleménye szerint – és szerintem igaza van – a fehérneműt nem viselő hölgyek története egyszerűen a nyugatiak számára lett kitalálva, hogy így eladhatóbb és érdekesebb történet legyen belőle az európaiaknak.

Átkozott zsepireklám


Egy 1980-ban megjelent a Kleenex zsebkendő reklámja miatt zavarodtak meg az emberek egész Japánban. Több vélemény szerint ugyanis a reklámban megjelent hölgy abban a fehér tóga szerű jelmezben, mellette pedig a kis japán ogrénak öltözött gyermek képe bizarr és elfogadhatatlan, de ha mindez még nem lenne elég, akkor aláfestő zeneként az " It's a Fine Day " című dal megy, ami pedig úgy hangzik, mint valami német nyelvű átok az emberek szerint. (A zene egyébként angol nyelvű. DE ez a változat tényleg elég bizarr.)
A reklám megjlelenése után mindenki átokról beszélt és több, a reklám megjelenése után nem sokkal történt halálesetet is ennek a csodareklám átoknak tulajdonítottak. Ha még ez nem lenne elég, akkor más pletykák is szárnyra kaptak. Eszerint Keiko Matsuzaka, a reklámban szereplő hölgy, egy démon gyermeket pottyantott… De ez még csak a történet kezdete, ugyanis állítólag a filmben szereplő kis démonnak öltözött gyermek pedig nemsokkal később elhunyt. A stábtagok közül pedig többen megbetegedtek vagy rejtélyes körülmények között balesetet szenvedtek.
Viteldíj: halál

A legenda szerint sötét csendes éjjelen egy ember leint egy taxit. Mikor a taxis felveszi és megkérdezi, hogy merre akar menni az utas ismeretlen helyet határoz meg. Ez még nem elég gyanus, ezért a taxis arra kéri az ismeretlen embert, hogy navigáljon neki. Azonban az út egyre kanyargósabb, és egyre hosszabb lesz… sikátorokon át, hosszabb rövidebb kisutcákba vezet, de egyes híresztelések szerint akár ki, egészen a város határán kívülre. Mire a taxis gyanakodni kezd, hátrapillant, hogy számonkérje az utast meddig akar még menni? Ekkor nagy megdöbbenésére az utasnak hült helyét találja.
Ijedtében a taxis persze el akar menekülni, mielőtt rosszabbra fordulna a helyzet, azonban az ismeretlen uton hátramenetben egy szakadékba zuhan és életét veszti.Japán városi legendák a médiában:

Filmek

Kuchisake-onna (Hasított szájú hölgy)
·         Kuchisake-onna (1996)
·         Kannô byôtô: nureta akai kuchibiru (2005)
·         Carved (2007)
·         Kaiki toshi-densetsu - Kuchisake-onna (2008)
·         The Slit-Mouthed Woman 0: The Beginning (2008)


Toire no Hanako-san  (WC-s Hanako-san)
·         Hanako (1995)
·         Gakkou no Kaidan (1995)
·         Shinsei toire no Hanako-san (1998)


Teketeke
·         Teketeke (2009)
·         Teketeke 2 (2009)
·         Otoshimono (2006)


Manga

Kuchi-sake Onna Manga
·         Kuchi-sake Onna
·         Kuchisake Onna Densetsu

Anime
·         Ghost Stories (学校の怪談 Gakkō no Kaidan)
·         Hell Teacher Nūbē
·         Toshi Densetsu


ヽ(゚Д゚)ノ A cikksorozat Első része ヽ(゚Д゚)ノForrás:

Megjegyzések

  1. azért vicces, hogy az összes legendában ,csak nőkről van szó :) azért ennyire nem ijesztőek a lányok emlékeim szerint :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :D a történelemben is a férfiak hozták a döntéseket de a nők irányítottak. Ez nagyon általános lett.. igaz? xD a lényeg hogy ezen nem kell meglepődni. :D

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések