Black Rock Shooter – Minden, amit tudnod kell mielőtt megnézed az OVA-t - PART III.


Na végre itt vagyok a harmadik és egyben befejező résszel a Black Rock Shooter háza tájáról. :) Rermélem megérte végigszenvedni az eddigi részeket, és azt is, hogy érdekes és tartalmas lehetett mindenki számára. 

Ebben az utolsó részletben fogok kitérni az OVA-ra a Mangára és a Figurákat is megtekinthetitek közelebbről - az összeset! :) 

Nem utolsó sorban egy PV a 2012 januárjában debütáló animesorozatról. :)
Jó szórakozást!
BLACK ROCK SHOOTER OVA

A sok öröm és összemelegedés végre meghozta a gyümölcsét, és megszületett a ha lehet még nagyobb sikerekkel kecsegtető OVA film, amely közel hatvan perccel rövidíti meg életünket.

Ebben az esetben tényleg igaz, hogy minden egy dallal kezdődött.
Huke ugyan kitalálta a karaktert és később meg is formálta a BRS világát, de Ryo segítsége nélkül nem született volna meg a Black Rock Shooter, mely lassan de biztosan kezd kitörni az ismeretlenség homályából itthon is.
A Huke művei nyomán megihletődött Ryo zenéje megteremtette a történet alapkoncepcióját. Ami eddig csak körvonalazódott, amit csak sejthettünk, és amire sosem gondoltunk volna. Ez mind megjelenik a Black Rock Shooter OVA filmjében. Annyira természetes és annyira természetfeletti az egész. Imádnivaló animációval és zseniális karakterekkel. Illetve egy méltatlanul egyszerű alapgondolattal.

2010. július 14. amikor először láthatták meg a rajongók a filmet Japánban.A történet egy végtelenül egyszerű eseményláncolaton alapul, amit egy alapvető emberi tulajdonság indít el. Na jó, hogy ne legyek ilyen titokzatos inkább elmondom miről is van szó.

A történet két szálon fut egyszerre, melyek csak a videó végére érnek össze és ennek köszönhetően a néző fejében is csak ekkor rakódnak össze a történet kis darabkái és megtörténik a csoda. PUKK! (Na igen, ez kissé túlzás…)

Kuroi Mato az energiabomba karakter izgatottan kezdi meg első napját a középiskolában. Az iskola kapujában találkozik először osztálytársnőjével Takanashi Yomi-val. Yomi szinte semmibe veszi a lányt, azonban később egy sikeres beszélgetés után összebarátkoznak. Év végére pedig igaz barátnőként válnak el egymástól a nyári szünet idejére.
A következő évben új osztálybeosztással kezdődik, ami a két lány szerencsétlenségére különválásukat eredményezi. Függetlenül attól, hogy más-más osztályban kezdik második évüket próbálnak pozitívan hozzáállni a dolgokhoz és még így is mennél több időt együttölteni. Azonban ez nem megy olyan könnyen, mint azt tervezték.
Mato és Yomi iskola utáni foglalkozásba kezd és úgy néz ki végre együtt tudnak lenni legalább ilyen alkalmakkor. (Mato kosárlabda irányában talál pozitív visszaigazolásra, míg a háló másik oldaláról szemlélő Yomi magassága miatt a röplabda csapatot gyarapítja.) Edzés után együtt töltik az időt egészen sötétedésig.
A két barátnő kapcsolata megmenekülni látszik, azonban Mato egyre többet van a kosárlabda edzőjével, Yuu-vel, aki még tőle is alacsonyabb. Minél több időt töltenek együtt az újdonsült barátok, annál kevesebb figyelmet szentelnek a háttérben kullogó Yomi-val.
Míg egy nap Yomi nem jön iskolába. Ekkor eszmél rá Mato mit veszített el. Az ügy rendőrségi nyomozásig fajul, azonban hiába a keresgélés, ha Yomi már másik dimenzióban várja ellenfelét. […]

A történet tehát tulajdonképpen a féltékenység és a megbántottság furcsa elegyével dolgozik, mely a Black Rock Shooter és a Dead Master féle harcos jelenetekben vizualizálódik.

