Panty & Stocking with Garterbelt



Panty and Stocking anime 2010 cover  

Panty & Stocking with Garterbelt (パンティ&ストッキングwithガーターベルト Panti ando Sutokkingu wizu Gātāberuto)

Directed by Hiroyuki Imaishi
Music by Taku Takahashi
Studio Gainax
Network Terrestrial: syndicated (8 markets)
Nationwide: BS NTV, AT-X
Original run October 1, 2010 – ongoing
Episodes TBC (List of episodes)

Rég,... sőt, soha nem láttam még ilyen stílusú - nem csak grafikailag, hanem mondanivaló és hangulat szinten is - animét... Amikor először láttam meg az új animék sorában, nem hittem, hogy érdekelni fog. Látszólag egy gyerekes, unalmasnak tűnő sorozat. Ez nem így van. Ha jól tudom, a stílust amivel készült, Pop-nak hívják (ezt még az itthon is megjelent MANGA könyvemből olvastam),de egyáltalán nem azért Pop mert cuki, ...
Akció dús és komikus elemekkel megfűszerezve készült, csipetnyi kritikus hangnemmel és sexuális jelenettel, ínyenceknek kifejezetten ajánlom. Aki megunta a sok halálisten históriát éppen ideje hogy változtasson...

Panty és Stocking a két angyal, azért jöttek Daten City-be (egy szójáték, a datenshi 堕天使 szóra, ami azt jelenti "Fallen Angel"), hogy megtisztítsák a várost a gonosz szellemektől. Na persze... Az Anarchy Sisters néven ismert nővéreket szépen kirúgták a Mennyországból, mert rossz kislányok voltak (erről később). Daten City egy település a Mennyország és a Pokol között. A furcsa szörnyek uralta város segítségeként jelent meg a színen a két nővér, akik különleges képességeikkel elpusztítják a gazfickókat. 

Az angyalok különleges képessége, hogy a ruhájukat át tudják alakítani fegyverré. Innen a nevük:
Panty, a bugyikat pisztollyá puskává... , Stocking pedig a harisnyákat alakítja kardokká. 

Amint említettem, a lányokat rossz viselkedésük miatt kirúgták a Mennyországból, sajnos nem tudom mi lehetett ez az ok pontosan... de azért a sorozat eléggé sejteti. 
Panty ("sexy celebrity blonde") egy stexis szőke csajszi, aki minden jó pasit az ujja köré csavar, és... hát meg is mutatja nekik milyen egy angyal "szerelme" (és még szépen fejeztem ki magam). Panty nem csak orgiáiról híres, hiszen tőle több csúnya szót egy fél óra alatt nem sokszor hall az ember, olyan trágár szavakkal illet mindent, hogy az eddig látott részek alatt már azt hiszem majdnem minden efféle kifejezést megtanultam japánul is...
Fegyvere a saját, vagy mások bugyija (ha sajátja épp nincs kéznél), melyet "Backlace"-nek(バックレース Bakkurēsu) hívnak, amit a Daten City-t ostromló szellemek ellen használ.
Tudni kell még róla, hogy a nővérek közül ő az agresszívabb, szereti a fűszeres ételeket, utálja a cukrot és a szeretetet, annál inkább szeret a középpontban lenni és élvezni a hírnevet és persze.. mindig megkapja amit szeretne.

Stocking, Panty ellentéte, imádja az édességeket és utálja a fűszereset. Felül sötétkék, alul rózsaszín hajával és góthos öltözetével nővére - mondhatni - árnyékában él. Ő inkább befelő forduló magának való alkat, nagyon édes a karaktere. Kawaii kis csajszi, aki mellett mindig ott van a kis kitömött macsekja is. Ő a harisnyáit tudja fegyverré alakítani ("Stripes I & II") Látszólag nyugodt és értelmesebb, mint Panty, de ha provokálják, akkor ugyanolyan, vagy még rosszabb, agresszívabb is tud lenni.Ahhoz, hogy kihúzza nála az ember a gyufát, elég a súlyával piszkálni vagy az édességeit babrálni.
Honekoneko (ホネコネコ - "Bone Kitten"), a már korábban említett plüssállatka kifejezései gyakran vannak egyensúlyban Stocking-éval. 
Persze Stocking-t sem kell félteni, hiszen bikinis partikra és orgiákra követi nővérét, és ha kell erőszakosan fellép a maga igaza mellett.

Garterbelt a lányok mentora és Daten City tiszteletese... ha mondhatom így.. Ő adja a küldetéseket az Anarchy nővéreknek, ám sokszor nem ilyen komoly a karaktere, hiszen már volt rész mikor megmutatkozott homoszexuális énje is. A sorozatban "Master G" néven is említik. A múltjáról azt kell tudni, hogy egy gengszter volt, és a város legnagyobb gonosztevője, de lelőtték az irodájában. Aztán felment a Mennybe, ahol Istentől kapott egy - még nem tudni milyen - küldetést. Amikor viszont ellenállt őt örök hallhatatlanságra ítélték, hogy átélje a napjaink "teremtését", gonosz világát.

Chuck, a kis cipzáros állat figura, aki mindig ott van a lányok mellett. Ő tulajdonképpen olyan szereplő ebben az animében, mint a South Parkban Kenny, ő is minden részben halálos sérüléseket szenved, de végül is mindig "feltámad". Amikor a Mennyországból küldetéseket küldenek a nővéreknek, gyakran használják az ő testét, mint postaládát. 
Chuck agyát egy kis vörös ördög irányítja, aki ki tud szállni a cipzáron keresztül. 

Brief egy önkéntes szellemvadász, aki a nővérekhez csapódott, és körülrajongja őket. Mindig ott van a hátán egy Ghost-radar, amivel azonnal kiszúrja a gonosz szellemeket. Panty és Stocking közömbösen tekint a fiúra, akit "Geek Boy" csúfnéven szólítanak meg, és mondanom sem kell, hogy gyakorlatilag kihasználják ahogy tudják. Szegény fejének nem elég ez, még Garterbelt is folyton zaklatja szexuálisan... 

Panty-nek és Stocking-nak ahhoz, hogy visszamehessenek a Mennybe össze kell gyűjteniük egy megadott mennyiségű "Heaven Coins"-t, melyet minden elpusztított szörny után kapnak. 

A sorozat 2010. októbere óta fut, és töretlen, a Gainax támogatásával. Különleges stílusa teszi egyedivé, én meghajlok a nagysága előtt és ajánlom mindenkinek, aki kicsit másként akarja látni az animéket. 


Megjegyzések