Sok-sok kritikát és csalódott rajongói beszámolót olvastam, de én nem éreztem csalódottnak sem hiányosnak a történetet (habár nekem a vesszőparipám a befejezetlen történetek értéke). Igen, befejezetlen volt a lánc de szerintem inkább mondjuk úgy, hogy még jobban felkelti az emberben a kíváncsiságot, hogy utána nézzen a dolgoknak. Mindenesetre nem éppen a rajongóknak szánták, inkább látom benne azt, hogy új követőket toborzó film, vagy egy alapozó, kedvcsináló, ami után egyértelmű, hogy megnézzük, elolvassuk esetleg megvesszük a mangát, a játékot és várjuk a jól megérdemelt animét.

Mostmár büszkén mondhatom, hogy örülök, hogy tudom mi, illetve ki is az a Black Rock Shooter és örök ellenfele, Dead Master.

Zárójelben! (Bár a történések eléggé kiszámíthatóak, a néző mégis megkönnyebbülve nyugtázza, hogy úgy történnek az események, ahogy ő is elképzelte és nem azt érzi, hogy majd halálra unja a fejét.)

Még nagyobb zárójelben! (A film már a kezdetektől fogva a tipikus BRS féle kékre hajaz, és a történet végére teljesen beleivódik a tudatalattiba a nézőnek. Nos, mondhatni jó kis marketing stratégia. Nekem tetszik, hogy szinte az egész film totál kék.)

Karakterek az OVA-ból

Kuroi MatoEnergikus és vidám jellem. Igazi jóbarát karakter. Jellemzően egy térdén lévő kötéssel ábrázolják, ami a kosaras tevékenységére utal.
Plusz infó Mato-ról: Mato vezetékneve a Kuroi fekete ruhákat is jelölhet, a keresztneve pedig céllövészt jelent.
Mato-nak van egy kisöccse is, akit Hiro-nak hívnak.
Kuroi Mato (黒衣マト) név más jelentésben, de ugyanazzal az ejtéssel: 黒い魔都 (Black Devil's Castle).
Nem tudni semmit az apjukról, mert ő nem szerepel a filmben. Vagy nagyon elfoglalt, de valószínűbb, hogy már nem él a családjával.

Idézet: "I noticed your phone doesn't have a strap. I think it's rather lonely." („Észrevettem, hogy nincs telefondísz a mobilodon. Biztos magányosnak érzi magát.”) Mato mondja Yomi-nak.

Takanashi YomiMondhatnánk csendes, visszahúzódó ugyanakkor kedves és vicces lány. Táesaihoz képest igen magas, amit Mato többször is megjegyez. Kora ellenére érett, nyugodt természet. Azonban hajlamos arra hogy nem mondja ki mit érez, a féltékenységet és a bántást sem. Inkább magába fojtja.
Plusz infók Yomi-ról: Általánosan a Yomi (ヨミ) név kanji írása azt jelenti: Alvilág (黄泉).
Mato egyszer szóváteszi Yomi-nak, hogy hogyan is kell olvasni a vezetéknevét (Takanashi, 小鳥遊), mely azt jelenti „little bird play”. Azonban Yomi elmagyarázza, hogy a vezetékneve egy japán mondásra utal: „When the hawks away, little birds play.”
Ha még közelebbről megfigyeljük a kanji írásban a családi nevét, „Takanashi”: pontosítva így is lehet írni Takai (), ami magasat jelent. Azonban a Nashi (), már tagadást, azaz, ha összeolvassuk az jön ki, hogy „not tall” (nem magas; 高無).

YuuŐ elég idegen karakter. Nem igazán ismerjük meg a filmben. Tulajdonképpen a „másik énjét” sem ismerjük, pedig szerepel pár pillanat erejéig. Hasonló karakter, mint Mato, azonban ha lehet méginkább extrovertált, igazi kis duma-bomba.
Mást nem igazán tudunk meg róla, minthogy ő Mato kosárcsapatának az edzője és igen erős személyiség, mindazonáltal kedves.

Black Rock Shooter manga – Innocent SoulNos, igen. Oly sok más médiumon kívül még manga formátumban is élvezhetjük a BRS világát.
A Black Rock Shooter témájával foglalkozó manga alcíme: „Innocent Soul” („Ártatlan lélek”)

A manga egy lány történetét követi, aki a „Threshold” (Hazawa) világában él, a világban, mely az ég és a föld között van. Ez a világ a tisztátalan lelkeké, akik itt kénytelenek élni. Nem emelkedhetnek az égbe, hiszen „saját súlyuk” lehúzza őket ebbe a világba, ahol állandó hadviselésre hivatottak.

Ezt a mangát Suzuki Sanami írta és illusztrálta. Műfaja a shounen és a fantasy keveréke. 2011-ben jelent meg és már a harmadik kötete is lassan megjelenésre kerül. A manga a Young Ace-ben jelenik meg havonta, már június óta. A magazin a megjelenést megelőző számában „eddig sohasem látott Black Rock Shooter-ként” jelentette be a manga sorozatot.

A manga


Black Rock Shooter – Figura kollekció
Valljuk be, kevés olyan original anime van a világon, mely ennyi figurát, kelléket, és mindenféle fan-cuccot dobott volna piacra, mint a BRS. Ez a figurák számán is meglátszik – arról nem is beszélve, hogy az anime még meg sem jelent, ami után még több gyűjtenivaló mütyürre „kell” majd költeni.

Danny Choo BRS figura kollekciója

Hobbyfan.com - BRS figurák

××××


BLK, Black rock Shooter world

BLK című artbook, melyet Huke illusztrált. Ez egyébként Huke első artbook-ja. Többek közt a Steins;Gate anime is fellelhető benne.

Az artbook nagy különlegességnek számít. 240 oldal csak és kizárólag Huke illusztrációival. :)

Black Rock Shooter: Metal Charm Collection 01 - Rock Cannon Necklance - Good Smile Company

Egy kis fan-cucc, hogy ne legyen olyan egyhangú a bejegyzés. Egy kis nyaklánc Black Rock SHooter híres fegyverével a "kőlövellővel".

Az ára: 52.99$ azaz, 11 482 Ft. (2011.10.31.) A hobbyfan.com oldalon.


figma Black Rock Shooter BEAST PVC action figure New BLK Limited Edition BRSB Included Good Smile Company


A nagysikerű Good Smile Comp. kiadásában jelent meg e remekmű, mely huke egyik BRS kompozíciója a BLK artbook-ból.
Ez egy akció figura, amint az látható, avagy figma-nak is nevezhetjük - az a lényeg, hogy mozgathatóak a végtagok, így különböző pozíciókba állíthatjuk be kedvencünket.

A figura egyébként még csak előrendelhető. 2012 január 31-én jelenik meg. A BRS Beast figura limitált kiadás, így a rajongóknak azt ajánlom, hogy még most csapjanak le rá.

A hobbyfan.com oldalon egyébként most akcós áron rendelhető elő, mindössze 99$-ért, ami átszámítva: 21 244 Ft (2011. 10. 31-én)


figma Black Rock Shooter - BR2035 Black Rock Shooter The Game Action PVC Figure - Max Factory 14cm

Ez a figura még később, csupán 2012 február 29-én jelenik meg. Addig is előrendelhető.

Amit furcsállok, hogy a hobbyfan-on csak 46.99$, ami 10 085 Ft (2011. 10. 31-én). Persze ezt is minél hamarabb érdemes lecsapni, mert az ára csak növekedni fog, többek közt azért is mert kategóriájában nagynak számít. 14 cm.
A figurát a Max Factory gyártja nem a Good Smile Company!


figma Black Rock Shoot - Yomi School Uniform Action PVC Figure - Max Factory 13.5cm

Újabb figmával állunk szemben. Ezúttal az OVA-ból ismert Yomi-chan jelenik meg majdnem 14 cm-es magasságban PVC akciófiguraként.

A figura 2011. április 8-án jelent meg és azóta igencsak megcsappant az ára: 40.49$ (azaz 8690 Ft - 2011.10.31.)
A figura iskolásruhában ábrázolja a karaktert, egy teljesen egyszerű de nagyszerű figurával állunk szemben. Szerencsére több kiegészítő is van hozzá, mint a röplabda és az iskolatáska.
Persze a mobiltelefon is egy kihagyhatatlan kellék mellőle.


figma Black Rock Shooter - Strength Action PVC Figure - Max Factory 12cm

Újabb Stregth figura kerül terítékre. Ezúttal azonban akció figuraként is megcsodálhatjuk a Max Factory által prezentált figurát.

A figura 2011. április 5-én jelent meg és azóta a hobbyfan-n 50.39$-ra esett az ára (azaz 10 814 Ft-ra - 2011.10.31.)


figma Black Rock Shooter - Mato Kuroi School Uniform ver. PVC Action Figure Max Factory

Yomi nem maradt pár nélkül. Persze, hogy Mato is elkészült figma-ban a Max Factory jóvoltából.
AZ iskoláslány design-t megtartva készült a másik OVA-ból ismert karakter PVC-be öntött alakja is.

Mato kosárlabdával és szintén egy iskolatáskával is el lett látva, a további pozitúrák kombinálhatóságának érdekében.

A figura 2011 februárjában jelent meg. Ami szintén rossz hír lehet, hogy a 2011-es nyári Wonder Festival-ra készült, így limitált a példányszáma.
A hobbyfan oldalán 79.99$-ért vihető el (17 165 Ft - 2011.10.31.)Nendoroid: Black Rock Shooter PVC Figure - 10cm Good Smile Company

Egy újabb nendroid ezúttal főszereplőnkkel, Black Rock SHooter-el. Az édes kis figurához különböző kiegészítők is járnak, arról nem is beszélve, hogy akciófiguraként is funkcionál.

A megjelenése 2010.március 25-re tehető. Az ára pedig - a hobbífan-on - 45.99$, azaz, 9965 Ft. (2011.10.31.)


Nendoroid Dead Master - from Black Rock Shooter PVC figure - 10cm Good Smile Company

Szintén egy nendroid de ezúttal Dead Master került terítékre.
Édes, minőségi és akciófigura.. mit is vártunk a Good SMile Company-tól! :)

A figura 2010 augusztus 30-án jelent meg, és a hobbyfan-ról 49.99$-ért vihető el (10 709 Ft - 2011.10.31.).

A nendroid sok kis édes kiegészítővel persze megtalálható.. :D


Black Rock Shooter - Black Gold Saw Nendoroid PVC Figure - Good Smile Company 10cm

Nendroidok hadával... Most Black Gold Saw jelenik meg előttünk, mint édes kis dundi figura. :)
Imádnivaló, ugyanakkor az ára a megjelenéséhez képest nem ment túlságosan lejjebb.

2010. november 30-án jelent meg és még mindig tartja a viszonylag drága 54.99$-s árát (11 780 Ft - 2011.10.31.).


Black Rock Shooter Nendoroid Petite: Mato & Yomi Set PVC Figure - Good Smile Company

Good Smile Company és a nendroidok! Most Mato és barátnője Yomi jelenik meg előttünk iskolás öltözetben.
Ezek a figurák nem akció figurák, de egy-egy jellegzetes pozícióban lettek elkapva, persze iskolatáskával és egy kiegészítővel.

Megjelenésük 2011 február 17-ére tehető.
A baj csak az, hogy a 2011-es Wonder Festival-ra lettek készítve, mely nyáron volt - azthiszem augusztusban - és limitált a kiadásuk...


Black Rock Shooter - Strength Nendoroid PVC Figure - Good Smile Company 10cm

Tudni kell, hogy a Good Smile Company az egyik legjobb - ha nem a legjobb - a nendroidok gyártásában, így a BRS sem kerülhette el a sorsát a gyártónál.
Most Ismét Strength - lassan megtanulom leírni a nevét - jelenik meg előttünk mint cuki kis gyűjtenivaló figura.

A megjelenése 2011. áprilisában történt meg, azóta talán több helyen is csökkent az ára. :)

Ami viszont különlegessé teszi a figurát, hogy nemcsak kicsi, de még akciófigura is, édes kis fekete-szürke mintás alapzaton.


 Black Rock Shooter - Pixtone Dead Master PVC Figure - 4cm Phat Company

Egy igazi különlegesség.. Pixtone... Micsoda ötlet.. :D Nagyon tetszik!

Már csak az ötlet miatt is ötös a kiadónak. :D
A figura 8-bit felbontású különleges külsővel azonnal megfogja a szemet. A nyolcvanas évek köszönnek vissza ebben a figurában, mely egyébként BRS nagy ellenségét Dead Master-t ábrázolja, aki nem ismerné fel. :)

A figura csak előrendelhető, de pár napon belül meg is jelenik: 2011 november 9-én.

Ami még meggyőző az az ára: hobbyfan.com-n: akciósan 11.99$ (2573 Ft. - 2011.10.31.)


Black Rock Shooter - Pixtone Black Rock Shooter PVC Figure - 4cm Phat Company

A másik különlegesség, csak hogy Dead Master ne unatkozzon az alacsony pixeles környezetben, itt van Black Rock SHooter is.

A figura csak úgy, mint társa 2011 november 9-én jelenik meg, a hobbyfan-n azonos árértékben!

Nekem nagyon tetszik ez a Pixtone stílus. Lehet ennyi pénzt még szánnék is rá. :) 

Black Rock Shooter 1/8 Strength animation ver PVC Figure - Good Smile Company 15.5cm

Strength... Egy újabb szereplő a BRS-ből. Az OVA-ban nem sok szerepet szántak neki, inkább misztikus alakja a filmnek...

Most azonban 15.5 cm magasságával feszíthet PVC formátumban. Ez a karakter amúgy is nagyon tetszik, mert elég masszív megjelenése van a fegyverének hála.
A figura megjelenésének határideje rohamosan közeleg: 2011. november 27, ami egyenlő azzal is, hogy rettenetesen megdrágult. A hobbyfan-n akciósan is több mint 100$...
Black Rock Shooter 1/8 Black Gold Saw animation ver PVC Figure 29cm Good Smile Company

Egy új ismeretlen karakter - mármint figura terén.
Black Gold Saw is egy rendkívül egyedi figura lett, rögtön egy rendkívüli magassággal.

A figura ugyan már 2011 januárjában kikerült a boltok polcaira az ára mégsem esett sokat. Még mindig 100$ dollár felett van (129.99$ > 27 894 Ft - 2011.10.31.)

A Good Smile Comp. ezúttal is kiemelkedő minőségű figurát tett a rajongók elé.. Már első ránézésre látszik milyen minőségi eredmény.


Black Rock Shooter Dead Master original ver 1/8 PVC Figure - 28cm Good Smile Company

Dead Master egy original fogurában is megmutatta magát, mikor 2010-ben megjelent ez a figura róla.
Egy 28 cm-es PVC igazán remek minőségben és ez az árán is meglátszik sajnos..

A kompozíció elengedhetetlen kellékei a koponyák és a fejsze is megjelenik, a stílusos fekete-fehér mintás padlózatról nem is beszélve.

Black Rock Shooter – 2012 anime sorozat

Az anime sorozat nos, hamarosan itt is lesz. 2012 januárjának elején jelenik meg. :) Bár nam meglepő, de az OVA alapján készül, habár sok benne a változtatás, nyilván a történet is részletgazdagabb. Azonban még így sem lesz hosszú életű. A sok rajongó bizonyára csalódottan nyugtázta a tényt, mely szerint a sorozat csupán 8 résszel készül el.
A sorozatot az Ordet és a Sanzigen kiadó prezentálja és a Fuji TV-n lesz látható.Navigáció: 

A bejegyzés sorozat ELSŐ része
A bejegyzés sorozat MÁSODIK része

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések